Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Díky za rady. Příští kolo určo bude MH. Už jsem tam dal 400 HPS a nechám ještě pár dnů cyklus 18/6. Potom přepnu.
PS: V místnosti kde mám box chovám štíry a při dnešním krmení ... světe div se, jsem převrhnul krabičku s cvrčkem domácím a zhruba 15 exemplářů uniklo. Naštěstí jsem jich pár stačil zlikvidovat, ovšem zbytek zdrhnul a slyším jak si cvrkaj... Nemáte nějaký tip, jak se těch potvor zbavit?
mám tu další report. Kytky rostly 18/6 pod HPS celkem 7 dnů... změnu můžete vidět na obrázku
V neděli 21. prosince, paradoxně na slunovrat byly kytky přepnuty na režim 12/12.
Jinak hnojky stále GROW IT, Biobizz Grow, Biobizz Alg A Mic, Biobizz Biohaven
EC: 1.3-1.5
Vlhkost 60-70-%
PH: 6
Teplota 19 noc 25 den
hlásím se prvním květovým reportem. Právě začal 7. květový den, rostliny se začínají vytahovat a vyplňovat plochu, některé (zejména ty uprostřed musím ohybat) protože se vytahují příliš rychle a předhánějí ostatní. Hnojky stále dávám na růst, až uvidím náznaky prvních květů přejdu na květový.
Zvažuji že do boxu přimontuji horizontální síť. Je to dobrý nápad? Případně doporučíte mi prosím nějakou vychtávku či trik, na rozporostření palic a 100% využití plochy?
No síť je osvědčený způsob jak dosáhnout rozdělení palic po osvětlené ploše. Tím chybu neuděláš. Silně to ale ztíží následující manipulaci s kytkami. Pokud předpokládáš že s květináči budeš muset pohybovat, tak v nouzi můžeš kytku naformovat třeba slabými drátky v PVC izolaci, které uchytíš přímo na květináč.
hlasím se s dalším reportem. Je tu 21. první den od přepnutí a 10. květu. Rostliny začali kvést přímo první den nového roku. Ještě se lehce vytahují ale myslím si že výš už moc nepůjdou.
Otrhal jsem spodních 10 cm... mám jít ještě výše? Nebo mám spíše nechat i nějaké spodky? Na síť jsem se nakonec vykašlal. Skusím to s ní příští kolo ... Prostor je řekl bych krásně vyplněný, rostliny mají 60-70 cm.
Jinak Chocolate Rain má příjemné aroma, je takové ovocné a lehké, ale dává znát že výsledek bude velice zajímavý... nevím k čemu bych to přirovnal, podobnou vůni jsem ještě necítil... nemohu se doškat sklizně O
EC: 1.5-1.6
Vlhkost 60%
Teplota 19 noc 25 den
máme tu 17. den květu. Rostlinám se daří řekl bych velice dobře. jak konec konců můžete posoudit na fotkách, dal jsem si trošku víc záležet než minule.
Aroma nabírá síle a nejvíce mi začíná připomínat jahody a smůlu ... Na květech je vidět, že jsou obsypány krystalky, které zasahují i na stonky a řapíky listů 4 patra směrem od zhora ... Bude to opravdu síla.
Otrhal jsem ještě nějaké spodní listí a trošku přerovnal květníky, abych lépe vyplnil prostor. Na něktrých spodních listech začínají být velice slabě znát žluté mapy. Příští zálivka bude pouze o vodě.
Stala se i jedna taková politování hodná událost Favorit, ze semínka který vypadal velice nadějně se ukázal jako hermák, kterej svoje kvítky velice dobře skrýval mezi samičími blizničkami... Snad nestihl napáchat moc škody. Každopádně je na poslední fotce, alespoň si má kocour s čím hrát... chvíli... RIP
EC: 1.6
Vlhkost 50-60%
Teplota 19 noc 25 den
... dopadlo to bravurně, výsledek byl něco málo přes 300... každopádně ponaučení, že už žádný no name kytky do skříně nedám -> hermák stihl opilit část skříně. Kytka co byla vedle něj, byla téměř neopoužitelná, zbytek relativně ok cca jedno semeno na gram sušiny. Semínka co se udělali jsem zasadil ven. Vyrostly fialky každá kolem půl kg velice dobrého a i silného matroše 3
Model hodnotím více než kladně, od té doby, se mi nepodařilo udělat víc jak 300 (jel jsem čokoloko a acid).
Sice sem byl varován, že to po přepnutí hodně poroste, ale toto sem fakt nečekal - lehce sem ke konci bojoval s místem, holky se vytáhli něco přes metr! ale stálo to za to!
Chuť vynikající, taková ovocná, svěží, povznášející, stejně jako stávek! Ideální do práce a obchodní schůzky - jednoznačně doporučuju jak model, tak matkáře (guierilla)
Letos se pouštím do nových projektů - budu se snažit vést pravidelně seriály.
Ať to roste a ať se daří! Growu, i všemu dobrému Zdar!
Guerilla jednak - klony vypadali super, pěkná práce
A chci se zeptat, jak si myslel, že po MH už by kvetly? Jakože rychleji začnou kvést po přepnutí ?
A k tomu MH/CFL/HPS, jel jsem 200W CFL a 250W MH, jednak pod MH daleko rychlejší růst (obojí dvojí jelo v kokosu v tu dobu) a jednak pod MH se daleko líp větvily ... Za mě bych teda určo doporučil jako růstovku MH 250W... Květ sodík 400W
Cauves, myslím, že přes 300 je super výsledek na to, jak jsi se s tím pral...
Nenech se odradit od cfl, kluci mají pravdu: MH je silnější a lepší pro kompaktní růst. Pro 400w to bude slabé a o nějakém mezireseni bych asi přemýšlel. Na druhou stranu, pro mladé kytky je daleko snesitelnejsi než MH nebo HPS (popřípadě.komb). Popravdě jsem si ani na fotce, ani v komentu nevšiml, jak jsi ji měl vysoko (Možná moje chyba) . Ja osobně jsem ji používal pro růst na ploše 75x75 pro 250HPS. Jel jsem to do 5.dne po přepnutí a nezdá se mi, že by holky trpěly nějakým nedostatkem světla.
Za mě, kdo řekne, že topí stejne jako 250 MH a tvrdí, že mluví z praxe, má buďto extrémně predimensovany odtah nebo používá ofuk přímo na lampu.
Než jsem přestěhoval skříň dovnitř, trápily mě nižší teploty, díky tomu jsem měl odtah i ofuk nastavený během dne na 1x 15 minut za 2 hodiny a to na rezy přesazene cca týden. Lampu jsem držel cca 20cm nad vrcholky a to si popravde pri MH nedokážu představit.