Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Nevím, nejsem právník.Asi můžou, když mají povolení v rámci nějakýho vyšetřování. Na mě měly celý album fotek, jak se někde s někým bavím a to jsem nebyl ani z ničeho obviněn. Pak se třeba ptaly, že jsem si kupoval tohle a tohle a že jsem to určitě použil k nelegální činnosti a bla bla bla a snaží se chytit čehokoliv. Hlavně moc nemluvit a nesnažit se to nějak okecat.
Ono u nich pomáhá prostě nevypovídat. Ať si důkazy seženou 😉
Pak se v určitých případech dá vymluvit na osobu blízkou a na základě toho opět odmítnout vypovídat
Původní příspěvek od centurion Doufej že tě mají jen za konzumenta, jinak čekej, že si projedou tvojí spotřebu elektřiny, internetovou a mobilní konverzaci, co si kde objednával a tak, jsou to klucí vychcaný skoro jak v kriminálce Miami. To ale člověk čumí až u výslechu na všechno dokážou v dnešní době přijít. Na souseda ob 2 baráky si vzaly i drona s kamerkou a čuměly mu do skleníku
Co se týče internetové komunikace, nákupů, atd. Tak to jsem v klidu. V tomhle směru si dávám bacha. Co se týče spotřeby, tak je to dvougenerační barák a je tam jen 600w. Jak jsem psal, nic tam už není, kdyby přišli se soudním povolením, tak najdou jen nějaké vybavení na pěst.
Původní příspěvek od centurion Nevím, nejsem právník.Asi můžou, když mají povolení v rámci nějakýho vyšetřování. Na mě měly celý album fotek, jak se někde s někým bavím a to jsem nebyl ani z ničeho obviněn. Pak se třeba ptaly, že jsem si kupoval tohle a tohle a že jsem to určitě použil k nelegální činnosti a bla bla bla a snaží se chytit čehokoliv. Hlavně moc nemluvit a nesnažit se to nějak okecat.
nemůžou... nevim jak přišli na to co si kde kupoval pokud nejsi obviněn a nepřijdou za majitelem obchodu s výzvou tak ten nemá právo cokoliv o komkoliv říkat. (u takovýho už bych nekoupil nic a ještě bych si o tom popovídal s dalšíma lidma ať ví u koho si kupujou věci )
A s odposlechy je to ještě zajímavější:
1. Odposlouchávání je přípustné ve chvíli, kdy je „vedeno trestní řízení pro zločin, na který zákon stanoví trest odnětí svobody s horní hranicí trestní sazby nejméně osm let“ a také pro další vypočtené závažné trestné činy.
2. Nařídit odposlech je však možné jen tehdy, pokud „lze důvodně předpokládat, že jím budou získány významné skutečnosti pro trestní řízení a nelze-li sledovaného účelu dosáhnout jinak nebo bylo-li by jinak jeho dosažení podstatně ztížené“.
My potřebovala promluviti si zblízka s malá hojivá bylinka. Ať svět prolétáva se kolem okolo. - Sulik
Na mě to zahrály tak, že jsem údajně ve styku s někým proti komu už trestní stíhaní bylo zahájeno a že jsem podle nich spolupachatel, ale ve finále měly jen domněnky vycucaný z prstu. S právníkem jsem o tom nemluvil a ani jsem to nějak neměl zapotřebí, když mě z ničeho neobvily, tak mi to bylo jedno. Oni v tom stejně umí chodit a tu cestičku šedou zónou vždycky najdou. Kámoš třeba u výslechu dostal regulérně přes držku, protože si z nich dělal prdel a zahrály to tak, že kladl odpor.
a proto když jdu na výslech beru sebou právníká ale nadruhou stranu co čekal když si dělal prdel z policajta na výslechu? :/ ... taky sem jednou dostal pár ran "přes zlatý stránky" (nejsou pak moc vidět modřiny) a kámoše dokonce odvezli za město...
zato znám i jiný případy policajtů dobráků... známej pěstoval v bytě, patro pod sebou policajta... jednou se potkali na schodech a policajt mu říkal jen aby se trochu zklidnil, že za nim chodí lidi jako za sousedem že je cejtit tráva atp... že by nerad aby jednou za nim přišli jako za policajtem a on musel něco řešit. (město plný dementních smažek co dělaj bordel, takže vyhulence kterej jinak žije normálně řešit nechtěl)
ne vážně, vim jaký umí bejt svině, často si i vymejšlí kraviny a ptaj se na věci tak aby z tebe nenápadně dostali uplně jiný informace než se na první pohled zná atp... zatlačit na majitele gshopu pro ně bude asi taky hračka a ten radši povolí než aby si dělal nepřátele u pčr. Jedno je jasný, jako důkaz to použít nemůže, ale přiznejme si... uplně blbý nejsou a prostě ví... takže opratrnost je na místě vždy.
My potřebovala promluviti si zblízka s malá hojivá bylinka. Ať svět prolétáva se kolem okolo. - Sulik
v tom připadu s nimi spolupracovala i česká pošta, moje banka, poskytovatel internetu, poskytovatel mobilniho pripojeni, fejsbůk, elektrárny a firma, kde jsem v tý době pracoval, takže to nebylo jen to, že si nějakej nouma v growschopu pustil hubu na špacír Celý to vyšetřovaní bylo nakonec jen kvůli tomu, že se jeden známej fízl doslechl, od sousedky drbny, že mám ve skleníku zaseto. Tady to tak fízlové dělají, protože se tu nic neděje a nemají co roupama. Někde v Praze by se to asi nestalo, protože mají jiný věci na práci.
ale tak mě teda napadá jestli nešlo spíš o někoho jinýho, než o tebe? Toho s kym tě to fotili? Si psal že si údajně měl být ve styku s někým koho vyšetřovali...
Tak jestli nedělali bububu a jen čekali jestli něco pustíš... to je tady u nás taky běžná praxe
Opatrnost je opravdu na miste. Cim vice lidi je do toho kolobehu zapojeno, tim exponencialne roste riziko. Proto napr nabizim moznost, misto faktury prodejku za hotove a prevod penez na osobni ucet, odeslani baliku pod mym jmenem. Kdyz kolikrat vidim jak mi dodavatele posilaji napr stany, kde to neni zabalene v nepruhledne folii, tak si rikam, chudak ten komu to poslou takto domu.
Většina těch lidí, co pro ty firmy pracuje, k tomu nemá vztah, takže je jim celkem jedno, že vyslepičí důvěrný informace o zákaznících a pošpiní tak pověst firmy. Zaměstnanci chtějí mít hlavně svůj klid, odbít si šichtu a jít domů koukat na soudkyni barbaru. Když přijde polda bez povolení a řekne, že potřebuje třeba výpisy z účtů na někoho, tak většinou ochotně spolupracují a ani neví, že mají právo se s nima nebavit. Pokud se s nima náhodou někdo nebaví, tak si prostě jen počkají až se vymění směna a bude tam někdo blbější a ty informace jim vykecá.
Jak to tady čtu, tak taky přiložím pár vět s praxe. 1.pokud nepestujes na kšeft, tak tě mají kluci s protidrogové centrály na háku. 2.pokud máš doma box a někdo tě naprasi, tak policajti to musí prověřit a při nejhorším když najdou sušinu, tak si odpracujes pár hodin gratis.
Pokud ti policajti byli v klidu, tak to řešit nebudou. Pokud to je nějaký aktivista, tak by už u tebe byly.
Vy si myslíte, že je těžké prolomit VPN ochranu. Hoši buďte normální. Kdyby chtěli, tak vleti ke každému s nás. Jenže jim to za to nestojí. Pro 10 kytek dělat takové tahy.
Ten kdo pěstuje na kšeft, tak by se měl pořádně zamyslet jestli tady bude něco postovat.
Kdyby jste byli na protidrogová, tak co asi sledujete první? Nebo si snad myslíte, že tam jsou same gumy co nic nedělají?
Myslite si, že postupují podle zákona o odposlesich? To by vysetrily tak velké kulové.
U nás je momentálně napichnuto přes 23.000 telefonu a to je oficiální číslo, to neoficiální je 2x tak větší. Praxe : dneska napíchnout El. Komunikaci je velmi lehké a pak jak něco zjistí, tak požádají soudce o povolení.
A bude hůře. Zatím je u nás tolerance, ale počkejte až to naším politykum začne vadit, tak pak půjdou I po nás drobných pěstitelech. A ta doba není daleko Hrabiš s Komunistama nám tady ještě pěkně zatopi!!!