Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Jo bude to běh na dlouhou trať, dneska sem nad tím zrovna přemejšlel, ale tak víš co, tím že začneš nic nezkazíš a i když se udělá jen kus, rozhodně to fóru jedině přidá Však je na to čas a dá se to mrcasit při volných chvílích.
Díky!
Problémy s fórem? Nebo potřebujete jenom upravit své téma? Kdyby cokoliv pošlete -> PM <-
Každopádně tě za ruku nikdo nepovede.. jak psal člen XY ..zkušenost je nepřenosná...
kdo si myslí že si tady "najde recept na kšeft " s vybavou za 3cet tak good luck lamqy...
Zdar, jedna z možností jak upravit FAQ je formou osnovy,která není řazena přímo tématicky,ale časově.Pro příklad: Co všechno mám na starosti první den,druhej,za tejden,za měsíc atd. Je to vlastně podrobnější rozčlenění na čas,než vůbec zasadím,období vegetace,květu,dozrání,sušení.Zvolit optimální časový úseky,aby lidi,co zas tak moc neví,tak aby věděli co dělat třeba za 20 dní od zasazení.Předpokládám,že úplnej nováček nemusí znát vůbec pojem např.přepnout, ale mohl by vědět aspoň jak dlouho má kytí zasazený.
Původní příspěvek od celek Zdar, jedna z možností jak upravit FAQ je formou osnovy,která není řazena přímo tématicky,ale časově.Pro příklad: Co všechno mám na starosti první den,druhej,za tejden,za měsíc atd. Je to vlastně podrobnější rozčlenění na čas,než vůbec zasadím,období vegetace,květu,dozrání,sušení.Zvolit optimální časový úseky,aby lidi,co zas tak moc neví,tak aby věděli co dělat třeba za 20 dní od zasazení.Předpokládám,že úplnej nováček nemusí znát vůbec pojem např.přepnout, ale mohl by vědět aspoň jak dlouho má kytí zasazený.
Čau celek, jako nápad zajímavej, ale neumím si představit kolik jiných "seriálů" by tady muselo být (drip, bubbler, skleník, balkón, semena, klony.........). Jako časový vodítko mi přijdou nejlepší pěkně udělaný galerky! Na který se FAQ může odkazovat, jako že mi přijde dobrej nápad se odkazovat na mnoho dalších dobře postavených témat, který mají tu pravou hodnotu říct něco k věci.
Každopádně když nadhodíš podrobnější představu, nebo to rozvedeš, může to být nějakou z částí FAQ, hm
Problémy s fórem? Nebo potřebujete jenom upravit své téma? Kdyby cokoliv pošlete -> PM <-
Jó Zedy,máš pravdu,že nejlepší časový vodítko jsou dobrý galerky. Jasně, v konkrétním tématu odkaz na rozklik v galerce třeba jako příklad (případně i odstrašující) Líbil by se mi i nějakej interaktivní kalendář, kam si nastavím vlastní start, médium,metody,genetiku,očekávání a on by mi podával hlášení co jako mám dělat. Uživatel pak nabídku buď potvrdí souhlasem, nebo něco udělá jinak a onen velmi sofistikovanej kalendář se pak dle algoritmu bude chovat jako buď "chválící" nebo "buzerující" hlídací pejsek. No asi trochu utopie,ale nelíbilo by se? Trochu sci-fi,což?Kdyžtak pardon,snad to nepatří do kanálu.
zrovna koukám na další podstatnou část nové osnovy FAQ, kterou je volba semen a dále volba klonů, tak mě napadá jestli by nebylo lepší nejdříve vytvořit kapitolu - Volba genetiky - a podle toho by se každý ubral jemu určeným směrem, podle dostupnosti dané genetiky v semenech, nebo klonech.
Jde o velmi podstatnou část a v samostatné kapitole volba genetiky by tak bylo možné zdůraznit jaký vliv poměr indica:sativa může na uživatele mít a s tím i spojené % obsahy THC, CBD, CBN, CBC, atd......co myslíte?
citace:
Původní příspěvek od celek Jó Zedy,máš pravdu,že nejlepší časový vodítko jsou dobrý galerky. Jasně, v konkrétním tématu odkaz na rozklik v galerce třeba jako příklad (případně i odstrašující) Líbil by se mi i nějakej interaktivní kalendář, kam si nastavím vlastní start, médium,metody,genetiku,očekávání a on by mi podával hlášení co jako mám dělat. Uživatel pak nabídku buď potvrdí souhlasem, nebo něco udělá jinak a onen velmi sofistikovanej kalendář se pak dle algoritmu bude chovat jako buď "chválící" nebo "buzerující" hlídací pejsek. No asi trochu utopie,ale nelíbilo by se? Trochu sci-fi,což?Kdyžtak pardon,snad to nepatří do kanálu.
Ty rozkliky budou podstatnou částí, protože nasoukat celej objem informací k některým částem FAQ je nereálný
Jestli máš na mysli interaktivní kalendář jako součást fóra, tak do toho nevidím kamaráde, to jsou věci týkající se "enginu" fóra a s tím se obrať na carlose.
chtěl bych se všem moc omluvit, že sem se tady na to od léta úplně jednoduše vychcal.
Holt sem do toho skočil, když byl čas a teď je toho zase ranec kolem, takže ještě jednou velká omluva všem zúčastněným!
S acheronem jsme se shodli na tom, že idea oživení FAQ smysl má, ale od začátku nebyla uvedená na pravou míru a ve srozumitelný podobě.
Určitě se tomu chci dál věnovat, ale bohužel teď na to určitě čas nemám. Každopádně ti z vás, kteří moji ideu pobrali v tom můžou vesele pokračovat dál a to i bez moji účasti.
Věřím, že jste všichni šťastný, veselý a blažený tak se mějte ještě líp než předtím a zatím zdarec.
Hurá rok se s rokem sešel a hned vidím, že sem kokojumbo a Jointza přihodili jejich postřehy k dvěma tématům v našem trochu stagnujícím oživení FAQ.
Nicméně jsem vytvořil hned několik témat, která kopírují muster sestavený loni a proto ty z vás, kteří se budete podílet na oživení prosím, aby jste tento muster (tedy novou osnovu pro FAQ) aspoň na oko proletěli, protože by to měla být nová struktura FAQ!
Což je vlastně to nejpodstatnější a jakýsi základ pro nadcházející práci, hlavně se mi k tomu prosím někdo vyjádřete, ať to není založené na subjektivním postoji, chce to feedback a objektivitu, tak čekám nějakó tu diskuzi přátelé zahradníci
Dnes nově vytvořená témata, která kopírují muster a kde se můžete vyřádit dle libosti. Čekám citace již řečeného zde na G, vaše vlastní příspěvky, postřehy a odkazy na ně. Z těchto se potom sestaví příspěvek stěžejní vztažený k dané problematice, tedy to co bude jako finálné podoba vystaveno ve FAQ.
Původní příspěvek od frek Moc pěkný. Ale Taky jsem si téhle nové sekce všiml až teď a spíš jenom náhodou. Každopádně suprovej nápad!
Jak píše frek. včera jsem to tu prolézal a narazil jsem na to úplně jinde. není to vidět. Myslím že lidi co mají trochu za sebou už ta tři písmena FAQ tak nějak automaticky přehlíží Chtělo by to nějak zvýraznit .)
Tož máme vlastní sekci a sám se snažím o její propagaci (podpis, aktualizace)...Btw když se to tady rozhýbe, tak si toho určitě všimne víc lidí.
Možná by pomohlo hromadné rozeslání pm, nebo nějakej drobnej screen při přihlášení, ale todle už není v mých rukách a taky nevím jestli by to už nebylo moc vlezlý, nebo to mělo efekt!?
Každopádně díky za reakce Jointza!
Jestli máte chuť doplnit nějaké ještě nezaložené téma, které je v osnově mustru, tak hurá do toho Snažte se jen držet první příspěvek pro pozdější editaci a vložení finálního znění do FAQ.
Jinak díky moc těm, kteří již přispěli, takle mám aspoň pocit, že se něco děje a někam to směřuje
EDIT 28/10/2015:
Přidal jsem dvě nová témata pro ty, kteří by se rádi podíleli na oživení a přispěli tak k sumarizaci informací, které se těchto témat týkají.
Přispívejte, komentujte, odkazujte Díky moc za případnou spolupráci
Tak mě napadlo co zkusit do osnovy přidat "x nejčastějších chyb" přelejvání, přehnojení atp...
BTW timhle tempem to bude někdy v roce 2049
edit:
jeste sem prochazel tu osnovu a vsiml sem si ze "kultivace" je tam trikrat v kazde kategorii zvlast. Zda se mi to docela silenost, pro vetsi prehlednost bych to nechal jen jednou... nakonec ruzny kultivacni techniky muzem na kytky aplikovat jak in tak out (ikdyz v obou pripadech to ma svy specifika o kterejch by se sluselo napsat).
My potřebovala promluviti si zblízka s malá hojivá bylinka. Ať svět prolétáva se kolem okolo. - Sulik