Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Přijdou mi přehnojený. Píšeš, že dáváš plnou dávku, ale bylo by asi lepší napsat kolik ml na l čeho tam leješ(předpokládám 5ml/l grow). Nejjednodušší řešení, by bylo , půjčit si Ec metr a zkusit změřit zálivku. To co udává výrobce, je jen orientační a maximální dávka by v tvém případě mohla být moc silná. Takže asi tak noo.. měřit = vědět.
Mám zvednout pH na 6,2?
EC metr dneska zapůjčim večer dodám info o EC
Taky se přiklánim spíš k přehnojení...možná vinou nízkého pH se drží dusík stále v půdě??? Radši bych zkusil teda prolit destilkou než je nabombit dalšíma hnojivama...
Connoisseur: 25ml Plagron Terra Grow na 5l H2O + cca 1ml ph Down
Vidíš, to jsem si ani nevšiml. Jo já bych to zvedl na 6,2. Já jedu kokos a tam se dává těch 5,8. V hlíně je těch 6,2 si myslím optimum, kdyžtak zkušení hlínaři ještě upřesní.
S tou destilkou si nejsem úplně jistý(spíše bych to nedoporučoval), já bych spíše namíchal řidčí zálivku a trochu to propláchl, tak aby ti proteklo něco spodem, ale jak píšu, nejsem si úplně jistý, protože já jedu jedině kokos a ten NIKDY nezalévám vodou bez hnojiv.
Tak EC u roztoku s 20ml PTGrow a 4ml AH ROOTS bez ph Down je 0,8 a pH6,4. Jinak teda po pár úvahách jsem se rozhodl napustit vanu a zítra každou prolít nejdřív 15l odstátý vody pouze s CO2tabs o pH 6,4. A nakonec prolít každou dalšíma 5l odstátý vody s Enzymy o pH 6,3.Pak jim dám den pokoj (pouze večer postřik phytaminu) aby zas úplně nestrádali a od dne 18-19 podle toho jak budou schnout pojedu tedy AH ROOT společně s PTGrow o pH 6,2. Sám sem zvědav jak to dopadne.
...jak píše connosseur..kokos je svine nenazrana ta hnojky potrebuje ale u predhnojene hlíny musis byt opatrny na zalivku...ta hlina ma živiny na 3tydny dopredu ale po 2 tydnech uz se da pomalu po malych davkách hnojit
hale teda nevim co ale to s tim jesly tam necha 600 bo 400 krz velikost rostlin moc nechápu... pod 600 to bude akorát rychlejší ale táhnout se to nebude... jinak já do hlíny dávam to co je na flaškách a nikdy sem něměl trabl .. nic neměřim krom ph, hlína si to přebere..
No podle všeho rostliny do 3.ho tejdne víc jak těch 400W nevyuzijou na prostoru 1x1m. Navíc 400 nehreje tolik jako 600W takže ho můžeš dát níž a zabráníš tak vytahování rostlin.Ja sem taky nikdy nepotreboval merit EC az ted pze sem si nebyl jistej jestli nedoslo k prehnojení ale veškerý údaje od výrobce sou vpoho.Když dáš maximální dávku co doporučuje bude i hodnota EC v pohodě...teda aspoň u plagronu
Do dneška holkám pěkně prosychal substrát s enzymy a dnes dostanou po dlouhý době poloviční dávku hnojiv tzn. 2,5ml PTGrow + 0,5ml AH ROOT / litr + CO2 tabs. pH zálivky 6,3 + teplota 22°C. Vše vypadá konečně vpořádku díky všem za rady. Přihazuju par photos před zálivkou s hnojivy...
Takže holky se maj fajn.Vypadá že jim nic nechybí. Jedu ještě pořád 400W SL společně s grow zálivkou ale zítra už to přehodim na 600W SL a začnu dávat bloom hnojiva. Jinak teda nejedu klasiku 12 na 12 ale 13 na 11 ve prospěch světla. Za ty 2 měsíce to kytkám hodí skoro 3 dny fotosyntezy navíc