Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od Bárt Biool učinkuje na 100% a není chemka a je odzkoušený i na květu ok. Určitě přidej , ale JAR dle návodu na flašce, kytkám to nevadí, ale nebudou mastné kytky.
Jar je hlavně smáčedlo aby postřik vytvořil souvislej film.. Mastný po postřiku Bioolem samozřejmě budou..,a přidušený..
Má tři týdny do konce a Vertimec má ochranou lhůtu 1 týden..,času má dost.
V tomhle stadiu sviluší bych neváhal nasadit chemku,a i do ní přidat kapku jaru,kvůli souvislýmu postřiku..
to frenkhoof :
Hlavně vysrříkej spodní strany listů,nastříkej to i na substrát do květníků..
K dostání v každých běžných zahradnických potřebách..
teď sem dorazil z obi ,sehnal sem tam tedy Vertimec 1,8 EC a jdu po nich,mám to na 30 ti kytkách ve dvou boxech takze to bude asi chviličku trvat,vystříhám ty nejvíc nakažený listy ať je jistota a zbytek udělám pořádně jak radí EDA45.Doufám,že to zabere,ale podle toho co čtu na balení to má těch účinejch látek až až... díky za rady pánové,jdu na to...
takže je hotovo,teď už jen doufat,že to zabere.Mám postřik opakovat? Nebo sem pochopil dobře,že bude teď týden pokoj a pak musím doufat,že sem se tech šmejdů zbavil? Díky moc za rady...
Původní příspěvek od frenkhoof takže je hotovo,teď už jen doufat,že to zabere.Mám postřik opakovat? Nebo sem pochopil dobře,že bude teď týden pokoj a pak musím doufat,že sem se tech šmejdů zbavil? Díky moc za rady...
Normálně by se to mělo po tejdnu opakovat,ale s blížící se sklizní už bych to neopakoval..Počítej s tím,že ty mrchy hodně zmírníš,omezíš a nějak to do sklizně doklepeš..Chce to do budoucna víc sledovat,hlídat a likvidovat v začátku..Rozjelo se ti to opravdu hodně..
zdravím mam mensi problem...dnes jsem byl opet zalit shamany na me lesní zahradce a pri prohlizeni palic jsem narazil na jednu ktera byla jakoby omotana pavucinou, listky byli pokrouceny a chloupky z palic neco jako vysaty, trochu jsem ji prohrabal a ze vnitr palicky vypadla takova mala zelena housenka...už sem ji potom nenašel, tak bych chtěl prosim pekne poradit co by to mohlo bejt a jestli se to nejak mnozi aby mi to nepustilo i do ostatnich palic, díky moc za rady (klidne i do zprav)
čau groweři,, oběvil jsem na kytce pod listem tyto vajička,, v některych listech mam prožrane takove male diry a některe jsou dokonce požrane cele,, s informaci jsem zjistil že budto pidalka nebo třasněnka, co myslite?
Původní příspěvek od PaBlo čau groweři,, oběvil jsem na kytce pod listem tyto vajička,, v některych listech mam prožrane takove male diry a některe jsou dokonce požrane cele,, s informaci jsem zjistil že budto pidalka nebo třasněnka, co myslite?
Nevim, jak vypadaj vajicka od pidalky, ale tohle trasnenka neni. Trasnenka ma myslim malinky cerny.
na listech se mi začal objevovat tenhle bordel. Je to jakoby špína na listech, navíc se tam objevili malí světlí broučci, asi tak půl milimetru na délku, na první fotce jsem je zakroužkoval. Kytky zatím nejeví známky velkýho poškození, ale můžu mít zaděláno na velký problém. Bohužel se mi nepodařilo identifikovat toho broučka, takže vás žádám o pomoc.
Co nějaká malá muška,nelítá ti tam občas něco..? Podle těch světlých podlouhlých larev bych to tipnul na třásněnky..
Možná budeš mít zespodu listů i svilušky,celkem často se tahle dvojkombinace vyskytne..
Postřik Vertimec 1,8 EC,po týdnu opakovat,OL 7 dní..
Zdar , mohli by to byt trasnenky. Najdes tu nejake tredy o nich i co proti nim. Tie cierne bodky na listoch by mali byt ich sracky.
Pozri npr sem http://www.skudci.com/trasnenka
To co mas zakruzkovane na fotke mi pride velke na svilusky, ale pozri poriadne spodnu stranu listu, ci ti tam nebehaju take male chrobaciky - akoby pavuciky. porovnaj si to s foto skodcov tu na G alebo na nete. maly rucny mikroskop alebo lupa ti to dost ulahci.
Pokial nie si tesne pred kosou, da sa este pouzit chemia.
Da sa pouzit aj http://ochrana-rostlin.skolky-novak...cum-250-ml.html
Je to repkovy olej a extrakt z kopretiny, takze sa to da v najhorsom pouzit i pred kosou.
Daj to doporiadku cim skor aby nebolo neskoro. Zatial sa ti to zda v poho ale ked sa to rozbehne....
Zdar Groweři.
Mám problém se smutnicemi , rozjely se mi v matkárničce , substrát používám stejný už dlouhá léta a nikdy jsem s ním problém neměl -jen jsem trochu změnil místo matkárny a mám tam větší vlhkost - takže nasadím suchý režim....ale odjíždím v úterý zase na turnus a potřeboval bych vědět nejrychlejší a nejůčinější způsob jak se těchto potvor zbavit... něco jsem tu našel , ale potřebuji vaše rady kdo jste s nima už bojoval a zabil v krátké době...