Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Kvalitně odvedená práce plná užitečných informací, tabulka vše hezky a stručně napsané což oceňuji, pochopí to každý začínající grower co se rozhodne držet tématu a formu pěstování. Každý tady přijde na své, číst to dřív vyvaroval bych se v mém prvním kole nepříjemnostem které mě potkali perfektní článek a věřím že pomůže spoustě lidí klobouček pane !
Madi, dobrý!
Ještě, že se najdou lidé co tady pomohou a ne jen kopírují nesmyslné články.
Za mě super i když organiku nejedu, ale možná, že někdy v budoucnu se na to vrhnu.
Vcera jsem narazil hned na dve ruzne diskuze kde se prave nekdo na neco vyptaval a druhy mu odpovidal bud spatne ,nebo nevedel a pri tom o 3 radky vyse vse bylo zodpovezeno v tomto vlakne.
Bohuzel je to proste fakt ze vetsina lidi moc cist ani nechteji a vetsinou vznesou jen dotaz pro svuj probem. Bohuzel tak to je a je to skoda .
Covek se ale na ne nemuze zlobit , kdyz si vzpomenu na sebe
Taky jsem se nestale na neco vyptaval
Akorat jeste potrebuji vyseresit jeden zasadni problem s teplotou v komposteru.
Udava se ze maji mit 20-25C a ja mam v byte bohuzel v lete i 31C a na balkon je dat nemuzu , budu na zapadni strane tak by se tam upekly dost rychle .
Uvazuji o predsini neo koupelne, tam bude o neco malinko nizsi teplota.
Budu rad kdyz nekdo poradi jak to popripade resit.
Klimatizaci kupovat kvuli zizalam nechci
Uvitam jakekoliv navrhy , napady.
Pomoc a vyreseni probemu rad odmenim. .
Muj CIL je uplne prestat podporvat vyrobce Biobizzu a stat se absolune nezavislym na kupovanych hnojivach.
Myslim ze se mate na co tesit. I ja, uz se na to vlakno tresu....
Ted bohuzel nebudu 3-4 dni na internetu.
Proto preji vsem prijemne a klidne svatky a bohateho jeziska.
Naposledy upravil Madical-Strains 23-12-2018 v 11:48 AM
Žížalý výluh je dobrý do organiky v rastovej fáze, ale v kvetovej mi to oproti porovnavacím modelom v cocose na JIDB natoľko zaostalo, že som to musel dokončiť na Biobizze. Substrát som mal čistý "oživený" cocos mixnutý s cca 20 percentom vermikompostu. Nepozoroval som deficit, ale jednoducho sa palice oproti porovnávaným na JIDB nevyvíjjali podľa mojich predstáv.
No, ja jsem se bavil snad dve hodiny na Cannafestu s tim chlapikem od stanku s tema zizalima vermikompostama a ten mi ukazoval v mobilu fotky a tvrdil mi ze je to prave na konopi uplne plnohodnotne hnojivo ale je tam takovy maly trik ale o tom az v mem vlakne. Metracek me tvrdil ze to plnohodnotne hnojivo neni jn doplnkove.
Jesli me chlapek zamerne neobelhal tak mel palice v indooru stejny jako s chemkama.
Tak prave proto to chci zjistit a odjet cely pod domacim zizalim hnojivem.
Tak bych to chtel zjistit.
Ale uz jsem videl nekde na youtube v indooru kontejner kde mel tisisce zizal primo v kytkach u korinku.
ak uvidime.
Spis bych potreboval vykoumat-poradit, co udelat aby se me zizaly v lete ve tech 30C vedrech neupekly.
Už jsem zvědavej na ten malej trik..Mě to pod tím kvetlo,ale nebylo to ončo.Měl jsem kytíz věčně přehnojený dusíkem..
S tou teplotou bych si hlavu nelámal,ja je mám přes léto v zahradnim baráčku a tam je taky v létě vedro,ale zas přes 30 asi né.Tak jak si psal,špajz,nebo koupelna..
Důležitější je vlhkost kompostu,tam se toho dá hodně po....
A ještě se mi v tom vždy objeví všelijaký breberky.Pokud budeš dělat vejluhy,tak to neva,ale furt z toho neco lítá :-)
A chlapík co na kanafestu prodává vermikompostéry ti asi neukáže,že mu to s žížalincem nekvete :-)..Tim ale nemyslím,že to tak neni,jen je to jeho byznys..
V každém případě místo drahýho vermikompostéru,mám 3 kýble...
Jo, taky to chci resit trema kyblama s vikem
No , to bych fakt nechtel aby me tam z toho neco litalo.
Ten trik je udajne v tom ze zizalam davas v obdobi kvetu udajne napriklad jen slupky od bananu a pod.
A navic jsem premysel dodat uz do hliny predem ten vapnik, draslik fosfor.
Ten gorwer co jel ty zizaly tak pridaval i do zalivky zkvasenou morskou rasu.
Ted jsem nasel clanek kde ten clovek hnoji jen zkvasenou rybou i s kotmi a zkvasenou rasou. A aby to nepachlo pouziva nejake laktobacily nebo tak neco
"Metracek me tvrdil ze to plnohodnotne hnojivo neni jn doplnkove."
mal pravdu,
Keď pôjdeš súbežne porovnávací pesť, tak to sám uvidíš. Jednoducho tie palice budú menšie a bude to zaostávať vo vývoji. Myslím, že pri pestovaní pod lampou nie je moc ekonomické šetriť na overených hnojkách
Takhle.... ten amik si taky vyrabi hnojivo sam a zacinal kupovanym.
Sice me nechce primo bohuzel prozradit presny recept ale tvrdi ze jakekoliv hnojivo doma vyrobene je mnohem kvalitnejsi a obsahuje mnohem vice prospesnych latek nez treba napr. obsahuje biobizz ale samozrejme je nutne vedet presny recept , jaky pomer ceho davat v rustu a jaky pomer v kvetu.
Hm, vim ze mate pravdu s tim zizalim hnojivem, potvrdil me to i dnes rano amik, kdyz jsem se ptal na jeho nazor.
Nechce me ale prozradit presny recept jak to vyrabi on , na to kompletni hnojivo protoze ho i prodava ale rikal ze zaklad je fermentace tech ryb a ras ale nic dalsiho uz nechtel komentovat , pry je receptu na netu dost.
Primo sem se ho na tohle zeptal a on to nakonec pripustil , doufam ze to nerek jen kvuli tomu aby se tohohle tematu se mnou zbavil.
Vsude ale jsou ale recepty jak se to vyrabi dohromady ryby+rasy ale domnivam se ze by se to melo vyrabet zvlast a pak namichat v nejakem pomeru podle faze rustu/kvetu.
Jak nad tim premyslim tak to bude mozna opravdu i jednodussi a rychlejsi na vyrobu nez ten wermi-kompost .
Kazdopadne je to pry mnohem kvalitnejsi nez kupovane a za zlomek ceny a navic udajne hrozne jednoduche na vyrobu.
Sere me ale ze je amik vuci me takovy tajnustkar i kdyz jsem z Ceska a nemuzu ho tou vyrobou hnojiv njak ohrozit.
Pisou ze je to kompletni siroko spektre univerzalni hnojivo.
Ale myslim si ze bude urcite lepsi to fermentovat zvlast a pak namichat podle faze rostliny.
No mam do jara spoustu casu to nejak vykoumat a nazbirat co nejvice info.
Naposledy upravil Madical-Strains 27-12-2018 v 13:00 PM
Původní příspěvek od Madical-Strains Na pristi rok planuji zalozit Žížaly v domácím kompostéru.
Kalifornske zizaly , tak pak se pokusim odjet jedno kolo jen s timto hnojivem.
Zdar!Ja uz mam ve sklepe rozjety zizaly a pristi rok na podzim uz pojedu jen v tomhle a zalivka jen vodou ...jsem na to fakt zvedavej...mam par lidi co to takhle jedou a je to az neskutecny...o kytky se nemusis skoro starat a stresovat se nejakyma deficitama atd...
Zdar!Ja uz mam ve sklepe rozjety zizaly a pristi rok na podzim uz pojedu jen v tomhle a zalivka jen vodou ...jsem na to fakt zvedavej...mam par lidi co to takhle jedou a je to az neskutecny...o kytky se nemusis skoro starat a stresovat se nejakyma deficitama atd...
Ahoj.
Proc az prisiti rok na podzim , proc ne na hned na jare ?
A co v tom kvetu? Jak pisou ostatni ze to na kvet nestaci?
Původní příspěvek od Madical-Strains Takhle.... ten amik si taky vyrabi hnojivo sam a zacinal kupovanym.
Sice me nechce primo bohuzel prozradit presny recept ale tvrdi ze jakekoliv hnojivo doma vyrobene je mnohem kvalitnejsi a obsahuje mnohem vice prospesnych latek nez treba napr. obsahuje biobizz ale samozrejme je nutne vedet presny recept , jaky pomer ceho davat v rustu a jaky pomer v kvetu.
Hm, vim ze mate pravdu s tim zizalim hnojivem, potvrdil me to i dnes rano amik, kdyz jsem se ptal na jeho nazor.
Nechce me ale prozradit presny recept jak to vyrabi on , na to kompletni hnojivo protoze ho i prodava ale rikal ze zaklad je fermentace tech ryb a ras ale nic dalsiho uz nechtel komentovat , pry je receptu na netu dost.
Primo sem se ho na tohle zeptal a on to nakonec pripustil , doufam ze to nerek jen kvuli tomu aby se tohohle tematu se mnou zbavil.
Vsude ale jsou ale recepty jak se to vyrabi dohromady ryby+rasy ale domnivam se ze by se to melo vyrabet zvlast a pak namichat v nejakem pomeru podle faze rustu/kvetu.
Jak nad tim premyslim tak to bude mozna opravdu i jednodussi a rychlejsi na vyrobu nez ten wermi-kompost .
Kazdopadne je to pry mnohem kvalitnejsi nez kupovane a za zlomek ceny a navic udajne hrozne jednoduche na vyrobu.
Sere me ale ze je amik vuci me takovy tajnustkar i kdyz jsem z Ceska a nemuzu ho tou vyrobou hnojiv njak ohrozit.
Pisou ze je to kompletni siroko spektre univerzalni hnojivo.
Ale myslim si ze bude urcite lepsi to fermentovat zvlast a pak namichat podle faze rostliny.
No mam do jara spoustu casu to nejak vykoumat a nazbirat co nejvice info.
Zdar! Znam jednoho typka..co si taky vyrabi org. hnojiva a slibil mi,ze jak se zase uvidime u neho na baraku,neco mi prozradi,tak jsem zvedavej...dela to uz radu let a meli na to i firmu s nejakyma typkama,nez ho "kamosi" oholili o know-how a snad nekomu preprodali...