Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Mospilan preventivně postřik kytek a zbytek do substrátu.
Před vysevem je dobré sterilizovat(navlhčený) substrát teplotou 200•C. Třeba v troubě upéct jako koláč po dobu 10 minut.
Ale to si jistě četl ve FAQ ;-)
mospilan mi nepomohol ani ked som dal cele balenie na jednu velku rastlinu (nie konope), smutnice zmyzli az po obmedzeni zalivky, podla mna to dlhodobo prelievas
Zdravim, mám byt zamořenej smutnicema - substrát z OBI ... Takže jsem kytky zasypal křemičitým jenmým pískem, už se dusí sv*ně... Jen se chci zeptat, jestli to kytkám nevadí - Kýbl plnej substrátu a zasypanej pískem, v podstatě vzduchotěsně uzavřený prostředí, nevadí to třeba kořenům ? Díky za odpovědi.
Možná zbytečně plaším, ale našel jsem na pár kytkách takové malé světle hnědé broučky a vždycky je u nich muška (není to smutnice). Prostě ta muška je vždycky u nich, buď se jima krmí nebo nevim No a dnes sem na jedné kytí, našel zkroucený list. Myslíte, e to může mít nějakou spojitost? Vím fotky jsou na nic, ale mám jen mobil... nevíte co to může bejt zač? http://cortm600.rajce.idnes.cz/nastenka#DSC_0561.jpg http://cortm600.rajce.idnes.cz/nastenka#DSC_0558.jpg
Čau přátelé konopí, obracím se na Vás zda máte někdo zkušenosti se žlutými "kuličky" (pohybujiící se paraziti) na dolní straně listů. Tento problém mě trápí u samonakvétaček a nevím o co se jedná.
je to generační válka, ale my ji vyhrajem... | hands can destroy - the same can help! | every single piece of stuff is good, unless you can't utilize it | ukbassradio.co.uk
vypadá to tak, jenže z obrázku stejně nic moc nepoznáš, to by musel Novas tu potvoru hodit alespoň pod lupu, každopádně postříkáním Rock Efeectem má klid kytka i pěstitel
já mám pár mšic ve skleníku, jen si vegetujou na stonku a mravenci je pořád choděj čekovat, vždycky je orvu a pár jich tam nechám a sleduju ty maly potvurky při špeku, jak makaj
Už minulej rok sem přemýšlel, ve fázi květu, že bych kolem kytek na strategicky místa rozházel takový ty žlutý lepkavý desky. Otázka je, jestli by to mělo efekt že by breberky šli za barvou desky, nebo vůní kytky
Zdravím, nevíte náhodou někdo o jakého brouka se jedná.. Něco mi už před dvěma týdny začalo vykousávat listy a nejspíš je to tenhle brouk... Bohužel nevím co to je za brouka (mandelinka to není ) .. vzhledem k tomu jsem musel některé rostliny postříkat chemii která zabijí více druhů brouků než nějaký Bio přípravek :/
Novas11: Ty bestie, které máš naspod listu, jsou molice. Obvykle jsou známkou hodně mokrého substrátu, kde se jim velmi daří. Rada zní: nepřelívat, rozmístit lepový desky a popřípadě nasadit nějakého predátora, jako jsou Delphastus p. Při nejhorším bych volil pesticid s krátkou ochrannou lhůtou. FLush na konci samosebou.
ZelenaOlihen: Pískem, kor jemným, to spíš utemuješ tak, že ti ten substrát nikdy nevyschne. To znamená mokro, plísně, a nakonec i udušený kytky. Nepřelejvej substrát, nech ho dejchat, dej lepový desky a smutnice zmizí. Dospělý kytce neublíží, pouze larvy mohou ublížit klíčícímu semeni, jinak ne.