Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Fotogalerie pod Sluncem » Balkón 2012 - Autoflowering
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
1 2
Autor
Téma 
dr.schrapnel
Stálý Člen

Karma uživatele dr.schrapnel - 67% Pěstitelská

Registrován: Aug 2011
Příspěvků: 39  

Příspěvek č. 17


První várka víceméně usušená.

Kytky jsem přesunul z balkónu dovnitř, odstranil zbylé listy a stonky a uložil ještě do papírové krabice.
Ochutnal jsem, účinek dobrý, slabší, ale celkem příjemné.

Nicméně jsem dost zklamaný:
1) po vyschnutí se palice ztratily, objem mají, ale jsou strašně nekompaktní. Takže na oko působí dobře, ale v ruce je to jako chmýří.
2) možná, že i ta druhá větší palice je chycená plísní, ale asi jen u stonku v jedné části... Ještě počkám, kdyžtak napadené místo vyhodím.
3) výnos sušiny ze 3 kytek hluboko pod 10g, spíš mi kuchyňská digiváha ukazuje střídavě 7 a 8 g a to je včetně zbytků stonků... To je fakt slabota, někde jsem udělal chybu.
4) při sušení prakticky zmizela vůně... Je to jak seno...

Takže "sklízeč" a "sušitel" jsem zjevně mizerný, tuto fázi jsem nezvládl...

Poučení pro příště (moje dojmy, proč je výsledek z první várky nic moc):
1) malé květináče (mám 3.5 litrové), chce to větší
-- i když: kořeny nebyly "skrz" celou hlínu, byly hlavně po obvodu...
2) kytky jsem asi přelíval, byly utopené (i po 3 dnech bez vody po sklizni byla hlína skrz naskrz mokrá).
-- budu zalívat 2x týdně, max 3x když bude super slunce a míň vody (tj. ne 1,5 l na 6 kytek)
3) nevim... Málo čtu Grower.cz??? :-)

Old Post 31-07-2012 v 09:09 AM
dr.schrapnel je offline   Profil uživatele dr.schrapnel   Find more posts by dr.schrapnel   Foto galerie člena dr.schrapnel   Click here to Send dr.schrapnel a Private Message   Add dr.schrapnel to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Aladin
Stálý Člen

Karma uživatele Aladin - 98% PěstitelskáKarma uživatele Aladin - 98% PěstitelskáKarma uživatele Aladin - 98% PěstitelskáKarma uživatele Aladin - 98% PěstitelskáKarma uživatele Aladin - 98% PěstitelskáKarma uživatele Aladin - 98% PěstitelskáKarma uživatele Aladin - 98% Pěstitelská

Registrován: Aug 2010
Příspěvků: 468  

Příspěvek č. 18

Zdravím,to že toho bylo tak málo mohlo být taky odrůdou. Známý měl AF Red Dwarf,tuším asi tři kusy a všechny rostliny byly malého vzrůstu. Já měl třeba AF Mazar,tento rok i AF Northern Lights a gramáž nešla a snad ani nepůjde pod 30 g na jednu rostlinu,teda aspoň doufám. Takže se mrkni po modelu s prokázaně větším výnosem.
Ty květináče,byly opravdu spíše malé,ale v to až takovou roli nehrálo. Ale je pravda ,že se hodí spíše když pěstuješ ve skříni. Venku je optimální velikost cca 10 litrů.
Jinak k tomu že to ztratilo aroma-zkus to dát to zavařovačky a uzavřít,pak by to mělo ještě posílit vůni. Akorát dej bacha ať ti to nezplesniví,takže to občas otevři a omrkni to. A jestli si to přesušil a tím pádem to trochu ztratilo aroma,zkus třeba oloupat pomeranč nebo nakrájet jablko a dát to k tomu,mělo by to nasát vlhkost a možná se vrátí i vůně namíchaná s vůní toho ovoce,které tam dáš. Doufám,že ti jak se říká nenosím dříví do lesa a moje rady ti k něčemu jsou.Přeji ať to roste a chutná ;-)

Old Post 31-07-2012 v 11:19 AM
Aladin je offline   Profil uživatele Aladin   Find more posts by Aladin   Foto galerie člena Aladin   Click here to Send Aladin a Private Message   Add Aladin to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
dr.schrapnel
Stálý Člen

Karma uživatele dr.schrapnel - 67% Pěstitelská

Registrován: Aug 2011
Příspěvků: 39  

Příspěvek č. 19




Díky, Aladine!

No, když kouknu na sestřičky (myslím to doslova, titíž rodiče) tady: tibethská zahrádka 2012, tak to spíš bude mými pěstitelskými "schopnostmi" než odrůdou... Ale dík za důvěru! (Příště určitě zkusím i nějaký jiný semínka, spíš kvůli tomu, abych trochu experimentoval, než že bych si myslel, že za to můžou Ryder Killery. Podle tvých fotek vypadají dobře, K+!!!)
Fakt je zkusím nepřelívat...! Mám ještě dvě várky, v dalších postech se uvidí, jak se jim bude dařit.

Co se vůně týče: máš pravdu, předčasně jsem plašil. Jakmile nebyly venku na vzduchu, během pár hodin se vzpamatovaly a znovu začaly vonět.

Přidávám ještě skupinovou fotku:
3 x 6. týden
3 x 1. týden v hlíně (Všechny tři překlíčené kytky zatím jedou pěkně. Došel mi kokos, takže jsou v mixu kokos od plagronu + substrát pro balkonové rostliny v TESCO kvalitě. Zatím se jim daří, zdá se, že přesazení zvládly bez úhony. Mimochodem, ten kokos byl úplně prochcaný vodou, když jsem ho přesazoval, a to jsem skoro nezalíval -- i z toho usuzuju, že moc liju (teď myslím vody do kytek).)

A portréty:
1) Největší z velkých
2) Největší z malých

Old Post 31-07-2012 v 13:58 PM
dr.schrapnel je offline   Profil uživatele dr.schrapnel   Find more posts by dr.schrapnel   Foto galerie člena dr.schrapnel   Click here to Send dr.schrapnel a Private Message   Add dr.schrapnel to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
citex
Stálý Člen

Karma uživatele citex - 80% PěstitelskáKarma uživatele citex - 80% Pěstitelská

Registrován: Jun 2010
Příspěvků: 78  

Příspěvek č. 20

zdarec podle me 3,5L jim staci bohate, stim prelivanim bud nech substrat a nechavej ho poradne proschnou nebo dej jenom kokos bez hliny,ale musis to hnojit kokos neobsahuje zadny ziviny ale zalezi i hodne na druhu a hnojivech.

Old Post 05-08-2012 v 12:23 PM
citex je offline   Profil uživatele citex   Find more posts by citex   Foto galerie člena citex   Click here to Send citex a Private Message   Add citex to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
KOSMEJ
Stálý Člen

Karma uživatele KOSMEJ - 96% PěstitelskáKarma uživatele KOSMEJ - 96% PěstitelskáKarma uživatele KOSMEJ - 96% PěstitelskáKarma uživatele KOSMEJ - 96% Pěstitelská

Registrován: Apr 2002
Příspěvků: 385 

Příspěvek č. 21

Ahoj,
na tvém pěstu mě zaujala jedna věc.

Na začátku píšeš, že používáš toto:
substrát: kokos od plagronu
hnojivo: jen bio-bloom od biobizz

A posléze jsi napsal:
Kytky mají za sebou 3 týdny, tedy 21 dní. PRVNÍ HNOJENÍ: Dneska poprvé jsem hnojil (asi 3ml / 1litr biobizz bloom), každá kytka dostala 2 dcl

To se fakt nemůžeš divit, že ti to neroste!
a) v kokosu nejsou žádné živiny
b) bio-bloom od biobizz je zejména květové hnojivo.

Příště raději na automata použij kvalitní předhnojenou hlínu a cca 2x větší květináče.

Old Post 05-08-2012 v 15:28 PM
KOSMEJ je offline   Profil uživatele KOSMEJ   Find more posts by KOSMEJ   Foto galerie člena KOSMEJ   Click here to Send KOSMEJ a Private Message   Add KOSMEJ to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
dr.schrapnel
Stálý Člen

Karma uživatele dr.schrapnel - 67% Pěstitelská

Registrován: Aug 2011
Příspěvků: 39  

Příspěvek č. 22

Díky, citex a KOSMEJ!

K tomu kokosu a hnojení: tak to je vyloženě omyl na mojí straně... Díky za upozornění! Zjevně jsem špatně četl nebo pochopil.
Měl jsem za to, že kokos OBSAHUJE živiny na první 3 týdny života květiny!!! (Pro kokos jsem se rozhodl, protože ho někde chválili jako nejvhodnější pro automaty.)
Příště vyzkouším buď nějaký substrát s živinami, který mi doporučí v shopu, nebo to pohnojím pro růst.

S tou velikostí květináčů se to má tak, že jsem se bál, aby kytky nepřerostly a neokukovaly je sousedky z protějšího baráku. Ale myslím, že ty 6,5 litrové příští rok na balkóně vyzkouším - nějaká vertikální rezerva tam ještě bude .

Jo, a s přelíváním se mi daří bojovat celkem snadno: prostě to teď zalívám přibližně co 3 dny (podle počasí). Vyjde to 1,5 litru na 6 květináčů a žádný nepřeteče. Kytkám to zjevně problémy nedělá, prosperují slušně.
A musím tady dát kredit své ženě, která se vzorně starala během mé 10denní nepřítomnosti doma.

Za pár dní další up.

Old Post 12-08-2012 v 17:16 PM
dr.schrapnel je offline   Profil uživatele dr.schrapnel   Find more posts by dr.schrapnel   Foto galerie člena dr.schrapnel   Click here to Send dr.schrapnel a Private Message   Add dr.schrapnel to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
dr.schrapnel
Stálý Člen

Karma uživatele dr.schrapnel - 67% Pěstitelská

Registrován: Aug 2011
Příspěvků: 39  

Příspěvek č. 23





Katastrofa!!! Škůdci!!!

Tak pomalu dojíždí druhé kolo, ale postihla mě katastrofa: napadení škůdci.

Předpokládám, že to jsou svilušky... Je ale možné, aby ty malé svině sežraly za jeden jediný den celé obrovské listy???
Viz první foto: ještě dneska ráno, než jsem jel do práce, měly obě kytky tak veliké listy, že když květináče stály u sebe, tak se listy překrývaly. Po návratu z práce byly kytky ve stavu, jak vidíte... Totéž se dvěma kytkama, které už mají být pomalu sklizeny (tak půlka pestíků je hnědých).
Zdecimované listy, po kterých zůstaly jen stonky jsou i na ostatních fotkách. Na té poslední je skoro zralá kytka z druhého kola.

Našel jsem po nich taková "hovínka" - malé suché kuličky velké jako mák zhruba, ale ty svilušky nikde nemůžu najít... Napadlo mě dokonce, jestli mi sem nelítají nějací ptáci huliči, ale to je blbost a z fotek je asi jasné, že to bude něco jiného.

Prosím, poraďte! Jsem docela zoufalý: Myslím, že ty dvě skoro dozrálé říznu a nechám schnout. Mám s tím něco dělat? Nerad bych svilušky hulil... Jo, a co s těmi třemi? Ty jsou asi beztak už odsouzené k smrti - vyhodit? I s hlínou?

Máj ještě pozdě zasazenou autoMazar kytičku, má jen pár týdnů (chtěl jsem se s ní pochlubit, až bude větší), tu nechám - myslíte, že už to chytla, i když má zatím jen 1 a půl patra? Téhle by mi bylo extra líto.

(Zároveň se všem omlouvám, je toho na Groweru o sviluškách plno - prostě jsem si říkal, že se tu nemají odkud brát a tak jsem to nekontroloval, až to došlo až sem. Klidně budu vděčný i za link na téma, kde se třeba někdo ptá na totéž, co já, ale přehlíd jsem to. Zatím jsem vyrozumněl, že na postřik v tomhle stádiu už je pozdě (sklizeň bude TEĎ a ty menší, který měly přijít na řadu za měsíc, jsou sežraný...)

Holt další poučení pro příště: líp a víc kontrolovat kytky.

Old Post 27-08-2012 v 18:27 PM
dr.schrapnel je offline   Profil uživatele dr.schrapnel   Find more posts by dr.schrapnel   Foto galerie člena dr.schrapnel   Click here to Send dr.schrapnel a Private Message   Add dr.schrapnel to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Hy3nA
Stálý Člen

Karma uživatele Hy3nA - 82% PěstitelskáKarma uživatele Hy3nA - 82% PěstitelskáKarma uživatele Hy3nA - 82% PěstitelskáKarma uživatele Hy3nA - 82% PěstitelskáKarma uživatele Hy3nA - 82% PěstitelskáKarma uživatele Hy3nA - 82% PěstitelskáKarma uživatele Hy3nA - 82% PěstitelskáKarma uživatele Hy3nA - 82% PěstitelskáKarma uživatele Hy3nA - 82% PěstitelskáKarma uživatele Hy3nA - 82% PěstitelskáKarma uživatele Hy3nA - 82% PěstitelskáKarma uživatele Hy3nA - 82% PěstitelskáKarma uživatele Hy3nA - 82% Pěstitelská

Registrován: Feb 2007
Příspěvků: 1129  

Příspěvek č. 24

svilušky to nejsou, ty vysavaji stavu z listů a ty listy sou pak svetly, ale jsou tam, tohle ti něco doslova sežralo. pohledej v sekci nemoci rostlin a problemy

Hyena je nedotáčivá!

http://www.stop-rybam.unas.cz

Old Post 27-08-2012 v 19:58 PM
Hy3nA je offline   Profil uživatele Hy3nA   Find more posts by Hy3nA   Foto galerie člena Hy3nA   Click here to Send Hy3nA a Private Message   Add Hy3nA to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
dr.schrapnel
Stálý Člen

Karma uživatele dr.schrapnel - 67% Pěstitelská

Registrován: Aug 2011
Příspěvků: 39  

Příspěvek č. 25


Zvěřinec

Tak dnes bohužel muselo dojít k nevyhnutelnému... Co šlo sklidit, to jsem sklidil a dal sušit, tři nejmenší kytky jste viděli sami - ožrané listy, vyhodil jsem je.

Prohledával jsem hlínu i kytky a nestačil se divit, co tam žilo:


  • svilušky (na listech pár zespodu)
  • nějaký ten pavouček (ti jsou asi v pohodě, ne?)
  • jakési malé mušky (něco jako octomilky, co jsou vždycky v koupené levné hlíně)
  • a hlavně mravenci, kteří měli v jednom z květináčů pěkně nakladená vajíčka...

Nejvíc mě překvapili ti mravenci. Nebyli to obyčejní malí černí, ale takové ty potvory s křídlama, které jsou o něco větší, ale ne zase tak moc jako lesní mravenci. Bydleli v rožku v jednom z květináčů, fakt by mě zajímalo, jak se do toho kokosu dostali.
V hlíně od Tesca (kterou jsem namíchal s kokosem pro tři poslední kytky) žily ty malé mušky.

FOTO:
A pak ještě jeden výletník, kterého jsem našel na zemi na balkóně a jehož podíl na decimaci zahrádky není jistý, ale přesto jsem ho vyfotil. Měl tak 1 cm. Co to je, nevím. Jdu to hledat. Třeba zemřel nevinný...

Edit: tak ti "mravenci" byli asi smutnice... Jak to lezlo v té hlíně, tak jsem si to nestačil pořádně prohlídnout. Toho placatého brouka jsem ještě ale nenašel...

Naposledy upravil dr.schrapnel 28-08-2012 v 19:29 PM

Old Post 28-08-2012 v 18:30 PM
dr.schrapnel je offline   Profil uživatele dr.schrapnel   Find more posts by dr.schrapnel   Foto galerie člena dr.schrapnel   Click here to Send dr.schrapnel a Private Message   Add dr.schrapnel to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
HujerII
Stálý Člen

Karma uživatele HujerII - 21% Pěstitelská

Registrován: May 2012
Příspěvků: 48  

Příspěvek č. 26

Čus, tak podle mě je dobře, že si toho ,,vyletnika,, zrušil. Tyto potvory znám a pár listů už mi ožraly.

Old Post 28-08-2012 v 18:49 PM
HujerII je offline   Profil uživatele HujerII   Find more posts by HujerII   Foto galerie člena HujerII   Click here to Send HujerII a Private Message   Add HujerII to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Aladin
Stálý Člen

Karma uživatele Aladin - 98% PěstitelskáKarma uživatele Aladin - 98% PěstitelskáKarma uživatele Aladin - 98% PěstitelskáKarma uživatele Aladin - 98% PěstitelskáKarma uživatele Aladin - 98% PěstitelskáKarma uživatele Aladin - 98% PěstitelskáKarma uživatele Aladin - 98% Pěstitelská

Registrován: Aug 2010
Příspěvků: 468  

Příspěvek č. 27

Zdravím,nevím jestli ta fotka těch kytek byla poslední,ale jestli ti to teda tu kytku neožralo ještě více než na té fotce tak byla škoda to likvidovat. Jestli ti to už kvetlo,tak by to přežilo.Svilušky ti to nesežraly,to je jisté,to by vypadalo jinak. Ti pavoučci jsou taky svilušky,teda co já vím,je to asi nějaký dospělec. No,a ještě teda nevím,které byly zralé,ale podle fotek asi žádná. Měl si to nechat,těch pár ožraných listů by nevadilo.

Naposledy upravil Aladin 29-08-2012 v 10:51 AM

Old Post 28-08-2012 v 22:08 PM
Aladin je offline   Profil uživatele Aladin   Find more posts by Aladin   Foto galerie člena Aladin   Click here to Send Aladin a Private Message   Add Aladin to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
MaaaYaaa
Stálý Člen

Karma uživatele MaaaYaaa - 73% PěstitelskáKarma uživatele MaaaYaaa - 73% PěstitelskáKarma uživatele MaaaYaaa - 73% PěstitelskáKarma uživatele MaaaYaaa - 73% PěstitelskáKarma uživatele MaaaYaaa - 73% PěstitelskáKarma uživatele MaaaYaaa - 73% PěstitelskáKarma uživatele MaaaYaaa - 73% Pěstitelská

Registrován: Jan 2009
Příspěvků: 198  

Příspěvek č. 28

To poslední je smradlavá Ploštice. Ta si kousne, ale jenom aby ochutnala, nebezpečný to neni ...ale zkus si s ní zatřepat v dlani - horší než čuchnout si takhle k vlastnímu prdu!

Můj MaaaYský projekt 2012 Konec světa se nekonal, zázraky na zahrádce taky ne..
MaYa´s 1st AF grow 2012
Pokud u mě v threadu chcete cokoli komentovat, zkuste to neprve přes karmu nebo PM, uděláte mi tim rozhodně větší radost..

Old Post 28-08-2012 v 23:51 PM
MaaaYaaa je offline   Profil uživatele MaaaYaaa   Find more posts by MaaaYaaa   Foto galerie člena MaaaYaaa   Click here to Send MaaaYaaa a Private Message   Add MaaaYaaa to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
dr.schrapnel
Stálý Člen

Karma uživatele dr.schrapnel - 67% Pěstitelská

Registrován: Aug 2011
Příspěvků: 39  

Příspěvek č. 29

Zdar, díky za reakce.
Aladine: jo, máš pravdu, ty dvě (třetí byla mrňavá a úplně zabitá) by to možná daly, kdyby je dál nic už neožralo. Jenže jak jsem začal ty květináče likvidovat a objevil při tom kouli s vajíčky smutnice, který se kolem toho hemžily, tak jsem se trochu vycukal, co za zvířectvo asi pobývá v těch ostatních květináčích... Tak jsem se rozhodl, že to radši zruším všecko najednou, ať je to tam čistý.
Takže balkón prodělá Savo-kúru...

PS: ještě za čas dodám fotku automazara v pařníku z PET-flašky. Zdá se, že nenapaden prosperuje...

Old Post 29-08-2012 v 21:48 PM
dr.schrapnel je offline   Profil uživatele dr.schrapnel   Find more posts by dr.schrapnel   Foto galerie člena dr.schrapnel   Click here to Send dr.schrapnel a Private Message   Add dr.schrapnel to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
dr.schrapnel
Stálý Člen

Karma uživatele dr.schrapnel - 67% Pěstitelská

Registrován: Aug 2011
Příspěvků: 39  

Příspěvek č. 30




AutoMazar od Dutch Passion
Na poslední chvíli zasazený... Snad bude pěkné babí léto!

semínka: AutoMazar od Dutch Passion
hlína: Plagron GrowMix
květináč: 15 l, kulatý. Původně jsem zasadil všechny 3 zakoupená semínka, ale jedno odmítlo vyklíčit a druhé jsem dal do hlíny asi příliš brzo... S klíčením ještě mám problémy!!! Nejsem dost trpělivý, opět jsem je dal do hlíny s maličkým klíčkem, tentokrát mě to ale vyšlo na dost peněz na to, abych se pro příště (snad už konečně) nepoučil. To vysvětluje, proč je kytka tak na kraji a ne uprostřed květináče.

První dva týdny: růst v pařníku z PET-flašky. V pařníku zůstane ještě týden, max. dva.

Je to má poslední letošní naděje, proto doufejme, že vydrží počasí.

Předpokládaná sklizeň: 22.10. (10 týdnů od klíčení).

Přidávám foto 3 sklizených kytek z 2. kola. Výnos podobný jako v 1. kole (tj. pod 10 g).

Old Post 30-08-2012 v 08:48 AM
dr.schrapnel je offline   Profil uživatele dr.schrapnel   Find more posts by dr.schrapnel   Foto galerie člena dr.schrapnel   Click here to Send dr.schrapnel a Private Message   Add dr.schrapnel to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 14:57 PM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
1 2  
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Podobná Témata
31-08-2013 - Balkónek 2013 autoflowering odrůdy - 71 odpovědí

Hledat v Tématu:
 


Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.

Design, Custom Scripts & DB Optimization by carlos
Page generated in 0.6716160 seconds with 30 queries.
Magazín - Growshop Rozcestník - Suvenýry - Sponzoring - Archív