Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdravíčko mam takovej problemek koukněte na to prosím.
Substrat Light Mix od plagronu + Guanokalong granule
Hnojky B'cuzz A+B,B'cuzz Bloom stimulator,phytamin,powezyme.
Edit:Tak bych řek že je vše ok ty 3 listky sem odstranil a zatim se to znovu neukazuje muj postřeh je že to mohlo být z postřiku v rustove fazi kdy sem to kropli v22:00 a v 03:00 už se zapinalo světlo je to možné??Bylo to na listech u holek ktere jsou nejblíže světlu.
Cau, presne tento isty problem mam aj ja, tiez mam cervene rapiky listu a take skrny, mne okolo tych skvrn zacinaju zltnut listy. Moze to byt zrejme pliesen, alebo zle Ph a kedze hnojis fosfr tomu nechyba... mozno tym zlym Ph neprijma fosfor a takto to vypada... takze som zvedavi co ti iny poradia
Kedze mi nikto nepomohol v inej teme, davam to este raz.
Problemy sa vyskytuju v strednej casti rastliny na listoch. Rastliny maju zacervenale stonky (viz foto). Pomali a le isto sa to rozsiruje.
Detaily: poda raselinova, nehnojim, Ph zatial nemeriam, ale minuly grow som mal Ph vody 6,5 . Neviem ci to je pliesen alebo problem s Ph. Dnes skocim do obchodu kupit Ph test.
Tak tu su moje fotky, ak mate nejake napady cim by to mohlo byt, tak pls dajte vediet... dakujem
ph, ulítlo ti to.fialový řapíky dělá fosfor, je zablokovanej příjem živin kvůli ph, tzn nejdřív vyřeš podmínky a pokud se budou ty tečky dělat i na novejch listech,očemž pochybuju tak pak teprve lej nějaký prvky,nebo řeš plíseň.
Edit: to samý jirka, nejdřív zjisti jaký ph tam máš.
A proč to tak je? jede v rašelině což je kyselá záležitost a díky tomu má zablokovanej přísun. Někde tady je tabulka příjmu prvků dle ph,tak si ji najdi tam to uvidíš. Osobně bych kytky opatrně oklepal a přesadil do substrátu z growshopu, stojí pár stovek pytel a je to bez problémů, teda pokud si nechce pohrát s vápencem a ostatníma přísadama aby namíchal směs která bude kytkám medit Ty skvrny se objevujou i když je prostředí moc zásaditý.
jinka nevim jak te mohla napadnout zrovna rašelina jestli si nemel poruce zrovna jiny substrat :-) tahle puda ma PH 3,5 az 4 je to čiste pro kyselomilny rostlinky a to ty tvoje fakt nejsou ...jeste v pomeru živin a take to vede ke sklonu k samčimu pohlavi.....jak jsou kyti stare ?? jestli by si to mohl presadit do lepsiho prostředi..mozna by to bylo lepsi nez z pudy delat neco co neni
potřeba živin v ruznych fazich: 1 začatek rustu- lehce pristupne živiny v menšim množstvi (vsechny živiny) 2 obdobi maximalniho rustu- potreba velke množstvi živin(vsechny živiny) a zvysena hnojenim N(dusiku) 3.obdobi kvetu .klesa potreba N a stoupa potreba P(fosforu) a K
změřil jsi to? 5 je málo 7 je moc, věř mi je to tim, musel jsem odjet na pár dní a kytky jak žraly víc vody v hydru než hnojek tak se dostaly k ph 4-5 a osypalo se mi to stejně jako tobě, Pak je tu taky thread kdy mu tu ulítlo na 7 a taky se osypali. Hele tohle je poslední rada, protože pokud nejste schopný určit základní hodnoty,pak se tu bavíme o ničem a to mě přijde dost zbytečný.Prostě pokud nevyloučíš tuhle základní chybu určitě tak nemáš na čem stavět další postup.Je to easy, žádnej zázrak v tom nehledej!peace
tak dik, to som potreboval vediet, akurat som to postriekal proti pliesnam, takze potom sa dam na to Ph... pretoze vodu mam 6,4, takze nwm, zmeram Ph pody aaa keby cosi sa zas ozvem , viem ze fosfor robi to zacervenanie, len som si myslel ze to moze byt aj plesnou...
Servus growers.Jestli můžu,zeptal bych se na tohle.Na fotkách sou kytí 17 den růstu,v Plagron growmix,zatím jedenkrát přihnojeno pol.dávkou B.B.grow 2ml/l zálivky.Všechny kytky stejnej substrát,stejně zalejvaný,přihnojený..Ta světlá,žlutozelená je G-13 S,ty okolo ní Chronic a MJ.Všechny rostliny krásně zelený a jen G-13 takle světlá..Roste dobře,jako ostatní,ale ta barva se mě moc nelíbí.Nenapadá někoho,proč by to mohlo bejt jen u jedný kytí,když všechny maj stejný podmínky..??
Že by nedostatek fosforu? Chtělo by to lepší foto, detail listu a pak celé jedné postižené rostliny, popřípadě stonek. Trochu infa by taky neškodilo, hnojíš, je to v hlíně? Co Ph?
Problémy s fórem? Nebo potřebujete jenom upravit své téma? Kdyby cokoliv pošlete -> PM <-
Servus growers.Jestli můžu,zeptal bych se na tohle.Na fotkách sou kytí 17 den růstu,v Plagron growmix,zatím jedenkrát přihnojeno pol.dávkou B.B.grow 2ml/l zálivky.Všechny kytky stejnej substrát,stejně zalejvaný,přihnojený..Ta světlá,žlutozelená je G-13 S,ty okolo ní Chronic a MJ.Všechny rostliny krásně zelený a jen G-13 takle světlá..Roste dobře,jako ostatní,ale ta barva se mě moc nelíbí.Vodu na zálivku upravuju na Ph cca 5,8-6.Nenapadá někoho,proč by to mohlo bejt jen u jedný kytí,když všechny maj stejný podmínky..??
Původní příspěvek od Vakiduvaje Servus growers.Jestli můžu,zeptal bych se na tohle.Na fotkách sou kytí 17 den růstu,v Plagron growmix,zatím jedenkrát přihnojeno pol.dávkou B.B.grow 2ml/l zálivky.Všechny kytky stejnej substrát,stejně zalejvaný,přihnojený..Ta světlá,žlutozelená je G-13 S,ty okolo ní Chronic a MJ.Všechny rostliny krásně zelený a jen G-13 takle světlá..Roste dobře,jako ostatní,ale ta barva se mě moc nelíbí.Vodu na zálivku upravuju na Ph cca 5,8-6.Nenapadá někoho,proč by to mohlo bejt jen u jedný kytí,když všechny maj stejný podmínky..??
Nevím, ale podle barvy v týdle růstový fázi by to mohl bejt nedostatek dusíku. Nevím jak je tadle genetika náročná, ale je jasný že bude hladovější než ty holky kolem. Zkusil bych jí jediný toho growu namíchat trochu víc jestli se nezlepší.
Problémy s fórem? Nebo potřebujete jenom upravit své téma? Kdyby cokoliv pošlete -> PM <-
to Zedy:
Jo Zedy,dusík mě taky napad(ze začátku ho měly holky málo všechny,vysoký Ph a vypadaly podobně všechny).Pak sem Ph hlídal a všechny se krásně zazelenaly,začli naplno sát živiny a začly růst,ale po pár dnech se G13 vrátila barevně do původní podoby,lehce do žluta,růst ale nepřestala..Akorát sem si říkal,že Chronic,to je bujná kyti,velký listy,prostě masa zeleně a je v poho,živin dost,a ta G-13 je o dost subtilnější genetika,ale i tak asi jak říkáš o dost hladovější..Zkusim jí zvednout hnojku oproti ostatním a uvidíme,dík moc, V.
Čus!
Jsou tohle třásněnky?
Nenašel jsem žádný dospělý, jen takový malý černý kuličky na svrchní straně spodních listů... Kytky zatim vypadají zdravě a vitálně, ale jelikož už začínají kvést a samo to nezmizelo, tak bych s tim asi měl něco udělat...
Jo a sorry za foto, ale došly mi baterky, když jsem chtěl udělat detail.
Díky za rady!
Já se kaju, já si nezasloužim
ušlechtilou konverzaci, zeleninu, mlíko
dál bejt spisovnej a vzornej
to by za mnou brzo sklaplo víko.