Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
zdar.no jestli už to má palicky tak ty vysavaji živiny listu.ja mám to samé v indoru asi je to genetikou proto že jak říkáš ty u všech v pohodě a na jednez luto.
Původní příspěvek od stalada zdar.no jestli už to má palicky tak ty vysavaji živiny listu.ja mám to samé v indoru asi je to genetikou proto že jak říkáš ty u všech v pohodě a na jednez luto.
Neboj, palicky to nema -) JH u nas dozrava pozde -) Navic, jsem ten problem pekne popsal a netrapi me zlute listy (ano ty zloutnou, kdyz se kytka pripravuje na fazi kvetu), ale jak jsem jiz napsal, jsou to jenolm spicky listu, nejsou to cele listy -) Vice cist, mene hulit -) Ale i tak dik za snahu -)
Edit1: Oh, sry nenapsal sem spicky, ale z tech fotek to je zjevne, co me trapi -)
Ahoj tak mám problém s listy taky... je to nějaký škůdce ale vubec netuším jaký :/ Fotkyj sou špatný protože nemám svuj foťák má ho segra na dovolený tak snad budou stačit ty né tak moc kvalitní
co mě trápí je to, že se mi na listech především ve spodních patrech, začínaj oběvovat malinké bíle tečky ( na fotce to jde malinko videt )
kytička nejeví žádné známky napadení nějakým parazitem, tzn po důkladném prozkoumání všech tří kytek pod lupou sem nenašel nic podobného svilušce nebo mšici
jedinné co mě napadá je nějakej druh plísně nebo houby ( což mi dvakrát moc nesedí k odrude, ani pestebnimu mistu a uz vubec ne klimatickým podmínkám, které panovaly poslední dva týdny )
zde detail listu z obou stran, je třeba podotknout, ze bile tecky se tvori jen na povrchu listu, zespodu nic není videt, pokud není list prosvícen svetlem
ty bílé tečky jsem se snažil i setřít, což nejde, jdou jen jakoby "odloupnout" což vede samozřejme k mírnému poškození listu
Foto 1 http://postimg.org/image/lo3pnwn19/
foto 2 http://postimg.org/image/3s0i9hh4f/
foto 3 ( jinej list ) http://postimg.org/image/ixx8acth1/
zatím jsem to preventivne kvuli obavy z plísně pořádně "umyl" a postříkal 10% roztokem mléka ve vodě, což dle meho nemuze nijak uskodit pokud bych se mylil.
Za jakekoliv rady budu velice vděčný, na obdobný problem jsem jeste nenarazil a nikde na groweru jsem nevidel nic podobnyho. Treba je to uplna volovina a je to proste jenom vada kytičky, ale znáte to, kdyz se vasim kytickám nedari jak by dle vas melo, trápí vás to. Díky
mám dva problémy s listy.. Jeden se týká žloutnoucích lisů a naslednemu rozpadu v dusledku nekrozy foto 1, mám dopjem že se jedná o nedostatek fosforu zpusobeny nizkym ph?(Všiml jsem si mírně fialových stonků) nicmene nevim jestli to neni u blue widow normální , jedná se o male fialove tecky... No jinak na zacatku ten list má rezave skvrny a pote vypada tak jak na fotografii
A druhý probblém se týká bílých teček na listu, mám dojem že se jedná o Spider mites, nicmene si nejsem moc jistý, svilušky jsem hledal a nenašel tak nevím, nevíte čím bych to mohl postříkat abych zamezil šíření?
EDIT: zespodu jsem našel male černé tečky ktere se pravdepodobně hýbou...
EDIT: Kytky jsou na balkoně kde je pomerne sucho a teplo, tudiz mohli by to byt ty sviluchy?
Naposledy upravil lovalovalova 30-07-2014 v 13:10 PM
Černé tečky které se hýbou, jsou svilušky, ty bílé komůrky dělají oni, půjč si okulár a podívej jaké to jsou potvory. každopádně žádnou paniku, postříkej RockEffectem a dle návodu použij. Víš, vše živé se musí něčím živit, a naše holky chutnají nejenom nám, ale i jiným živočichům.
Svilušky jsou však menší zlo, než např. plíseň a pokud máš kytky venku, nějakému problému se stejně nevyhneš, já měl ty potvory vloni i na balkoně a s postřikem to pak dopadlo docela dobře.
Vědomosti jsou měnou ve Vesmíru..Egyptský Bůh Thovt
zdravim.kamarad ma problem s listy u jeho kytky Superauto.boužel mi dam fotky hodně špatné kvality.Dějě se to na horních listech.ma tam takový dirky pozdeji listy uplně usichaj.řikal jsem mu že to je nejaká housenka co je v hlíne a vylejza jen v noci.předloni sem měl na par kytkach neco podobnýho jen jsem to nenechal zajit tak daleko.Radil jsem mu at to postrika připravkem Karate.co vi na to?
Původní příspěvek od capsaicin Prosím o radu,na kytkách se objevily tyhlety hnědé,rezavé fleky,nejdříve na velkých listech a teď je to i na ostatních,je to problém s Ph ? Btw.Soráč za new téma,ještě to tu moc neznám
mám tento istý problém s windoorom (1x la blanca, 1x no name (sativa) ),
majú to približne rovnako. Ph meter nemám no zalievam ich len vodou občas kristalom start, kristalon som na tyžden vynechal a nepomohlo
First grow
2. veľké vyvrátené mýty: hrdzavé klince (hřebíky), strihanie listov v dobe kvitnutia pre zvýšenie výnosu
Zdravím, v poslední době se mi začaly objevovat na listech tyto skvrny, vždy jsou u žilek listu a začínají se objevovat od řapíku listu až po špičku.Pěstuji v kupovaném zahrad. substrátu namíchaném s perlitem a s kupovaným granulovaným koňským hnojem.PH jsem měřil a problém s ním není, hnojím jednou týdně krystalonem start nebo místo toho dvakrát týdně fishmixem.Nevíte někdo čím by to mohlo být? Prolezl jsem celé fórum a když už tam tento problém byl tak bez odpovědi.
Dík za odpověď, asi máš pravdu, teď tady hodně dlouho pršelo, pomohlo by tomu kdybych tam nalil peroxid vodíku nebo to mám nechat jenom proschnout a zpraví se to samo?