Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
zdar, tak můžu vlasní zkušeností potvrdit, že odstranění velkých listů od stonku výrazně urychluje a posiluje růst větví, dělám vždy jen jedno patro, aby holky nedostaly zbytečný šoky, větve se rozjedou a po pár dnech beru další patro,
dělám to se třema modelama - viz thread v podpisu - a u všech je výsledek stejně luxusní. Fakt nejsem zastánce stříhání listů, ale tohle opravdu funguje.
Já jsem se stříhání listů bránil dokud to šlo. Bohužel jsem vzhledem ke skříňce byl donucen ostříhat velké listy a vyšší listy zastřihnout, aby se sluníčko dostalo ke spodním květům. Takže já si myslím, že otázka by měla znít trochu jinak. Ne jestli musíme, ale jestli můžeme zastřihnout listy, protože je k tomu pádný důvod pro vstup světla. Howgh
Já jsem se stříhání listů bránil dokud to šlo. Bohužel jsem vzhledem ke skříňce byl donucen ostříhat velké listy a vyšší listy zastřihnout, aby se sluníčko dostalo ke spodním květům. Takže já si myslím, že otázka by měla znít trochu jinak. Ne jestli musíme, ale jestli můžeme zastřihnout listy, protože je k tomu pádný důvod pro vstup světla. Howgh
Jo, něco podobnýho jsem chtěl napsat. Prostě záleží na konkrétní situaci a podmínkách. Každá akce má nějaké positivní výsledky a nějaké negativní a záleží, čeho chceme dosáhnout. Stříhání listů není ani úplně dobré ani úplně špatné, je to zkrátka určitá technika jako zaštipování nebo LST.
je to generační válka, ale my ji vyhrajem... | hands can destroy - the same can help! | every single piece of stuff is good, unless you can't utilize it | ukbassradio.co.uk
Zdravím. Chcel by som sa spýtať ku tomu strihaniu. Mám rastliny (femky) vysoké 70-80cm krasne zdravé a majú 8 poschodí. Môžem ich už teraz zastrihnuť ak chcem ich výšku obmedzit na 150-170cm ? Alebo mám počkať kým budú mať cez meter... niekto kto s tým máte skúsenosť, že o kolko by sa potom ešte vytiahla.
Ďakujem za radu a pravdepodobne aj za presmerovanie ale nič podobné som nenašiel.
Původní příspěvek od Piestik Zdravím. Chcel by som sa spýtať ku tomu strihaniu. Mám rastliny (femky) vysoké 70-80cm krasne zdravé a majú 8 poschodí. Môžem ich už teraz zastrihnuť ak chcem ich výšku obmedzit na 150-170cm ? Alebo mám počkať kým budú mať cez meter... niekto kto s tým máte skúsenosť, že o kolko by sa potom ešte vytiahla.
Ďakujem za radu a pravdepodobne aj za presmerovanie ale nič podobné som nenašiel.
NO nevim proc , kdyz te zajima vejska tak to neni o zvyseni vynosu ne ??
Umiš číst ne ?? Mas to maly strihni to mas to velky ohni to , co na tom nechapes a musis davat upne nesmyslnej prispevek kam nepatri....
ahoj ,prosím hlavně nic nestříhej nech kytky bejt ty listy který kytka nebude potřebovat ,,sama odhodí,, poznáš to tak že uplně zežloutnou a začne to od spodu a bude se to posunovat k vrcholu po těch nejstarších listech máš to krásný tk to neposer takovouhle píčovinou kdybych ti uřízl ruce taky by se ti to nelíbilo :-)
at ti přeje počasí ahoj
eště ti to tu trochu zaseru .....nikdy sem neviděl případ že by kytky tratili na tom že mají listí bud rád kámo podívej se na problematiku listu tady na G . a uvidíš že ty seš opačnej případ máš krasny rostliny co by za to tady ty lidi který maj s tím problémy dali ,, myslíš si že by ty zdravý krasny listy ostříhali?ani hovno byli by rádi že je tam maj neblázni vole nech to tam a těš se