Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od m3divh Cau lidi potrebuji nutne pomoct
Koupil jsem si tenhle complet : http://shop.growshop.cz/katalog/det...2d7f9881941087c
Ale jelikoz k tomu nedavaji draty tak jsem dokoupil draty, a zapojil prodle nakresu, jen me matlo ze na CT je zapojena zem ale ze stavebnice 400W jdou jen 2 vyvody ale to je pohoda, sem to spojil primo se zemi na stavebnici.
Ale ted se stal pruser nebo problem jeste nevim :-).
Dam to do zasuvky a jak je zarivka tak v zarivce u objimky se mezi 2 draty ma jiskrit a to dela, jenze se mi nerozsviti zarovka jen to jiskri, pomoc uz jsem uplne marnej a potreboval bych to vyresit dokud mam cas to vratit.
no jestli myslíš že se tou vyboujou "jískří" takovy modry plamen tak to je pry dobre znameni...aspon sem se to tady dočetl...no mi to delalo taky a tak sem si koupil 1m dlouny vodíče o prumeru 2,5mm a už to jede
jo jinak drat od starteru k vybojce nesmí byt delší než 1,5 m
no jestli myslíš že se tou vyboujou "jískří" takovy modry plamen tak to je pry dobre znameni...aspon sem se to tady dočetl...no mi to delalo taky a tak sem si koupil 1m dlouny vodíče o prumeru 2,5mm a už to jede
jo jinak drat od starteru k vybojce nesmí byt delší než 1,5 m
jo medeny to jsem zkousel taky, sice nevim jestli to bylo 2.5 mm asi tak 1.5 ( nejaky čtyřky řikal borec v obchode, jenze strater je na 3 ) a taky jsem to zkousel i se standartnima 0,5 a vubec nic jen ten modrej plamen a nic se nerozlo ? Btw nechal jsem to tam tak 2 minuty jit , doufam ze se to nezhavi tak 5 a vice ???
vysokonapětovej kabel má označení CYKY , dělá se v různých tloušťká, stačí 1,5-2,5 , provedení je buď pletený nebo jeden kabel a jsou od 2- 4 a více žil. Má dobrou izolaci a dostaneš ho všude běžně k mání, bauhaus atd. Jinak nevím jestli to jiskření je u tebe to co se mi stalo , ale někde po cestě z zásuvky jsem měl přehozenou f za n a jiskřilo to a nechtělo to naskočit, tak pozor na staré prodlužovačky , nebo rozbočky , ty staré mají jednu fázy právě opačne přehozenou, jsou to ty staré trouhelníky jak se jim někdy říká, nejlepší změřit vadaskou , nebo šroubovákem s doutnavkou.
rozkuchej to a zapoj to znowa....pokad to nepojede tak si bez nechat wymenit wybojku ....muze bejt wadna.....pro zapojeni VO by se mela pouziwat CYKY .. 1,5mm //misto tecek sou normalne pismenka ktery oznacuji druh kabelu ..pro ruzny druh pouziti..napr pro zasuwky,swetla priwod...ale to uz sem nepatri..//
cet sem tady někde na fóru že jsou i sodíkovky které maj v sobě zabudovaný všechny tyhle ty věci okolo, stačí jí jen zapojit do objímky. Nevíte o tom něco?
A jestli tu bude někdo mít trochu času a bude ochotnej mi pomoct vybrat nějaký to osvětlení ať mi napíše PM, prolez sem to tu vše ale furt mi neni jasný co přesně mam koupit a jestli to vůbec dokážu zapojit. Díky moc
Původní příspěvek od lukassssss cet sem tady někde na fóru že jsou i sodíkovky které maj v sobě zabudovaný všechny tyhle ty věci okolo, stačí jí jen zapojit do objímky. Nevíte o tom něco?
A jestli tu bude někdo mít trochu času a bude ochotnej mi pomoct vybrat nějaký to osvětlení ať mi napíše PM, prolez sem to tu vše ale furt mi neni jasný co přesně mam koupit a jestli to vůbec dokážu zapojit. Díky moc
no nevim že by nejak sodikovky mela v sobe zabudovaný přehradník,asi si to pleteš s CFL zařivkama všechno co potřebuješ k zapojení sodikove vybojky najdeš ve FAQ a kdyby si pak mel nejaky nejasnocsti tak se pak satčí zeptat ale jinak tady všechno je
Hele jak zjistím, jestli mám vysokonapěťovej kabel? Na mym je napsaný 250V 16A, je to normální třížilová flexo šňůra. Je možný že výbojka nejde z tohoto důvodu?
Hurley: mám pocit, že existuje sodíkovka, která nepotřebuje startér. Vyrábí se ve wattážích jako rtuťovky a slouží jako přímá náhrada rtuťovek ve veřejném osvětlení bez nutnosti zasahovat do předřadníku.
detlef: záleží na délce, já mám u lampy normální šňůru, jen rozdělenou na jednotlivý "fousy", ten od zapalovače jsem ještě pro jistotu strčil do bužírky, kterou jsem svlíkl z kabelu. Vzdálenost výbojka-zapalovač je asi 20cm (zapalovač mám přilepenej přímo na stínítku)
Já mám zapojeno podle návodu, ale mám přesně 1,5 metru dlouhou šňůru od zapalovače. A kabel normální flexošňůru. Je možný že to nejde kůli tomu kabelu?
detlef: Při startu výbojky se indukuje vysoké napětí a u normálního kabelu může "prorazit" bužírku. Tím pádem může při startu nastat normální zkrat. Když použiješ obyčejný kabel na VN, měl by být veden zvlášť - dál od ostatních.
Je to i tak docela nebezpečné. Můžeš se ho třeba při startu dotknout a dostaneš pecku nebo probije na něco kovového. Prostě radši použij přímo k tomu určený kabel - zas taková investice to není.
V opačném případě je to šetření na tom "nesprávném místě".