Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
No zajímavý řešení, co si o tom myslíš odo? Víc se mi ale osobně líbí ten kokos abych pravdu řekl. Přecijen bych raději na začátek něco co je dlouhodobě odzkoušený. Prosímtě, ten perlit tam mám dát v jakým poměru? 30/70? A hádám, že to mám komplet smíchat, nevrstvit, že?
A k tomu přepnutí, to mi opravdu vyletí v tom kokosu z 15cm klonu na 60cm kytku? odrůda by byla pravděpodobně super skunk
KĹudne choď do toho cocosu. Perlit som dával cca 15-20 percent a poriadne zmiešať.
Na Ebb+Flow by som tie kocky nedával, sú určené skôr do NFT - na Ebb Flow radšej ten cocos.
Mal som klony predpestované v 2 dl pohároch s cocosom. Zasadil som ich do final 15x15x20 s navrtanými dierami naspodku. 1x zaštipol z dôvodu, že som šiel viac druhov a chcel som to zrovnať. Zalial ručne rastovkou a po cca 3 dňoch napusťal zase rastovkou do systemu ebb + flow asi 4 dni, potom prepol a napustil kvetovku. Ty pojdeš 1 druh, takže pri tom množstve nezaštipuj a snaž sa o 1 topovku, lebo je z toho jungla. Ano 13. deň po prepnutí to už veselo nakvitá, bude to zelený horor, všetko vyše 60 cm nad kvetináčmi, Doporučujem znova, ak nepoznáš techniku a genetiku, tak ísť radšej menej rastlín, informovať sa u matkára na vetvenie a vzrast.
Kukám, pri Tvojej výške 170 to bude vážne dosť horor. Musíš počítať s kalfasom na chemku pod tú vaňu 40 cm + výška kvetináča 20 + stolík a priestor na manipuláciu. Ak tam zavesíš HPS, odťah a filter - hm neviem, či sa to nebude smažiť. Aj pri výške 200 to je náročné. Asi by bolo vhodné použiť ešte menšie kvetináče 15x15x15, vynechať 18 hod cyklus...
Bude to náročne...
snáď ešte niekto poradí.
Skús archív, bolo tu pár pestov s touto technikou v podobných podmienkach.
No ta nádrž i s vanou má na výšku necelých 30cm. Proto jsem si to vybral, nic vyššího nepřipadá v úvahu a myslím, že by to mělo stačit. Radíš to teda zalejt, potom až za 2 dny opět růstovkou, napustit na 4 dny do konce týdne růstovku a potom normál květovku? Úplně bez růstu? Ani 1 den?
Měla by to být dobrá genetika na sog, tak uvidíme.
Viděl jsem tady jedinej systém coco ebb and flow od místního člena, kterej tam jel SSH a výnos měl brutální, 1.3g/w. Až se mi nechce věřit, ale asi jo a to byl tuším kokos od plagronu, ale zase měl Awinga, já mám waveflector xl. Týpek asi ví co dělá, ale je tam vidět, že se v tom daj udělat zajímavý výsledky.
1. predpestované a prekorenené klony presadiť s celým balom koreňov z 2 dl do 15x15x15-20 , zaliať ručne rastovkou - svietiť 18 cca 2-3 dni na prekorenenie. Nenechať preschnuť
Korene by už mali byť viditeľné na spodku po 3 dňoch. Dovtedy stále liať ručne
2. po 2-3 dňoch načerpať zo zásobníka do systému rastovku pred zapnutím svetiel na cca 15 min. Dovtedy je zbytočné válať masu hnojky spodom cez systém, stačí ručne. Takto fičať cca 4 dni - 18 hod svetlo. Ak to bude presychať pod hps, tak pridať ďalšiu závlahu. Ja som fičal pod LED, takže stačilo 1x
3. po 4 dňoch /spolu cca 7 dní na raste pod 18 hod v kvetináčoch/ prepnúť na 12 hod na kvetové spektrum a nahodiť kvetovú hnojku koncentrácie na 1. týždeň kvetu
zavlažovať 1x, pokiaľ to bude stačiť
4. letí to
Ja hnojím JIDB. Miešam dažďovku 5:1 s vodovodnou.
.....................................................................................................................
u Teba je nutné zvážiť, či tie 4 dni neskrátiť prípadne vynechať . Nezaštipovať vrchy, spodky odstrániť, lebo to bude nezvládnuteľné. Záleží od kondície, celkového rastu a adaptovaní klonov. Mal som vlastné klony v tom istom prostredí, hnojka tá istá, svetlo to isté
Musíš to sledovať. Ak by bol extrémny rozdiel vo výške, čo by nemal byť, keď sú uniformné kony, tak tie prerastené kytky trochu "priškrtiť" stlačením, alebo jemným "ohnutím" - nie prelomením.
ak uznáš za vhodné prepnutie skůr, aj tak doporučujem pár dní hnojiť rastovkou aj pri 12 hod osvite.
Ahoj vsem ve spolek, mam na Vas otazku, zkousel jste nekdo tento systemek venku.? Mam na mysli jestli jste nekdo zkousel kytky pestovat v ebb and flow, ale venku. Pokud ano lze poradit na co si dat pozor? Teplota roztoku, zamezeni pristupu svetla do roztoku je samozrjmosti. Jde mi take o informaci ci je to hned na prvni dobrou kravina nebo to bude zivotuschopne?
Původní příspěvek od Pangrom Ahoj vsem ve spolek, mam na Vas otazku, zkousel jste nekdo tento systemek venku.? Mam na mysli jestli jste nekdo zkousel kytky pestovat v ebb and flow, ale venku. Pokud ano lze poradit na co si dat pozor? Teplota roztoku, zamezeni pristupu svetla do roztoku je samozrjmosti. Jde mi take o informaci ci je to hned na prvni dobrou kravina nebo to bude zivotuschopne?
Bude to fungovat tak isto. Akurat nevidim dovod to pouzivat. Ak nemas cas polievat tak hlina+drip je urcite lepsi variant.
Tak za mě nejjednodušší a nejefektivnější nechat klony pořádně zakořenit v rw 7,5x7,5 asi týden na růstové periodě,dle genetiky,do vany 120x120 2 vrstvy netkane textilie,přetáhnout černobílým igelitem,vyříznout 20-25 děr na rw a nasazet to tam..záplava 1. týden květu stale na růstovém hnojivu 15 on/30 off,druhý týden začít přilívat květový,přepnout zavlažování na 15on/15 off..roztok neměnen,pouze dolevan,poslední tyden,lépe 10 dnů voda...samozřejmě,že při delším růstu by stačilo i těch 16 ks,opět dle genetiky
edit:a troufám si tvrdit,že takto to fungovalo jako nizkotlake aero,třeba amazon
Původní příspěvek od Pangrom Ahoj vsem ve spolek, mam na Vas otazku, zkousel jste nekdo tento systemek venku.? Mam na mysli jestli jste nekdo zkousel kytky pestovat v ebb and flow, ale venku. Pokud ano lze poradit na co si dat pozor? Teplota roztoku, zamezeni pristupu svetla do roztoku je samozrjmosti. Jde mi take o informaci ci je to hned na prvni dobrou kravina nebo to bude zivotuschopne?
Venku to asi nikdo neměl, ale nevidím problém proč to nezkusit, nádoba je jedno, zasypat to keramzitem. Teplotu roztoku bych si pohlídal, jinak bych problém v ničem neviděl. Ale jel bych takto jen automaty.
nevite nekdo kde sehnat kvalitni hlubsi vanu na Ebb & Flow ?
vse co jsem zatim videl je maximalne 8cm vysoke/hluboke.
Sam jsem mel kdysi Danish Hydro Tray htera byla hluboka cca 15 cm.
Te jsem se ale kvuli stehovani musel zbavit...