Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od Váchy 55 Měřit pH na výtoku u organiky nemá vůbec smysl. Tohle je prostě špatný krmení. Plagron taky jedu a ten dusík tam uteče hned a nez se to spraví tak to trvá, je to hlína. Chce to postupně prikrmovat. Záleží kolik si dával alga growu pred tim. Pokud dáváš 3ml/L tak klidne pridej na ty 4..chtelo to ale dřív. Pokud je chceš spravit rychleji, tak je možné udělat slabsi dávku třeba jen 2ml/l a vzít to rozprašovačem na list. Pokud se budou ježit, zloutnout špičky apod. tak bych hledal chybu jinde. Treba ve zminenem zasoleni.
Btw. Ja osobne ani moc pH zálivky neřeším, jelikož sami hnojiva pH sníží na přijatelné hodnoty a u organiky pH ovlivnuji procesy v půdě, u kterých hraje roli i teplota. A roli hraje jako v kazdem případě i vstupni voda a jeji pH a EC.
citace:
Původní příspěvek od Váchy 55 Měřit pH na výtoku u organiky nemá vůbec smysl.
.
1.- Jak si prisel na to ze hnoji organikou? Projel jsem cely vlakno a nic jsem nenasel ze by psal neco o organice.
2.-Pri problemech s kytkama se PH substratu u organiky i mineralu resi jako jedna z veci hned na prvnim miste.
3.- Asi sis popletl EC s PH ,
EC se u organicy nedoporucuje merit z duvodu spatne vodivosti. Jelikoz vysledky byvaji vetsinou zkreslene.
Mereni EC u organiky nema smysl a ne PH !
4.- Hned v prvnim prispevku uvedl ze hnoji Plagronem grow ale nezninil se jesli Alga nebo Terra a to je podstatny a obrovsky rozdil , Organika VS Mineraly , pokud je tedy pravda to co Plagron uvadi u Algy grow ze se jedna o skutecne organicke hnojivo.
Plagron uvadi tyto indormace...
1.-PLAGRON ALGA GROW 1L, ORGANICKÝ RŮST HNOJIVO
2.-PLAGRON Terra Grow - růstové hnojivo
Plagron Terra Grow je základní biominerální hnojivo .
( Takze o organice u Bio-mineralnich hnojiv nemuze byt ani řeč.)
1.- Jak si prisel na to ze hnoji organikou? Projel jsem cely vlakno a nic jsem nenasel ze by psal neco o organice.
4.- Hned v prvnim prispevku uvedl ze hnoji Plagronem grow ale nezninil se jesli Alga nebo Terra a to je podstatny a obrovsky rozdil , Organika VS Mineraly , pokud je tedy pravda to co Plagron uvadi u Algy grow ze se jedna o skutecne organicke hnojivo.
Co do mě jedeš? 😁 Ne sranda, mě je to šumák. Jen nechápu, proč ses teda nezeptal hned na začátku, když děláš chytrého. Ja úplně zapomněl, že plagron ma vůbec nějakou terru, takže jsem bral že jede algu. Ty sis taky vycucal z prstu, že jede terru, takže si nemáme co vyčítat 😁 jinak nic o měření EC jsem nepsal.
Ať se daří kluci a holky rostou.
Peace
Co do mě jedeš? 😁 Ne sranda, mě je to šumák. Jen nechápu, proč ses teda nezeptal hned na začátku, když děláš chytrého. Ja úplně zapomněl, že plagron ma vůbec nějakou terru, takže jsem bral že jede algu. Ty sis taky vycucal z prstu, že jede terru, takže si nemáme co vyčítat 😁 jinak nic o měření EC jsem nepsal.
Ať se daří kluci a holky rostou.
Peace
Ty me nerozumis , nech to plavat. je to jedno
Jen ze si psal ze "Měřit pH na výtoku u organiky nemá vůbec smysl."
Tak jsem ti psal ze ses to asi spletl a chtel si napsat ze EC se u organiky nemeri jelikoz ma spatnou vodivost
PH hliny nebo vytoku u organiky ma vzdy smysl merit pri problemech s kytkou.
Osobně jsem měřil pH výtoku už X-krát a vždycky z toho tekly nesmysly stejně jako v tomto případě a to jsem tam lil i pod 5,8 jako lije Jerry2. Prostě bych prikrmil na 4ml a neřešil to.
Hnojky si napsal, ale hlinu ne. Jestli mas nejakou predhnojenou, tak bys tu byl asi treti za posledni tyden co hnoji predhnojenou hlinu a divi se ze to neroste. Jestli jsem to trefil poradne to prolej upravenou vodou. Minimalne tyden redsi dva to zalejvej jen vodou s mezitim se koukni na navod k ty hline. Jak s kdy se ms hnojit.
Asi zalozim thread zacatecnickejch chyb. Prvni z nich je, koukejte co kupujete. Druhej hned kdyz zacnou zlobit, nebyva to z nedostatku hnojiv, takze tim ze jim doprejete boostry korenaky, enzymy a postrik nejlip vsechno dohromady jejich zkazu akorad urychlite. Nehlede na to ze krom enzymu u hliny jsou vsechny tyhle doplnky jen tahaky penez a o polovinu vetsi sklizen nikdy nezaruci. A to opravdu nikdy ani pripravek za milion, zadny steroidy v prodeji nejsou. Jsou pomocnici k nezaplaceni, ale pouze u rizkovani. A ta posledni min je Vic. I min svetla je lepsi nez vic. I min hnojiv je lepsi nez vic. I min hliny v kvetinaci je lepsi nez Vic. Jen vic vzduchu je lepsi nez min. A posledni ony ty tabulky k hnojivum opravdu k necemu jsou. A dodrzovani a nakombinovani vseho moznyho od vsemoznych vyrobcu zacatecnikovi akorad ublizi a za milion sklidi min nez s uplne zakladni vyzivou Rust a Kvet, do hliny jeste enzymy a korenak. Jen si vybrat spravnou znacku.