Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Indoor Pěstování » Ochrana výbojky při výpadku elektřiny
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
1 2 3
Autor
Téma 
Radoslav
Uživatel

Karma uživatele Radoslav - 85% PěstitelskáKarma uživatele Radoslav - 85% PěstitelskáKarma uživatele Radoslav - 85% PěstitelskáKarma uživatele Radoslav - 85% Pěstitelská

Příspěvek č. 33

Radši se Hlavo nevyjadřuj, protože jsi opět zřejmě nic nepochopil. Na ty tvoje výlevy na všechny kolem už není nikdo zvědavej. Sám nevíš nic, jen blbě kecáš a napadáš. Kdyby jsi přišel s nějakým faktem, ale ty jenom teoretizuješ. Připadáš mi tak trochu jak zamindrákovanej blbeček, kterej si svoje ubohoučký ego zvyšuje rozdáváním přiblblejch K-. Nazdar, idiote, už na mě nereaguj, protože s magorama se nebavím.

Edit: žádám všechny srabíky, co hodnotí tento příspěvek karmou, nechť zanechají vzkaz. Rád bych věděl s kým mám tu čest a mohli by jsme si situaci vyjasnit. Věřím, že potrefená husa se opět ozve

Sodík 400W - můj první indoor
Kukuřice 2007
Plagron Royalty Mix - 400W

Pěstujte a budete mít vždy co kouřit.

Naposledy upravil Radoslav 13-01-2008 v 11:33 AM

Old Post 12-01-2008 v 05:34 AM
Radoslav je offline   Profil uživatele Radoslav   Find more posts by Radoslav   Foto galerie člena Radoslav   Click here to Send Radoslav a Private Message   Add Radoslav to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Radoslav
Uživatel

Karma uživatele Radoslav - 85% PěstitelskáKarma uživatele Radoslav - 85% PěstitelskáKarma uživatele Radoslav - 85% PěstitelskáKarma uživatele Radoslav - 85% Pěstitelská

Příspěvek č. 34

Takže konec napadání, je to trapný a nic to neřeší.

Poslal jsem dotaz na technické centrum v jednom obchodě a chtěl jsem vědět, jak reaguje výbojka Osram Plantastar 400 nebo 600W při krátkodobém výpadku proudu (1-5 s.) a zda potřebuji speciální předřadník nebo mi stačí klasická tlumivka, startér a kondenzátor k tomu aby se výbojka nepoškodila.

Odpověď 1:
citace:
1. K provozu výbojky stačí konvenční předřadník (tlumivka) a vysokonapěťový zapalovač (obojí příslušného provedení dle doporučení výrobce k danému typu, jinak hrozí zničení výbojky, nebo podstatnému zkrácení její životnosti).

2. Při krátkodobém výpadku napájení výbojka zažehne až po vychladnutí, obvykle po 1-5-ti minutách v závislosti na okolní teplotě resp. rychlosti ochlazování.

3. Použitím elektronického předřadníku na místo konvenčního (tlumivky), se obecně prodlouží životnost světelného zdroje cca o 30-50%. Většina typů elektronických předřadníků navíc při vyčerpání životnosti světelného zdroje automaticky odpojí výbojku, aby nedocházelo k periodickému startu výbojky.

Druhý dotaz zněl: co způsobí, že výbojka po krátkém výpadku proudu naskočí až po vychladnutí, jak píšete v bodě 2.?

Odpověď 2:
citace:
Popravdě řečeno nevím a jako prodejce či dodavatele zakázek mne to zajímá pouze jako vlastnost, která nesmí být v rozporu s potřebami zákazníka, či dané realizace. S konstrukčními vlastnostmi a jejich závislostmi za rámec běžných aplikací nás výrobce neseznamuje. Osobně se domnívám, že zapálení výboje tak, jak je u výbojky řešeno je závislé na teplotě a výrobce výbojku konstruuje na zápálení z teplot cca -20 +50 stC. Uvnitř výbojky je při hoření výboje teplota určitě vyšší než 500 stC. Nejspíš ale podmínkou bude vnitřní odpor výbojky, který je při vysoké teplotě plynu jiný, ikdyž při tomto odporu před okamžikem výboj bezproblémově hořel. Jinak by pro tyto účely musel předřadník při zjištění výpadku třeba "nějak" měnit své vlastnosti, aby při zapalování zatepla udržel výboj.

Existuje skupina výbojek, kde v baňce jsou 2 samostaté hořáky. Tyto jsou určeny právě pro aplikace, kde může dojít k mžikovému výpadku el. energie a je třeba zajistit co nejkratší start. Funguje to tak, že při výpadku a opětovné přítomnosti napájení začne nabíhat druhý hořák. Výboj naběhne rychleji než za studena, jelikož je zahřát od sousední výbojky. Tyto výbojky se aplikují místo běžných výbojek příslušného výkonu a provedení. Zmíněné dvouhořákové výbojky se například používají k osvětlení vězeňských dvorů. Takové výbojky podle mne ale v provedení pro pěstování rostlin neexistují.

Chtěl jsem uvést i zdroj, ale zatím si ho radši nechám pro sebe, protože jde o obchod kde nakupuju na dobírku, tak bych tam nerad měl nepříjemnosti.

Kukuřice 2007

Old Post 12-01-2008 v 09:29 AM
Radoslav je offline   Profil uživatele Radoslav   Find more posts by Radoslav   Foto galerie člena Radoslav   Click here to Send Radoslav a Private Message   Add Radoslav to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Expiry
Stálý Člen

Karma uživatele Expiry - 86% PěstitelskáKarma uživatele Expiry - 86% PěstitelskáKarma uživatele Expiry - 86% PěstitelskáKarma uživatele Expiry - 86% PěstitelskáKarma uživatele Expiry - 86% Pěstitelská

Příspěvek č. 35

Hele Radoslave,trosku to sklidni(to plati pro vsechny,kteri maj maslo na Hlave )

Hlava je jeden z mala tady na groweru,kdo nepise sr*cky a pokud vim,tak ani nema ve zvyku se do nekoho nejak navazet....Fakt nechapu co vas stve na tom,ze nekdo rozdava K-,ja osobne jsem ho jeste snad nedal,ale kolikrat mam sto chuti to udelat->Hlava neudelal nic spatnyho,proste vyjadril svuj nesouhlas K-...

Newim jak ty,ale ja jsem vzdycky k "uznavanym" clenum groweru choval jakousi uctu a respekt,ale to koukam ty a ani nekteri dalsi uzivatele nechapete.Kdyz se podivas vedle profilu,jsou tam takovy maly zeleny kosticky(na kterejch si tu ocividne nekdo zaklada,co? )...Cim vic kosticek mas,tim je nazor dane osoby verohodnejsi a take to svedci o nejakych zkusenostech.Tim nechci rict,ze clovek bez karmy nic nevi,ale musi si teprve vydobit sve misto mezi "zkusenymi a znalymi" growery a to nejkakou uzitecnou informaci a nebo treba inteligentnim vyvracenim nazoru nekoho jineho(treba Hlavy).Myslim si,ze Hlava neni z tech,kteri by se tu s tebou hadali jen tak pro nic za nic,jiste k tomu ma sve duvody...
Jestli jsi si svym nazorem tak jist,tak ho dopln o nejaky dukaz/zkusenost,ktera by jasne prokazala tvoji pravdu....

Pak to casem smaznu abych nebyl OT(kdybych na to zapomel tak se kdyztak pripomente )

HPS vybojky s pridanym modrym spektrem

Databaze hnojiv jeste porad ve vystavbe

stavba me nove skrine(2x250w a mnoho dalsiho)

Old Post 12-01-2008 v 09:35 AM
Expiry je offline   Profil uživatele Expiry   Find more posts by Expiry   Foto galerie člena Expiry   Click here to Send Expiry a Private Message   Add Expiry to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Expiry! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Radoslav
Uživatel

Příspěvek č. 36

Trošku jsme se sešli v čase napsání příspěvků, tak koukněte na předchozí stranu, dal jsem tam odpověď z technického centra. Víc k tomu snad už není co dodat, snad jedině oslovit výrobce, ale na to nemám dobré jezykové znalosti a asi by to stejně bylo bez úspěchu.

Kukuřice 2007

Old Post 12-01-2008 v 09:41 AM
Radoslav
Uživatel

Příspěvek č. 37

citace:
Původní příspěvek od that sucks
hlava je asi malej nerv, když mi pošle 5 pm-ek s kravinama co sem neviděl nikde jinde než tady na G
ometal se tam něčim co nemělo souvislosti k tématu
to je LAMA

tady to nemá smysl

Asi to tak bude, přesně s tímhle, jak píšeš, jsem se u něho taky setkal.

Nechci nikoho urážet, ale Hlava reaguje nepřiměřeně, a za tím si stojím.

Kukuřice 2007

Old Post 12-01-2008 v 09:53 AM
Expiry
Stálý Člen

Karma uživatele Expiry - 86% PěstitelskáKarma uživatele Expiry - 86% PěstitelskáKarma uživatele Expiry - 86% PěstitelskáKarma uživatele Expiry - 86% PěstitelskáKarma uživatele Expiry - 86% Pěstitelská

Příspěvek č. 38

Jsem rad,ze jste vymenili urazky za argumenty ...S tema casama se to povedlo

Vybojky:
Newim co je to za obchod,ale z mych vlastnich zkusenosti jasne vyplyva,ze nektere vybojky jsou schopny okamziteho zazehnuti.Jak uz jsem myslim psal->predradnik Gib Pro-V-T 250w s vybojkou Philips Master Son-t PIA+ 250w je schopen okamziteho zazehu.Kdyz schodim jistic a hend ho zas nahodim(kratkodoby vypadek proudu),vybojka hned zas naskoci,ani se moc dlouho nerozsveci(vynecha takovy to modry svetlo na startu,rovnou sviti pekne oranzove)....

Vybojky se 2 horaky:
Tuhle vybojku uz jsem videl v akci->sviti oba dva horaky,prece by nedelaly dva horaky jenom kvuli tomu,kdyz ti nahodou na chvili vypadne proud.Ta vybojka stoji docela $,takze silne pochybuju o tom,ze by nekdo dal cca 2x tolik penez za to,ze bude v pripade vypadku proudu zazehnut druhy horak.Vlastne z hlediska konstrukcniho by to bylo taky dost slozity.
Mozna kdyby pan upresnil typ...

Z toho co tu zatim ctu,tak mi tvuj zdroj prijde popravde dost neverohodny.Duvody mas uvedeny v predchozich radkach...

Myslim ze hary ma dvouvlaknovy tesly(nebo je to od jinyho vyrobce ) a jsou tady nafoceny v nejakym jeho threadu....Pokud si to spravne pamatuju,tak svitili oba horaky....

HPS vybojky s pridanym modrym spektrem

Databaze hnojiv jeste porad ve vystavbe

stavba me nove skrine(2x250w a mnoho dalsiho)

Old Post 12-01-2008 v 10:05 AM
Expiry je offline   Profil uživatele Expiry   Find more posts by Expiry   Foto galerie člena Expiry   Click here to Send Expiry a Private Message   Add Expiry to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Expiry! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
carlos
at the edge of the future

Team Member: ADMIN

Příspěvek č. 39

citace:
Původní příspěvek od that sucks
a vůbec, brzy se z G smažu - zabírá mi práci luštit tu ty nesmysly, drahocenný čas mi přibude k vedení fór - rozumných,dbalých,stálých a o něčem.

Hele ty chytráku, od tebe jsem ještě neviděl jediný "příspěvek". Příspěvkem, bys totiž musel opravdu informačně přispět, ale to dá asi mozku moc práce, že?
Tak co kdybys šel hned a přestal tady masírovat jak jsi drsný a vševědoucí hoch... OK?

"Nechci radit, nechci kázat, chci jen apelovat, že život je jak joint, kterej se musíme naučit pokuřovat." - Dědek, 6 Polnic
Oficiální Suvenýry Grower pouze pro členy

Old Post 12-01-2008 v 10:43 AM
carlos je offline   Profil uživatele carlos   Find more posts by carlos   Foto galerie člena carlos   Click here to Send carlos a Private Message   Add carlos to your buddy list     Navštiv homepage uživatele carlos! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Radoslav
Uživatel

Příspěvek č. 40

2Carlos: beru na vědomí, trochu jsem to přehnal s výrazama, tím se však nechci omlouvat, jak jsem již psal, reakce Hlavy taky nejsou zrovna košér.

2Expiry: nevím komu už by jsi chtěl věřit. Je to velký specializovaný obchod a vzhledem k recenzím a době podnikání v oboru nemám důvod jim nevěřit. Přikládám výbojku jak jsi žádal, hledal jsem to jen kvůli tobě, tak si toho važ .

citace:

Sodíková vysokotlaká výbojka SYLVANIA, SHP-TS TWINARC, E27, E40

Popis:

Sodíková vysokotlaká výbojka s okamžitým opětným zapálením dalšími stejnými elektrodami a velmi dlouhou životností až 55000 hodin.

Další specifikace:

Použití: Jako bezpečnostní světlomety na letišti, tunely, přístavy atd.
Výhodné vlastnosti: Dva systémy elektrod.
Druhé elektrody startují ihned po přerušení proudu.
Střední doba životnosti až 55000 hodin
Patice světelného zdroje: E27(50 - 70W), E40(100 - 400W)
Vysoký světelný tok po celou dobu životnosti .
Snižují náklady na údržbu: jen max.3% výpadků po 16000 hodinách u 50 - 150 W a u 250 - 400W po 24000 Hodinách.
Vybavené elektrodami sodíkových vysokotlakých výbojek Super.
Materiál difusoru: Sklo.
Vypínač součástí výrobku: NE.
Regulace součástí výrobku: NE.
Podmínka montážní polohy: Není.

V nákresech je vidět rozdíl mezi výbojkou Osram Plantastar a zmiňovanou výbojkou s okamžitým opětným zapálením.

Kukuřice 2007

Old Post 12-01-2008 v 12:20 PM
Hanizek
Stálý Člen

Karma uživatele Hanizek - 92% PěstitelskáKarma uživatele Hanizek - 92% PěstitelskáKarma uživatele Hanizek - 92% PěstitelskáKarma uživatele Hanizek - 92% Pěstitelská

Příspěvek č. 41

Expiry: U té výbojky svítí vždycky jenom jeden hořák. Druhý naběhne jedině po tom výpadku a nebo při dalším startu (ale to nemusí vždycky, klidně může naběhnout zase ten první).

Dogface boy!

Abandoned-places.com

Old Post 12-01-2008 v 16:05 PM
Hanizek je offline   Profil uživatele Hanizek   Find more posts by Hanizek   Foto galerie člena Hanizek   Click here to Send Hanizek a Private Message   Add Hanizek to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 04:19 AM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
1 2 3  
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás