Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Ano to je plíseň,zřejmě máš ve fóliáku vysokou vlhkost,nemám sice zkušenost s pěstováním ve skleníku ale logicky to musí co nejvíc větrat ,jinak tedy nějaký postřik proti plísni
je to presne tak je to plisen listova ktera se nazyva padli je to dost obtizne se toho zbavit ale jde to urcite bych okamzite nasadil chemickou cestu a to co nejdrive pak dej vedet
Nezlob se na mě, tohle vypadá opravdu nehezky až hrůzostrašně a v tomto případě bych bohužel kytku pohřbil.
Jestli-že jde o plíseň listovou / tzv. padlí / používají se nejspíš Fungicidní postřiky proti plísni.
Ovšem zamysli se už nad tím samotný problémem.
1.-Proč ti plíseň tvou kytku napadla? nejspíš obrovská vlhkost, či choroba, nebo obojí.
2.-Chtěl bys takovou kytku použít pak dál pro své vnitřní použití ?
3.-Chtěl bys takovou kytku použít, když jí ošetříš Fungicidním chem. svinstvem, pro své vnitřní užití ?
Pochybuji.
Všeobecně je známo a platí, že pokud ti rostlinu, ovoce atd. napadne plíseň je už problém v celém organismu, tzv. okamžitě sklidit, což v tvém případě není.
Takže likvidace, a pěstuj holky eko, bio, prostě v klidu a optimálních podmínkách.
Vědomosti jsou měnou ve Vesmíru..Egyptský Bůh Thovt
Jdá se pouze o pár listůzasažených tudíž si myslím, že jsem to chytil ještě v zárodku, každopádně listy jsem otrhal postříkal to krupnikolem a proplachl vodou, tak uvidime, ozvu se jak to dopadlo..
kuprikol je dost silena chemka ktera zanechava takove zelene fleky ale je nejucinejsi doporucuji jen v obdobi vegetace jinak uvidis jak to bude dale nebot padli jak uz jsem psal je dost obtizne na uplne odstraneni me treba zasahli 2 kytky a nepomohlo nic ale proste na postriku nic nezkazis jinak urcite jestli mas velikou vlhkost tak snizovat co to jde nebot v obdodi kvetu budes mit veliky problem a nej jen s padli
Původní příspěvek od capsaicin Prosím o radu,na kytkách se objevily tyhlety hnědé,rezavé fleky,nejdříve na velkých listech a teď je to i na ostatních,je to problém s Ph ? Btw.Soráč za new téma,ještě to tu moc neznám
hnede fleky a co ty tady mas mi ukazujou na 99% na problem s ph taky jsem to mel a vypadalo presne takhle a nebo to taky muze byt plisen seda mrkni na google
Zdravím mám problém s listy začínají od konců tmavnout dělají se na nich černo žluté fleky,hnojím růsťákem fishmix vynechal jsem ho na tři týdny a bez úspěchu dělá se to dál takže přehnojený by to být nemělo.Je zajímavý že to není na všech přitom jsou pohromadě v květináčích ve stejném substrátu.Vyhání neustále mladý listy ale starý musím neustále obírat protože jsou suchý a hlavně kytky sice rostou ale nesílí tak jak by měli sice.Použil jsem už postřik na listy Kuprikol a Ortivu ale bez úspěchu.Může mi někdo prosím poradit??
Zdravim. Mam takovy technicky dotaz. Jiz potreti tuto sezonu se mne na jedinne kytce ze vsech zazloutly SPICKY listu (viz. photo). Celkem by me zajimalo, proc to dela.
Situace se ma takhle. Jedna se o JH od greenhouseseeds. Hnojivo pouzivam poze Plagron a to Alga Grow + tak jednou tydne Plagron vita race na listy. Mam dalsich 5 kytek, ktere hnojim naprosto stejnou zalivkou Alga Grow (pomer hnojivo/voda) i mixem na listy Vita race, ale ani u jedne se toto nestalo. Navic, kdyz jsem tu kytku schvalne tyden nehnojil, tak se listy stejne na koneckach zazlutily (a to i pres vydatne srazky, ktere by prebytecne hnojivo odplavily). Jako substrat je tam nejaky ten klasicky univerzal.
Kazdopadne - kamos ma to same seminko, pouziva stejne hnojivo+jeste neco navic, kytka na chlup stejna, ale jeste mu to ani jednou neudelalo. Kytka ma momentalne kolem 2 metru, ale jama byla kopana jenom 50-60 cisel do zeme + 40*40 ctverec. Napadlo me, ze by se treba koreny dostaly az k memu zakopanemu psovi, ktery tam uz tak 4 roky lezi (sadim na tom miste kazdy rok a nikdy se mi toto nestalo). Ovsem, kdyby se toto stalo, a nejak by se to treba pohadalo, tak by se asi zazloutnuti listu rozsirilo. Ale u me je to tak, ze to zezloutne a za 2 dny jsou zase zelene. Za treba 14 dni zelene konecku zase nahodne zezloutnou.
vyřešil už někdo prosím problém se žloutnutím listů od středu ? Když sem si toho všimnul, neměl jsem u sebe foťák, nicméně stejný problém tu řeší (i s fotkami) například Herodes, Atentat31 a ABORTED.
Chemickým postřikem nebo tak to určitě není. Mě se to objevilo v boxu a tam by se mi nic "špatnýho" z venku nemělo dostat. Dále kytky jsou ve 4. týdnu (zrovna sem chtěl přepínat) a rostou až překvapivě rychle v hlíně předhnojené teoreticky na 6 týdnů, takže nedostatkem hnojek by to taky být nemělo (za týden koupím, kdyžtak vyzkouším). Jediné co mě napadlo tak přehřátí (zvedl sem lampu a otevřel víc ventilační otvory tak uvidíme jestli pomůže) vzhledem k tomu, že nemám cooltube a přítah jen pasivní. Ale na druhou stranu mám poměrně silný odtah (TT) který nám dřív zvládlo vyvětrat 2x600W takže teď jen s jedním by neměl mít problém, ikdyž je přítah jen pasivní (u těch 2 šestek byl taky jen pasiv a pohoda). Jinak teda pH sem neměřil, ale řekl bych, že kdyby to bylo tím, tak by se to objevilo už v prvních dvou týdnech (vodu používám pořád stejnou, odstátou v bečce pomocí kapilárové závlahy).
Já jen, abych pak neměl zbytečně lampu moc nahoře a neunikal mi smrádek ven, pokud to někdo již vyřešil. Jinak za pár dní napíšu, jestli poštelování světla a vzduchu pomohlo nebo za ten týden pak jak to začnu hnojit.