Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Ahoj. Možná se budu ptát jako idiot, ale přesto se zeptám. Jak funguje termostat, respektive dá se nastavit jakákoliv teplota spínání a vypínání? (samozřejmě v teplotním rozsahu spotřebiče)
Nějak logicky bych čekal, že zásuvkový termostat spíná např. při 15° a při 30° vypne. Ale jde to nastavit i naopak? Aby při 30° sepnul a jel dokud se teplota nesníží na 15°? Tyto hodnoty jsem uvedl pouze jako příklad.
čauko, jsem tu nový a jedu první indoor. 120x120x200 growlab, 125 TT 280m3/hod, 400w bloom, ofuk blt 38cm a malej sencor 23cm.. Mam problemy s teplotou.. kdyz nechavam otevrenou predni stranu je to cajk 27-28.5 Max ale kdyz zavru box tak klidne i 32.. v noci to mam zavreny a vse ok.. Asi je chyba v odtahu a v tom ze bych mozna mohl koupit a nainstalovat pritah.. A koupit poradnej odtah.. aspon 420m3/hod.. Kdyztak poraďte.
Díky.
a hlavne bych se rad zeptal jestli vadi holkam kdyz mam tu predni stranu otevrenou.. tudiz ztraceji 1x odrazovou schopnost skrine.. snazim se je pravidelne otacet.. ale asi to nevyresi nic jineho nez poradnej odtah a aktivni pritah.. p
Ano na tak velky stan je lepsi koupit trosku lepsi odtah. Pritah ani nemusis pokud ti nebudou vadit scucly zdi do stanu. Da se to pak i resit tyckama navic ktere zabrani prohybu. Co se tyka otevreni, myslis otevreni dveri? nebo jak byva takova sitka na koukani? To druhy asi nevadi jen ti to max bude svitit v pokoji tak zalezi kde to mas a jeslti to nejde videt.
Ted sem nasel venťák jeste v zaruce VKčko, 460m3/hod.. kdybych ho dal do 120tky jako odtah a to TTčko 280m3/hod jako pritah tak by to mohlo byt v cajku ne? Nebo spise jeste silnejsi nakou 800mi stovku? Otevrenou mam celou predni stranu - dveře. Ve skrini mam 400w a 2 ofuky - blt 38 a malej 23 ventilator.
do ty doby uz to snad bejak pokoumu... ve dnech jako dnes vetram jen obcas, teplota se tak pres cely den drzi kolem 27-28.5max.. ovsem s otevrenou jednou stranou no..
Co se týče toho tepla... máme v bytě málo světla (pro kytky - mě to stačí), tak jsem přemýšlela že strčím květináče někam do rohu a přisvítím. Ale nevím jak silný žárovky můžu aby to nebylo málo světla a naopak potom zas moc teplo. Prvně mě napadla infražárovka, má světlo hodně dobrý, ale hřeje dost, čísla neznám ale používá se na kuřata do líhní. Reflektorky taky hřejou jako blázen ale světla dělají zas asi málo a obyčejná žárovka myslím nebude ideální ne? Nechci pořizovat rovnou sodíkovou, jde mi prostě o to vyrovnání světla, když není zrovna nejhezčí počasí nebo když je kvůli velikosti budu muset sundat z parapetu.
I don't care about someones
politics, nationality or skin color. I
just hate everybody.
tak infra spíš topí než svítí (proto sou v líhních), reflektor je v podstatě jako stínítko, záleží jaký světlo v něm bude, na obyč wolframovku zapomeň absolutně nevhodný spektrum (to už radši obyčejný úsporky).
Pokud bych se chystal na něco takovýho, tak aspoň nějaký cfl
My potřebovala promluviti si zblízka s malá hojivá bylinka. Ať svět prolétáva se kolem okolo. - Sulik
nemyslím reflektor, myslím reflektorovou žárovku (bodovka, taková ta placatá). Ale pochopila jsem, takže co se týče spektra, tak mám vyhledávat co? Máme tu toho hromady.. ledky - teplý studený střední, halogenky, vláknový žárovky, klasický úsporky, infražárovky.. co se týče vlastností z hlediska rozptylu a svítivosti tak vím co co dělá, protože většina lidí si je kupuje kvůli tomu, ale na kytky jsem nikdy nekupovala. Takže - jakou teplotu světla, jakou svítivost, jak moc by měla hřát a jakej rozptyl?
just hate everybody.
Placatá bodovka, nejspíš myslíš LEDku... čiže led osvětlení v reflektoru.
Na květ červený spektrum, na růst modrý (popř. bílý), takhle težko říct když člověk nemá páru o čem vlastně píšeš... neni ledka jako ledka, neni úsporka jako úsporka... doporučuju pročíst faq, zejména u osvětlení bych se zastavil. Jestli nechceš sodu kup si cfl s obyč stínítkem (reflektorem).
My potřebovala promluviti si zblízka s malá hojivá bylinka. Ať svět prolétáva se kolem okolo. - Sulik
no bodovku si představuju jinak ale nevadí, tohle je buď wolframovka nebo halogenka (težko říct když je matná)... ta je dobrá možná tak na čtení ale pro kytičky ne.
Takovou led žárovku (80w) sem ještě ani neviděl (oni rádi píšou např. náhrada za 50w přitom to nemá ani 10w).
Jak sem říkal jestli nechceš MH/HPS a srát se s tim balastem okolo, tak kup cfl... já vim nejsou to dvě stovky jak za obyč žárovku, ale bude to znát.
bodovka může být klasická vláknová, led, halogenová,... jakákoliv jiná. Jde o tvar a uzpůsobení rozptylu světla. Každopádně to je fuk. No u ledky když máš příkon 10w tak výkon 50w žárovky je. Je to úplně jinej mechanismus získání světla, takže je tam velkej rozdíl. Btw - náhrada za 50w ti bude ze začátku vždycky svítit víc než 50w vlákno protože těch 50 je garantovaný výkon po celou dobu funkčnosti, reálný bývá o fous výš. Dvě stovky za obyč žárovku? to umí mluvit?:-) obyčejná žárovka se prodává do padesáti korun max a to už očekáváš výkon tak 150W.
Jde mi o to co teda mám hledat. Jakou svítivost, tok, měrný výkon, teplotu světla, barevnej index, rozptyl, ... momentálně mám LED reflektorku (čili odstíněnou tak aby svítila pouze jedním směrem) s výkonem cca 75w, 4100K (čili blízká dennímu světlu, ale připadá mi spíš studená), rozptyl mi na můj 50x50cm pseudobox naprosto vyhovuje (hlavně mám odrazový folie takže je to celkem fuk)
just hate everybody.