Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Aloha od Mácháče všichni. Je moc málo informací o tom, jaké látky potřebuje rostlina pro růst a květenství. Zajímalo by mě i vedlejší chemické látky, které jsou však přírodního charakteru. Dočetl jsem se a i vyzkoušel, že pokud se nechají kopřivy, nebo jiné léčivky louhovat 14 dní, potom je abnormální růst rostliny, co do růstu, ale ne do palic. Tudíž jsem takto pohnojil a nestačil se divit. Jde o to, že jsem teď smíchal tři lopatky na uhlí slepičince s dešťovou vodou a tři trsy kopřiv, které nechám teť týden louhovat a kvasit. Zajímalo by mě, jaké poměry zvolit, aby měla rostlina přirozený růst i květenství zároveň??? Pěstuji zatím pouze venku , asi tři až čtyři roky. Uvítal bych jakoukoli radu. Aloha H2!!!!!
Hele pro rust potrebuje kytka hlavne N , takze ty koprivy.
A na kvet zase P - tady se nabizi treba ten slepicak.
Staci lip hledat - informaci je tu nemalo....
zdrawim spolecenstvo groweru...
mam v planu presazovat moje sazenicky do kyblu a chtel bych si namichat substrat...
slozeni by melo vypadat takhle -substrat pro pelargonie a balkonove rostliny- 40%
- vermikompost 30%
- kokosove vlakna 20%
- dreveny popel- 5%
- perlit- 5%
myslite ze by tato kobinace kytickam vyhovovat?muzou se tyto slozky mezi sebou bezbroblemu kombinovat?
a jeste sem se chtel zeptat kde se da koupit ten wermikompost?da se sehnat v nejakem bauhausu nebo tak a kolik stoji predem diky za zodpowezeni...
Ja jsem obevil tajemstvi hovinek .... ( tzv. slepicincu ) Bila latka obsahuje hodne vapniku a hnedej zbytek je vesmes zasadity takze kdyz budete hnojit bilejma hovinkama tak budete mit silnej stonek a pekne palicky ale vopatrne s tim .. neprehnojit neprehnojit neprehnojit :P nechte to odstat radsi dele tim nic nezmrsite
Původní příspěvek od hasismoula zdrawim spolecenstvo groweru...
mam v planu presazovat moje sazenicky do kyblu a chtel bych si namichat substrat...
slozeni by melo vypadat takhle -substrat pro pelargonie a balkonove rostliny- 40%
- vermikompost 30%
- kokosove vlakna 20%
- dreveny popel- 5%
- perlit- 5%
myslite ze by tato kobinace kytickam vyhovovat?muzou se tyto slozky mezi sebou bezbroblemu kombinovat?
a jeste sem se chtel zeptat kde se da koupit ten wermikompost?da se sehnat v nejakem bauhausu nebo tak a kolik stoji predem diky za zodpowezeni...
první otázka---jo.bude
druhá...vermikompost by měl být všude k dostání v obyčejném zahrádkařství
zdravím..a přicházím s dotazem za zkušenějšími
chci nechat nakvasit slepičáky a guano, do 2l petek, mám jich hafo..a vzhledem k tomu že by kvašení probíhalo na vobyč činžák-balkoně, mě zajímá jestli to nějak ukrutnějc smrdí?? třeba ty netopejří hovínko samo o sobě vůbec nejni cejtit, tak nevím
jinak bych to musel nechávat na políčkách ale takhle je to pro mě praktičtější..dík za odpověď
2AHM4D
Tak ja mam holubacaky v 40l sude, a smrdí to nebezpecne, brutal smrad!!! No ale vyriesil som to tak že som to prikril kuskom folie a na to gumicku aby to trosku tesnilo a na tu foliu este lavor a pohodka :-) neni to vobec citit ;-)
Původní příspěvek od AHM4D zdravím..a přicházím s dotazem za zkušenějšími
chci nechat nakvasit slepičáky a guano, do 2l petek, mám jich hafo..a vzhledem k tomu že by kvašení probíhalo na vobyč činžák-balkoně, mě zajímá jestli to nějak ukrutnějc smrdí?? třeba ty netopejří hovínko samo o sobě vůbec nejni cejtit, tak nevím
jinak bych to musel nechávat na políčkách ale takhle je to pro mě praktičtější..dík za odpověď
kvašení smrdí pekelně,to mi věř,ale zavřené v petkách už to pak doma mít můžeš.nechal bych to kvasit přímo na políčku
hlavne taky myslim ze PETky se musi cas od casu otevrit a nechat vyjit nahromadeny plyny, ktery vznikaj pri kavseni, kdyby se nechali tak tri tydny bez otevreni, moc bych za to nedal ze by explodovaly, (a vetrani je treba delat rozhodne venku, protoze to pak ukrutne smrdi) ja mam slepicaky v 5l kanystru venku v kulne, (luxusni zbozi)
zdar chlapi, díky za odpovědi, zkusím to s těma petkama, nechám je otevřený a uvidím..bo spíš ucejtim
co půjde nechám na poli, ale ty petky jsou pro mě praktičtější holt
Slepičince jsou asi fajn, ale pouužití biominerálního hnojiva taky funguje+ rohovina jako bonus. Zkuste uvidíte
Nepřehnojíte- teda s trochou rozumu. Aplikace, přímo pohozením na půdu.
nevíte někdo jaký zbytky ovoce nebo zeleniny (myslim tim například slupky) jsou dobrý na květ? a jestli nějaký takový jsou tak co s nim dál? ještě by mě konkrétně zajímal ohryzek od kukuřice