Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
V přírodě tohle zařídí vítr. V umělých podmínkách by mělo stačit zaklepat s rostlinou, ale pro jistotu mužeš použít i štěteček. Šance na oplodnění, tak bude maximální.
Původní příspěvek od Balon hovno hermafrodit.... najdi si pojmy dvoudomá a jednodomá rostlina...
Ano, přesně toto jsem myslel a nevzpomněl si na správný výraz. Omlouvám se za svou neznalost a mystifikaci, kterou jsem ve všech vyvolal. Takoví jako já by měli být nemilosrdně lynčováni, ne-li kamenováni. Hezký den a nový rok přeji všem
Já to většinou šmrdlal tou tyčinkou do uší ale pokud máš štěteček, tak určitě použíj ten. Šmrdlej po všech květech napřeskáčku a pokud máš více kytek stejného druhu, tak šmrdlej i mrzi kytkama. Pokud máš více druhů tak si to můžeš libovolně křížit. Kříženci ale budou až ty semínka. Ať se daří
Zdary, můj děda - Pan zahradník, taky používá ty vatove tyčinky. Zakvedlat uvnitř květu a šup to samé na druhý, atd. Jestli si dobře pamatuji, tak se to nazývá samosprašnost
Zdravím,tak zázrak se nekoná,cca 2 týdny po přesunu za okno začal ten jeden květ uvadat až zvadl úplně,ostatní pupeny uplně uschly to přisuzuju třem věcem.
1.změna periody (pod lampou dostávaly 18/6)
2.intenzita světla(přecejen 600W a zimní sluneční aktivita je rozdíl)
3.pokles teploty(přes den na okně je sice pokojová teplota,ale večer když zatáhnu rolety,zůstane paprika na parapetě mezi oknem a roletou,tam může být cca 15C jestli ne méňě)
Nadějí zůstává že místo opadaných pupenů,začly rašit nové větvičky,myslím,že bude pokračovat dál v růstu(doufám) a ten nákvět přijde později.
Připomínky,opravy,rady jsou jistě vítány,v tomhle jsem totální amatér :-D ...se smějte ;-)
Tak jsem letos taky zasel.Vysazeno tusim na Valentyna (jen nahoda) v rw kostkach pri teplote 25-28 stupňů.vetsina uz vyklicila a dnes jsem presadil do 0,5 l kelimku (biobizz allmix + zbytek zahr.substratu + perlit).
Osazenstvo zustava stejne,jen jsem prikoupil Habanero Tasmanian (klicivost 10/10) ..bohuzel z nedostatku casu jsem pozde zavlazil a 2 zdechly.
Dale jsem pridal "nejakou"Papriku rocni,mela by to byt mala kerickova rostlina do truhliku atd. (Klicivost 5/5).jo mam to v boxu 120*120 a svitim na to 125w cfl.pozdeji mozna pridam 250w hps kdyby pochybelo svetla.A jsou to jen sazenice na ven.Tak snad to poslape,jak má .
Zdravím u některých druhů paprik se první květy trhají schválně aby věnovaly energii do růstu a co vim tak dokonce bez toho otrhání u jednoho druhu papriky je výnos asi jen 20% plody jsou třetinové. Takže to že kvety upadly a rostlinky ted jedou v pohodě dal možná bude i k užitku. Kdyby někdo nevěřil nebo chtěl vědět o jake papriky jde mohu dohledat