Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
to prophet....ale jako jak chces udrzet kytku ve skleniku bez zastrihavani???? modely se vetvi podle toho jak je zastrihnes,neni pravidlem ze se dobry model vetvi . mozna letos skusim zasadit as v cervnu ale nemyslim ze z toho bude moc huleni protoze vyqete brzo quli fotoperiode ale dys zacne qist dejme tomu zacatkem srpna newim newim esi stihnou ty palicky dozrat a esi to zacne qist drif tak to bude mikro kerik
to zmrskant...Noo tak folie se mi podarilo svarit v pohode,drzi to fajnove,zmakli jsme u toho postrani pruduchy a sundavaci strechu.Az pojedou kyti poslu nejaky foto.
Jinak foliak nas prisel na 200 za folii na strechu+60 za teplomer coz si myslim de.
2 zmrskank-kolik si toho už vypěstoval/venku či ve skleníku/?
dobrý modely se větvej podle osvětlení/dobrý model je šlechtěný
a není to koště jako technika/jsou to/pro mě / odrůdy s jistým obsahem cannabis indica
tyhle modely jen tak brzy nevykvetou/kvůli fotoperiodě už vůbec ne ,protože potřebují na květ 12hod světla,ne víc a tak v létě na nich nenajdeš většinou ani paličku,kvetou až na podzim a to dost pozdě
jsem z polabí a tady máme dlouhé a pěkné podzimy,takže můžeme venku pěstovat i některé indoory
ale nejlepší jsou kytky šlechtěné na outdoor
2 dimir-bílou vdovu tenhle rok jedu poprvý venku ,tak uvidíme po sklizni
2prophet-ja jsem taky z polabi :) - muj kamos mel loni nejlepsi uspechy s krizencema skanku a ganji,vetvilo se to samo,parkrat to zastrih a nebylo to tak nachylny.A bylo toho dost.
Jinak letos jsme postavili novej foliak a chceme u toho vychytat i zatemnovani,zkousel jste nekdo?
Nejaky novinky co se tyce foliaku a skleniku?
Ted v tech vedrech jsme mely vevnitr i 40.Takze strecha chodi pres den dolu.
Mame problem: Zloutnuti listu,nevim jestli je to z toho vedra,nebo jestli to neni prelity.Kytky vypadaj vpoho(Bioalgen),ale spodni listy jim zloutnou,nemoh jsem to prehnat s tim algenem???(pouzivam ho poprvi)Poradi nekdo??
kytky jsem zahrabal hodne hluboko,uz je zastrihal,ted maj tak 15cm,coz oproti OUT kde uz mam kytky cca 70cm malo,tak ¨se to tam snad nejak vejde.
Zdravim vsechny tropicke pestitele.
2KATO
Brácha má foliák 50x12,5m v=4m, a na stínění použivá netkanou textilii přes kterou projde 40-60% světla, záleží na druhu.
Kámoš použivá folii z growshopu do svého solarního skleníku jako 1.stínění a zatmění - bílou stranou k slunci. Zatmění dáva max.36 hod=Buster Paldus
2.solarní panel na ohřev v ranních a večerních hodinách pěstuje od 4 měsíce do 11. Záleží i na venkovní teplotě skleník fachá v pohodě do-5 v noci pokuď přez den aspoň trochu svitne. Pamatuju si jak na párty v 2 měs jsme byli u něho ve skleníku venku za dne -3C a vevnitř 25. K tomu bambusové roletky a paráááda.
Jinak k větrání
Brášinův foliák funguje jako trouba na vzduch, z jedné strany vsaje a z druhé vyfičí průván jak prase a nejlepší na tom je že funguje samočinně(čím větší teplota tím větší tah) a je zadarmo.
Kámoš funguje na principu tepelně roztažných válců u oken + záloha na léto , ventilátor na vývod a ventilátor na vnitřní proudění na termospínač. Problemý s plísní měl jenom když se rostliny dotýkaly skla.
Jak tady nekdo psal,ze kytky ve foliaku hrozne letej,ac neumyslne,trochu jsem to vychytal:Nakliceny seminka jsem dal do parenicku a nechal je tam trochu dyl.
Ted kdyz venku mam kytky pres pul metru,ty ve foliaku maj tak 20 cm a maj 4 patra.Zastrihal jsem to a uz to zacina kerikovatet.
Zatemnování:Este jsem to nezkousel,ale mam pripravenej cernej igelit co se pouziva pro silazovani+rakosovy rohoze(home made) tak jsem zvedavej
Zdarek
to prophet: newim teda chlape jak vysokej mas sklenik (ja jen 0.5m) ale i gdys v nom mas indicu tak ti vyjede dejme tomu 1,5-2 m tagze ji proste zastrihavat nebo tvarovat musis. a esi se ptas kolik sem toho vypestoval...tak za ty 4 uplynuly roky tak 8 kilo,neni to moc ale neni to malo
sorráč zmrskank,já používám pořádnej foliák,asi 2,5m vysokej a 5*3metry základna=takže mívám giganty/tenhle rok 2*Mexican sativa od Sensi Seeds a je plno
a nezastřihuju,spíš je pokládám na zem
to prophet: hmm tak to je celkem mazeček.Dobrá plocha.Já mám
ve foliaku většinou jenom nejaký NONAME-každá kytka jiná.Ale pěkný.Trošku jsem neošéfoval místo,protože mam cca 20kytí na 3x3x1,8 ,je to mega moc větvený,všude nějaký závaží,provázky,je to na lanovku.
Příští rok bych chtěl sehnat nějaký exotický modýlky,zvyklí na větší teploty.Samozřejmě sativu radši než indicu.
Zdar
1) vejska je v poho dystak budes ohybat
2) staci kdys nechas otevreny dvirka aby to trosku vetralo
3)spis hnojit jako normalni out ale to zalezi co tam mas za model
4) zalejvej tak jednou denne bud rano nebo vecer
5)-------
6)-------
7) hlavne si davej pozor na plisen proto nechavej furt votevrino, taky davej bacha aby ti kiti ten sklenik nezborily a taky na sousedy
to prophet: rozhoduju se jakej model vod sensi seeds je ta mexican sativa dobra?? cumel sem na to Early skunk a Ruderalis indica co bys mi doporucoval??? ja jedu ve skleniku nakej skungh ani nevim jakej a aby to nenarazelo do skla tak to vohejbam a zatezuju dratkama a formuju provazkama, jelikoz sem delal takovej pokus se zastrihovanim abych se dozvedel jak to s tim je a poznatky tady negde prezentuju v nejblizsi dobe...ale to je jinej thread ,no a taxem zjistil ze je lepci vohejbani nez strihani-alespon v dobe qetu ....kurewa ta cestina je tezka
to:zmrskank mas pravdu ze po slepicakach to leti nahoru ale da se prece zastipavat vohejbat privazovat musis si stim skratka trochu pohrat a nejni pravda ze to v tom je cejtit kdyz delas mliko tak asi jo ale v palickach urcite ne kdyz prestanes hnojit 2-3 tejdy pred sklizni a ece to prolejes destilovanou vodou po slepicim hovne ani pamatka