Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Tak to mas smulu, ta prvni varka je bud na "sladkou" kukurici (konzum) nebo jak si napsal na semena, takze se sklizi driv. Neda se to jeste presadit nekam pobliz?
to pitrisek: Ja bych rek, ze to sklizi vsude jinak... podle oblasti, takze si myslim, ze je rozdil, kdyz je to v oblasti jizni moravy oproti severu cech...
Nevite, kde by se dali sehnat seminka, hnojeni atd.?
Zdar lidi
Mám jen takovej dotázek, třeba mi někdo pomůžete.
Potřeboval bych zjistit kdy se bude sklízet kukuřice. Tuším, že to asi nebude všude stejně, ale jsem přesvědčen, že v tomto případě se nejdná o krmnou, tedy méně kvalitní, která se sklízí dříve, ale zase ta kde to mám roste jak ďábel a už v červenci byla větší než člověk a tak mám strach aby mi to kombajny všechno neposely, ale zase to nechci sklízet moc brzo, prostě tak pozdě jak jen to půjde.
Jestli máte někdo nějaký informace tak předem dík.
Dík za užitečný rady - zajedu to zkontrolovat a uvidíme.
Kukuřice je riskantí, v průměru bych řekl tak 50% ztráty - vyplatí se tam sázet jen takový průměrný modýlky - ale měl jsem hafo semen jednoho takovýho a zase tam můžeš udělat padesáti kytkový pole (několik) a když tam neni vidět je to OK. Sázel už jsem loni, ale sklízely jsme už koncem srpna (nic moc já vim), protože nám tam na to někdo chodil.
Myslim, že pokud to dáváš někam mimo hlídaný území, je kukuřice idelální.
Zdravim a budu psát jak to dopadlo.
Já si myslím, že v kukuřici je to právě výtečný pro modely, který nepotřebujou příliš péče a kterých nebude veliká škoda, když je sklidím předčasně, nebo mi je sklidí při sklizni kukuřice-což je škoda tak i tak.
Prostě jestli mám hafo semínek, tak je dobře tam nějaký šoupnout, ale nestaral bych se o ty kytky, jako bych se staral o někde jinde, protože by mě to pak sralo.
Co to jsou ty šáchy, to by mě teda docela zajímalo.
Nóóóó tak jsem se jel podívat - výsledky -pozitivní.
O kytky v kukuřici bych se ani moc starat nedoporučoval. Nechce tam jezdit víc než je nutný. Zasadit, pak to ject tak nějak odsamcovat a pak sklízet. My jsem musely usekat vršky, co přečuhovaly a byli vidět a vzaly jsme ty ulámaný. Palice jak kráva, ale úplně zelený - rysknu eště tak 10 dní. - hodně slunce prosím!!!!!!!
Ale řeknu vám jak sem byl sčazenej tak sem řešil každý letadlo!!!!!!
Tak na závěr bych dodal, že sklizeň proběhla v polovině září - víc už jsem nechtěl ryskovat. Vše v pohodě, na rozdíl od loňska se toho kromě laní a divočáků nikdo ani nedotknul - kytky by samozřejmě potřebovaly eště tak aspoň 14. dní, ale myslim, že tak jak to je, to je OK. Ze 3 políček v poly - bylo jedno skoro pochcípaný, v druhym byla jen jedna, ale mocná, ale třeťí nahradilo vše - bomba - fotky dodám snad během tejdne.
M
kukurice je v pohode sazim v poli druhej rok a nevybrali mi to kdezto venku vzdycky
letos ale prisel velmi necekany a vazny problemek a to KANCI a SRNKY! kdo zna nejakou fintu jak tato roztomila zviratka vypudit od kytek co nejdal tak piste piste a piste
at tam pristi rok nemusim delat ostnatej drat a minovy pole
kanci to podrijou a kytka lezi a uschne nebo zaprsi a je cela od blata a udusi se
srnky to vjetsinou ozerou komplet
zkousel jsem tám nechavat vlasy ochcavat to tam ale nic nepomohlo
letos mi zbylo z 30 sazenic jen 2 kytky ale je z nicj skoro 2 litry nalisovanyho ve sklenicích suchy bez listi a stonků
a sklizen? tady to vzdycky vychazi 5.-10. zarí coz docela staci chce to odrudy driv dozravajici
Par receptu proti kancum a srnkam: vlasy jsou ok, chce to je nechat pod igelitem, aby nemokly. Dalsi moznost je rozhazet okolo kusy zkazenyho masa nebo zbytku burtu atd., nebo rozvesit okolo kousky alobalu nebo plechu - cinka to a hazi odlesky (ale muze prilakat horsi skudce - subhomo nonsapiens corkaris). Srnkam taky smrdi ovci tuk-lanolin, lesaci s tim mazou vrsky malejch stromku, na palice bych to ale neplacal. Osvedcila se mi i zahradka - 4 kuly a par metru spagatu nebo dratu.
Idealni je nejaka kombinace uvedenych metod. Pokud selhava, nezbyva nez se prihlasit k myslivcum a zaujmout pozici s flintou na nejblizsim posedu . Vyhodou je i to, ze za pripadny odstrel corkare vyfasujete podminku, maximalne par mesicu.
Mńo, nevim jestli je to skutečně tak, ale vypozoroval jsem, že nejlepší pole v kukuřici (to nejmíň poškozený od zvířeny) bylo to nejdál od kraje. Chce si to fakt zajít kousek dál, i kdyby to proti těm zvířatům ve skutečnosti nepomáhalo a loni to byla jen shoda okolností, určitě to pomůže proti těm humanoidním škůdcům, že???
taky řešim kam letos zasadim, mám asi 100 semínek, pěstoval sem to už loni a rostou z toho tak metrový kytky a docela slušný palice. Něco dám do kukuřice a něco jinam ven. Dyby mi to JZD pokosilo tak abych měl aspoň něco