Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
no tak záleží kolik chceš investovat a aby se ti vlezlo do boxu že...
na úsporku jsou zbytečné reflektory s odtahem, cooltuby apod.
takže bych to viděl na klasický reflektor 40/40 cm (nebo kolik to je přesně); no a jestli si připlatíš třeba za reflektor "V" tvaru s lepším rzoptylem tak budou rostlinky jenom rády
Jedu pod Nuturkou 200W red uz 3. sklizen a je to gut. Rozdil v hutnosti palic oproti HPS malý, az zanedbatelný.
ovšem POZOR!! 200W usporka se NEROVNÁ 600W HPS... 200W RED sviti
max jako 250W HPS (spis 200W)... podstatnou výhodou však je že se skoro nehřeje a není tak náročná na luft.. misto 600W HPS by to chtelo ty nuturky 2, neli 3...
cau, vite nekdo, jakou maj tyto usporky Index podání barev Ra? nebo jestli se vyrobky ruznych firem lisi prave timto? Ra je to maly, bezvyznamny plus, ktery maj usporky lepsi oproti vybojkam
ps. obycejne zarivky pro domactnost maj pres 80% a ty lespi pres 90%, pro terarijni ucely maj 98% (dokonce i 2%UVB)
ps. nemyslim si, ze by palice pod usporkou byly snad ridsi nez pod sodikem, dokonce jsou i vic osypany
pouzivam 125w - plug a grow - Blue
jsem celkem spokojen, jak bylo něolikrát řečeno nedělá téměř žádné teplo, svítí pěkně a silně, když chci mrknout na kytky nebo na světlo je dobré vzít si brýle, světlo je dost silné a může poškozovat zrak, ale to asi všechny silnější světla.
Reflektor mám hamrovaný s "v" a je to vklidu, na tyto lampy naprosto ideální.
Neměl by někdo subjektivní srovnání o kolik více hřeje např. 100W sodík oproti CFL s interním předřadníkem a podobnou watáží ?
Byl jsem totiž včera v growshopu, kde měli zapnutý 100W sodík v boxu téměř bez ventilace a zdálo se mi že hřeje snad ještě míň než moje 125W PlugNGrow...
Je to možný nebo jsem byl tak zhulenej, že jsem to teplo necejtil?
mám 200W CFL na růst a je pravda, že ze začátku je to výhoda, drží se líp vlhkost...na druhou stranu pomalu prosychá hlína, když jsem tam dal 400W MH tak začaly pít ale taky raketově růst. Takže mě přijdou dobrý ty CFL jen tak ze začátku.
no ja bych byl pro variantu B protoze pokud bys to rozdelil pul na pul tak ta pulka co by byla pod tou usporkou by mela o dost min svetla nez ta pod HPS.. 200W usporka rozhodne NESVITI tolik jako 400W HPS.. myslim ze svetla bude ve vysledku stejne pri variantach A i B ale varianta B bude levnejsi na porizeni, dosahnes optimalnejsiho rozprostreni svetla a nebude s tím taková práce... a napada me, co treba dat tam 2 x 250 HPS namisto 400+200?
verdy .. diki za odpoved moc mne tozajimalo nasel sem si ve faq jak se to pocita ale nevedel sem to vypocitat/moj rozum je mimo niekedy/ ta spotreba neni az tak moc , ale kdyz k tomu pripojim i ostatni veci tak mi ten pocet vzrustne o neco malo jinak dekuju za ochotu
kone za kone , hlina, slnco, voda cez palubu , zhúlená kráva mlieko rada dává