Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Jak už to tady zaznělo, potřebuješ aspoň základ... nejsem žádný ostřílený týpek, jedu si poprvé indoor ale před začátkem jsem tady hodně informací vyčetl, tak si myslím že v tvém případě by to měl být první krok.
Bylo mi vyrobieno něco k metalhalogenu aby to fungovalo,už sem se ptal jestli to bude funkční a bylo mi sděleno že ano,ale přesto přiložím fotky a zeptám se vás,..Bude to fungovat ? Je to bezpečné ? Jak to mám zapojit ?
Pak se vás chci zeptat na substrát.Nejraději bych zvolil plagron royal mix protože bych se dlouho nemusel starat o přihnojování,ale je vhodný na klíčení ?
Máte zkušenosti s lisovaným ugro kokosem na klíčení ? Bude lepší než rašelinové tablety s kterýma nemám dobré zkušenosti ?
A poslední,dá se rockwool kostka přesadit do substrátu ? Že bych naklíčil v 4cm kostce a pak dal do substrátu ?
Za oknem ti vyrostou vytáhlý a chudý košťata. Jako substrát bych zvolil rašelinu 70% + 30% kokos + granulovaný slepičí trus a na dno nějaký oblázky jako drenáž. Co se týče té industriální lampy tak asi fungovat bude, ale je potřeba očistit prach a podívat se na ni s multimetrem, jestli třeba některé její části nejsou pod proudem.. to prostě nejde říct "ano je bezpečná" na dálku jak to máš zapojit by ti mohl poradit někdo jiný nebo google. Rockwool kostka jde přesadit do hlíny. A rašelinové pelety jsou super na semínka
Ještě edit: co se týče čistě pěstování v kokosu od začátku a třeba první dva-tri týdny, chce to hlídat pH vody. Rašelina je přece jen lehčí co se pH týče. Rašelina se snadno preleje a malá rostlinka uhnije, takže nepřehánět s vodou ze začátku.
Doufám že se stihnu na všechno chronologicky zeptat,tak abych tady nenapsal něco a pak to domýšlel stejně úplně jinak.
1. Z čeho je vyroben growbox ? Rám mi je jasnej že je kov,ale vnější povrch by mě zajímal,je to textilie vevnitř potáhnutá folii ? Rád bych si koupil box ale finance mi k tomu moc nenasvědčují proto bych radši zvolil jinou variantu.Pěstování za oknem sem vyloučil...
2.Dostal jsem se ke starým kovovým ventilátorů,jsou sice hlučnější ale myslím si že mají docela slušný výkon.
Přiložím foto -.-
A chci se zeptat zda se vám zdají na použití do skříně v pohodě ?
Weedburger,..Mi tady doporučil směs substrátu,ale já bych radši koupil něco od výrobce než abych míchal,přece jenom mi přijde lepší kvalitní seeds píchnou do něčeho co už má někdo odzkoušené,u tohodle bych asi finance neřešil.
3.Máte zkušenosti s hybrid feeding boostery ? Dostal sem 125g od Green house seeds a zajimalo by mě jak dávkovat,a jestli to má znatelný účinek ?
4.Když bych jel box,musím nebo budu potřebovat pachové filtry? Kolik stojí a jak se napojují na ventilátory ?
Děkuji za odpovědi.
To je spíš tvl na to, aby to s tebou postavil nejwky kámoš osobně. Všechny věci na které se ptáš jsou vesměs na internetu. Zkus použít google, YouTube a když něco nebude cesky, napiš do překladače: jak zapojit pachový filtr v pěstebním boxu.. chce to taky hledat víš? To není jen o tom nasbírat nějaké fragmenty a snažit se čarovat. Jestli máš nějaký vzorek na hnojení, tak to je sice pěkný, ale potřebuješ stejně základní hnojiva. Dávkování se měří pomocí EC metru který na aliexpress.com objednáš za 7$. Pachový filtry najdeš na google.cz - napíšeš "growshop" a tam mají pachové filtry včetně cen. Ono je i dobrý zajít si do growshopu osobně, nastínit jim svůj rozpočet, říct co máš a oni ti řeknou co potřebuješ.. odrazová fólie bílá nebo ta stříbrná se dá koupit taky v growshopu na metráž. Pokud chceš šetřit, postav si to z OSB nebo sádrokartonu, natři vnitřek lesklou voděodolnou barvou, napoj ventilátor, pověs světlo a je to.. bydlíš v domě nebo v bytě? Hlučnost ventilátoru neřešís tehdy, když to nikdo neuslyší a smrad (spíš vůni) z kytek to stejné. Jestli bydlíš v bytě a nejsi jediný obyvatel bytovky, potřebuješ pachový filtr a tichý chod skříně..
Tak mám dalších pár otázek.Zakoupil sem komplet osvětlení a to hps 250w růst a květ (nevím jestli je jedna MH?).Zítra bych měl jet pro lightmix od biobizz a 11l květináče.
Chci se zeptat jak moc potřebuju výbojky chladit,případně kdyby nebyli dostatečně chlazené co to způsobí ? Květináče dám asi do menšícho mrazáku kde nejměně +20cm vysoko zavěsim výbojku a umístim ventilátory.
Co by ste mi doporučili dokoupit,plánuju ventilátory lepší a rouru s pachovým filtrem pak začnu řešit/budovat skříň.
Jedna výbojka by měla mít studené namodralé světlo, druhá (Květová) teplé, oranžové. Vybojku chladit nemusíš, ale optimální teplota pro kyti je cca 24-28C. Vyšší už uvlivnuje celkový výnos... Neměl bys tam každopádně mít víc, než 31C..
zverinazezlenic znám typka, co vypěstoval pod 4x cca 15W led žárovkami uctihodnych 60g a dělá to tak, protože to má v místnosti kde spí a nemá moc vysoký rozpočet.. 250W sodík už docela topí, já si se skříní vytápěl malou chodbu a koupelnu chce to dobře odvětrávat místnost a skříň 60x60x160 koupíš na bazaru do 1000kc. Jen si myslím, že 11l květináče jsou moc velké, bohatě stačí 4x6,5 litrové nebo něco mezi, ale můžeš i použít ty 11l.. 4 na plochu 60x60 stačí, podržíš to o chvíli dýl na růstu a hezky si vyplnis celý prostor.
Včera sem koupil substrát biobizz a malé rockwool kostky,takže už budu klíčit a pak budu dělat skřín.Prý je lepší než do hlíny dát semínka do rockwoolu.
Hlínu sem koupil all mix.
Tak se chci zeptat dát semínka klíčit do rockwoolu nebo do vaty,bo rovnou do hlíny?
Jak často prolejt rockwool ? Dá se dát do vody a nezalívat delší čas ?
Poradte prosím,hezký den přeju.