Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od spartakuss ahoj jedu hlinu dostal sem par pytlu na zkousku..kamaradi si to nechali udelat primo od vyrobce na ganju.. kyti sou v hline asi tyden a to jeste nehnojim.. jinak pouzivam biobizz fishmix nic vic vzdy se mi osvedcil jak IN tak OUT.. PH merim, samo je mozne ze se treba porouchal PH metr muzu zkalibrovat.. ovsem nevim nevim
tyhle hnoje me nikdy nezklamali ba naopak!! uvidime asi zkusim zmenu zkalibruju PH metr! divne je ze pokud tyto listy otrhate a zbydou NEnapadene tak to dostane i je.
kdyz je nechate pomalu napadene listy oschnou, a az pak to jde na dalsi..!!
dik za rady
hmmm potom sa ospravedlnujem,zjavne som to prechytracil
ale nieco na tom bude kazdopadne faraj dalej a drzim palec
za sposobene skody sa este raz ospravedlnujem
Edit: vylucujem akekolvek PLESNE!! konope neni rajce a najcastejsie druhy na konopi su klasicke padli a potom tzv. palicova.. a ani jedna z nich to neni...faraj na pH a zivinach GL
Původní příspěvek od scunk
Nejhorší na tom je, že v tom jádro pudla skutečně je...Přelejvání a přehnojení..
Tak to je dvakrát supr,takže nepřelejvat a nepřehnojovat a máme všichni zaručeny jen a pouze krásně zelené listy a metrové palice..uáá..,huráá..
..a vždycky se dá znovu objevit Amerika..a znovu a znovu..
edit :
Radši to přeložim don češtiny..Pánové tu řeší,že někdo přelejvá a má vysoký EC v důsledku častýho zalejvání malé rostlinky zálivkou s hnojivem..
No a pak přijde další pán a objeví tu "Ameriku"..
Cituji : "pánové,řešíte tu píčoviny,hlavní je nepřelejvat a nepřehnojovat"
Tak to je dvakrát supr,takže nepřelejvat a nepřehnojovat a máme všichni zaručeny jen a pouze krásně zelené listy a metrové palice..uáá..,huráá..
..a vždycky se dá znovu objevit Amerika..a znovu a znovu..
edit :
Radši to přeložim don češtiny..Pánové tu řeší,že někdo přelejvá a má vysoký EC v důsledku častýho zalejvání malé rostlinky zálivkou s hnojivem..
No a pak přijde další pán a objeví tu "Ameriku"..
Cituji : "pánové,řešíte tu píčoviny,hlavní je nepřelejvat a nepřehnojovat"
To se dá....to máš pravdu...:-) Nicméně jsem myslel ty předražený "super" substráty, který jsou většinou předhnojený na 6 týdnů(to je zahradnický taky) a většina lidí s vidinou rychlejšího růstu to ještě prolejvá dvojnásobnejma dávkama hnojiva..:-)
zahradnický substrát je imho odpad, co se týče indoor pěstování... základní prvek v rovnici voda-země-slunce-vzduch musí být logicky co nejkvalitnější, pro co nejkvalitnější výsledky a nejmenší pravděpodobnost výskytu problémů..
Původní příspěvek od scunk
To se dá....to máš pravdu...:-) Nicméně jsem myslel ty předražený "super" substráty, který jsou většinou předhnojený na 6 týdnů(to je zahradnický taky) a většina lidí s vidinou rychlejšího růstu to ještě prolejvá dvojnásobnejma dávkama hnojiva..:-)
Jak říkám,čekali jsme tu na to.. Tak se radujme,že nám tě nebe poslalo..
Aspoň je tu nějaká sranda..
jsem zvedavy kolik lidi by tu naslo stejnou pricinu nemoci ,kdyby si to tady procetli ....
myslim si ze tady je to pořad dokola min 3-5 stranek z5-
resi se temeř totožne problemy kytek...
Původní příspěvek od sw3ap Zkroucené listy nahoru a skvrnky
jsem zvedavy kolik lidi by tu naslo stejnou pricinu nemoci ,kdyby si to tady procetli ....
myslim si ze tady je to pořad dokola min 3-5 stranek z5-
resi se temeř totožne problemy kytek...
Zdar , takže zase tu házím , stále ten samý problém,který jsem tu házel 3x a nikdo nepomohl , kdo pomůže ,vyslouží si K +
Takže 600w e-balast (660w) A Wing
120X120X200
Řezy Hlava - Hash plant , SMBOG , Critical Mass
Dělá to u všech jen u HP nejvíce.
Žloutnou listy , řekl bych že staré a velké a na střídačku na celé rostlině , chytají nekrozu od konce s tečkama ... a celé kytky mi příjdou nedoživené.
Hnojím BioBizz celá sada 1x týdně.Minulé kolo plagron a stejný problém.
Biobizz light mix hlina.
Ph zálivky 6,0 PH výtoku 6,1
Prolito Mospilanem , aplikováni draví roztoči proti sviluším,žluté lepivé desky bez výsledku.
Teplota vrchol u vrchu 29 C
Tak by mě kurva zajímalo ,co je špatně.
Díky moc
Jen tak jsi hoden volnosti a bytí, když rveš se o ně den co den.
Původní příspěvek od SubFocus Zdar , takže zase tu házím , stále ten samý problém,který jsem tu házel 3x a nikdo nepomohl , kdo pomůže ,vyslouží si K +
Takže 600w e-balast (660w) A Wing
120X120X200
Řezy Hlava - Hash plant , SMBOG , Critical Mass
Dělá to u všech jen u HP nejvíce.
Žloutnou listy , řekl bych že staré a velké a na střídačku na celé rostlině , chytají nekrozu od konce s tečkama ... a celé kytky mi příjdou nedoživené.
Hnojím BioBizz celá sada 1x týdně.Minulé kolo plagron a stejný problém.
Biobizz light mix hlina.
Ph zálivky 6,0 PH výtoku 6,1
Prolito Mospilanem , aplikováni draví roztoči proti sviluším,žluté lepivé desky bez výsledku.
Teplota vrchol u vrchu 29 C
Tak by mě kurva zajímalo ,co je špatně.
Díky moc
Čau. Ph 6,0 je úplně spodní hrana,co se hlíny týče..
Podle mě tvý kytičky mají jednoznačně nedostatek dusíku ve vegetační fázi..
( budeš mít hlínu zasolenou,protože sice hnojíš ale kytky málo vstřebávají díky nízkýmu ph) Začal bych průplachem s Ph cca 6,8 a pak postupně grow hnojku a Ph zálivky držet tak 6,4-6,5..Po průplachu i každým zalití vždy nechej proschnout..Můj názor..
edit:
Bylo by dobrý změřit EC,může to bejt zasolený,ale při nízkým ph a vydatným zalejvání může dojít i k "vymytí" živin do odtoku..
EC Meter nemám, pouze PH ,ale dnes při zálivce zkusím prolít 6,8 a uvidím kolik bude odtok ,jde nějak poznat přesolení na hlíně? krystalky na povrchu či něco jiného? Jinak diky, zatim je to nejlepší názor co jsem kdy slyšel ! K
edit: dva dny zpět jsem prolil čistou vodou s peroxidem ,to by mohlo ty živiny vymýt jelikož to je BioBizz.
Jen tak jsi hoden volnosti a bytí, když rveš se o ně den co den.
Původní příspěvek od SubFocus EC Meter nemám, pouze PH ,ale dnes při zálivce zkusím prolít 6,8 a uvidím kolik bude odtok ,jde nějak poznat přesolení na hlíně? krystalky na povrchu či něco jiného? Jinak diky, zatim je to nejlepší názor co jsem kdy slyšel ! K
edit: dva dny zpět jsem prolil čistou vodou s peroxidem ,to by mohlo ty živiny vymýt jelikož to je BioBizz.
Hm,biobizz,ten zasoluje hodně,kor,esli kytky nevstřebávaj..Organiku kytky vstřebávaji pozvolna a je třeba s rozumem,opatrně hnojit..Je tu někde tabulka,ale nemůžu jí najít,tam je vidět,že N se v hlíně vstřebává nejlíp při poměrně vysokým Ph,jestli si to dobře pamatuju,tak je to cca někde kolem 6,8..Ale ostatní prvky(hlavně železo)zas kytky berou líp cca při těch Ph 6,tak je třeba i v závislosti od odrůdy vychytat nějakej kompromis..Já zalívám 6,3-6,5 a žádné problémy,kyti vstřebávají dobře,i když jim pak v květu osolím..
Ale jedu Atami miner. hnojiva a ty sou rychlovstřebávací..
Neviete niekto, co znamenaju hnede tmave skvrny ns listoch? Okrem toho zeleny postihnuty list potom zltne. Skusam pripojit foto.
Prelistoval som thread a nevidel som take. Ma to len 1 rastlina. Kvet 2 tyzden. V hline, hnojim, polievam vsetky rovnako. Jeden kvetinac mal slaby substrat, ale zabudol som ho oznacit- moze to byt malo zivin? (Dal som jej davku hnojiva, uvidim.)