Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdravím growers,
Mám venku 2 kytičky a jednu už jsem se rozhodl zaštípnout jenže se vyskytnul problém. Teda asi.
V tom místě kde jsem ji zaštípnul vylezla jen jedna větvička. Vedle se asi něco dělá ale to si nejsem jistej. Ikdyby se tam udělala větvička, nebyla by pak oproti ty druhy malá ? Myslim jako že by ta první měla celkem náskok oprotí ní.
Nevim jestli jsem to nestříhnul moc nízko... Každopádně, mam to nechat ? nebo to vzít ještě jednou o patro níž ? Kytka má zatim 7 pater.
Díky za odpovědi
Zdary, vypadá to, že sis tu druhou ustřihl 😉 nevadí, nech to tak. Až ta jedna povyroste, tak ji ohni do úrovně vršků z patra pod ní. Budeš mít vršky tři 😉nebo i víc, podle toho, jak ji potrénuješ
Ještě se zeptam,
Dalo by se to zastřihnout i níž ? Nejsem ještě uplně zkušenej a nevim jak by to dopadlo s tim ohýbáním
Jenže v patře pod tímhle jsou už dvě větvičky asi tak 5cm dlouhý tak jestli by to mělo smysl zaštípnout? Aby tam vyrostly úplně nové?
ZDravim vas,jsem zde novy potreboval bych poradit mam podobny problem mam 7hlavnich vyhonku kytky mam velke neco pres metr a chci ponechat jenom tech 7 hlavnich ale nevim kdy prestat s otrhavani tech bocnich vyhonku na nich abych to nejak neprehnal ty male vetvicky zacli hodne rust a je jich spousty tak nevim jestli je otrhat uplne az k vrcholum nebo kolik jich nechat dekuju za kazdou odpoved.
chci se zeptat zkušenějších. Pěstuji ze semínek. U jedné kytičky má hned ve druhém patře místo dvou, celkem tři lístky. Myslíte, že mám nyní třetí patro, které se právě dere ven, zaštípnout a mít tak hned z druhého patra tři hlavní stonky? Nebo byste raději ještě počkali? Někde jsem totiž četl, že u semínek se má stříhat až nad 5. patrem, zatímco u klonů nad 3. Někdo jiný tu zase psal, že stříhá už na 1. či nad 2.....
Jen pro doplnění - jedná se o Dutch Dragon - rychle rostoucí sativu (venku až 3 metry, já jsem in), vhodnou pro zaštipování.
zdravim.chcem sa opytat na jednu vec.osobne zastrihujem cca nad tretim poschodim a potom pokracujem nasledovne.po zastrihnuti rastlina vyhodi z clankov vetvy ktore ked nahodia dalsie poschodia tak ich znovu zastrihnem.a tak to robim az pokial rastlina prestane rast a ide do kvetu.vysledok je rozkonareny ker z mnozstvom malych sisiek.avsak minuli rok som skusil niektore rastliny zastrihnut jeden,max dva krat a vysledok ma prekvapil.rastliny ktore som zastrihoval len raz dokvitli skoro o mesiac aj pol skor.boli hotove a pripravene na zber uz v case ked zastrihovane rastliny este len pomali nasadzovali kvety.chcem sa spytat ci to je nahoda alebo to bolo miestom alebo ci to zastrihavanie brzdi rastlinu v kvete?
no nevim... ze by mi neco dokvetlo rychleji/pomaleji podle toho jestli zastipuju/nezastipuju, to sem nikdy nepozoroval. Teda pokud nestrihas jeste v kvetu, to je pak zpomalit muze.
Ja spis nemam rad kdyz je to ker s milionem malejch palicek... takze striham max. dvakrat ikdyz nejcasteji si vystacim pouze s jednim zastipem. Misto milionu malejch budes mit pekny salamky.
My potřebovala promluviti si zblízka s malá hojivá bylinka. Ať svět prolétáva se kolem okolo. - Sulik
Původní příspěvek od Pelúsok zdravim.chcem sa opytat na jednu vec.osobne zastrihujem cca nad tretim poschodim a potom pokracujem nasledovne.po zastrihnuti rastlina vyhodi z clankov vetvy ktore ked nahodia dalsie poschodia tak ich znovu zastrihnem.a tak to robim az pokial rastlina prestane rast a ide do kvetu.vysledok je rozkonareny ker z mnozstvom malych sisiek.avsak minuli rok som skusil niektore rastliny zastrihnut jeden,max dva krat a vysledok ma prekvapil.rastliny ktore som zastrihoval len raz dokvitli skoro o mesiac aj pol skor.boli hotove a pripravene na zber uz v case ked zastrihovane rastliny este len pomali nasadzovali kvety.chcem sa spytat ci to je nahoda alebo to bolo miestom alebo ci to zastrihavanie brzdi rastlinu v kvete?
Pelusok, ked zacina kytka kvetnut, zmeni sa biochemia, hormony, vrcholove meristemy sa pripravuju na utvaranie organov pre dalsiu reprodukciu. Ked to budes dlho zastrihavat (az do augusta), topy sa nemaju ako pripravit na kvet, kytka bude vystresovana, vysledok si sam videl
Tak a máme tu season 2. Tento rok som sa rozhodol zasadiť skôr nakoľko som v krajine kde neni príliš veľa slnka i keď sme 400 m.n.m. Chcel by som tento rok zastihnúť kvetinu a hornú časť zasadiť. Moja otázka je kde presne by som mal odstrihnut rastlinku už má viac ako 4 poschodia. Není už neskoro? A čo skôr presadiť a potom strihať, či strihať a potom presadiť do väčšieho kvetináča? Prosím pomôžte. Ďakujem
Pestovanie nie je len o TRÁVE,
je to vzťach k prírode!
najskôr ju zastrihni - ak chceš vrchnú časť nechať zakoreniť, strihaj tak pod druhým “podchodim”, ak je už spodný kvetináč prekorenený, kľudne ju hneď priesaď po zastrihnutí.