Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Ahoj, potřebuji poradit. Nevíte co rostlině chybí nebo naopak přebývá? Na listech už vlastně po celé rostlině jsou žluté tečky a konečky začínají celé žloutnout, ale suché nejsou. Díky za radu.
Ty listy vypadají na nějaký výživový problém. Pokud je to po celé rostlině, tak bych si típl že je úplně zasolený substrát vlivem špatného hnojení bez proplachování.
Edit:
Pokud by to byla plíseň jak navrhuje kolegině, tak doporučuji se na list podívat pod silnou lupou nebo mikroskopem a budou tam vidět ty plísňové spóry.
Zdravím!
Chcel by som spýtať, na rastline sa mi začali tvoriť také zlte bodky ohranicene hnedym kruhom ale deje sa to len na niektorych vacsich listoch male listy su v poriadku.
Původní příspěvek od Leetsy Zdravím!
Chcel by som spýtať, na rastline sa mi začali tvoriť také zlte bodky ohranicene hnedym kruhom ale deje sa to len na niektorych vacsich listoch male listy su v poriadku.
zdravím
mohol by mi niekto prosím pomôcť? Na listoch sa mi už dlhšiu dobu tvoria také malé dierky... už hneď na nových listoch a neskôr celý list zoschne a uhynie. Mám passiona, shamana a frisiana. Najviac sa to prejavuje na passionovy. Je možné že to je z prehnojenia no neviem. Práve passion je vraj náchylný na prehnojenie. Dúfam, že to nieje nič vážnejšie lebo dnes som už objavil prvé blizny tak snáď to nijako neovplyvní kvet. Ďakujem za pomoc
Původní příspěvek od jackson zdravím
mohol by mi niekto prosím pomôcť? Na listoch sa mi už dlhšiu dobu tvoria také malé dierky... už hneď na nových listoch a neskôr celý list zoschne a uhynie. Mám passiona, shamana a frisiana. Najviac sa to prejavuje na passionovy. Je možné že to je z prehnojenia no neviem. Práve passion je vraj náchylný na prehnojenie. Dúfam, že to nieje nič vážnejšie lebo dnes som už objavil prvé blizny tak snáď to nijako neovplyvní kvet. Ďakujem za pomoc
Vem si lupu a podívej se na list zespodu. Něco ti to žere. Na té první fotce to vypadá na housenku. Ty malé díry mohou být od vícero hmyzu. Určitě to není přehnojením. Asi by pomohl postřik tabákovým výluhem, ale nejdřív raději identifikuj co přesně tam leze.
Housenky posbírej klidně ručo, jsou nedaleko těch ožranejch listů.
Outdoor ve květináčích které mají 50L objem. Kytky jsou cca 2 metry vysoké, zaléváno Plagron Alga Grow 10ML na litr, každý den 3 litry. Listy začaly ve velkém takhle žloutnou a opadávat, čim to?
Původní příspěvek od Toxikoman_169 Outdoor ve květináčích které mají 50L objem. Kytky jsou cca 2 metry vysoké, zaléváno Plagron Alga Grow 10ML na litr, každý den 3 litry. Listy začaly ve velkém takhle žloutnou a opadávat, čim to?
Nejspíš zasolený substrát. Zkus prolejt květináč čistou vodou a odchytit co vyteče a změřit EC. Pokud bude nad 2,5 tak jsou tam soli, který dosáhnou toho že voda místo toho aby šla z hlíny do kytky tak jde z kytky do hlíny :-(
Kolega prohlásil že na kytkách nemá žádný hmyz. Dle mých zkušeností je to skoro nemožné. I na pečlivě ošetřovaných kytkách se nějaká breberka najde. Na horní fotografii vidíte ten nejmenší lístek z pětilistu a na něm černou tečku (raději jsem jí zvýraznil červeně :-), ale stejně to uvidíte jen po rozkliknutí) a na spodním fotu touž potvoru pod mikroskopem nastaveným na 40x zvětšení. Pokud se hmyz likvidujete průběžně, tak na listech nic vidět není, ale po přemnožení hmyzu je to hned vidět - listy žloutnou, objevují se díry, cestičky nebo fleky.
Zdravím, mám na balkónu dva autoflowery.. něco mi začíná dělat díry/dírky do listů viděl jsem nějaké rychlé miničervíky béžové barvy(dva za dva dny) bohužel jsem je nevyfotil.. a ještě se objevují bílé flíčky a černé tečky.. zespodu listů jsem našel nějaké miničerné svinstvo(nějací škůdci) jsou to malinkaté tečičky na oko nerozpoznatelné..
Hodím sem nějaké foto..
co s tím? nějaké postřiky? nejlíp výluhy nebo tak co si doma udělám.. nejúčinnější mi poraďte
1.fotka- miničerné svinstvo a bílé flíčky
2.fotka- flíčky a černé tečky
Prosím o rady lidi.. Díky!
Peace!
Naposledy upravil SlukoPrask 07-08-2015 v 15:20 PM