Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Fotogalerie Indoor » 1. NFT 16x Jack Herrer in da 600w
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
1 2 3
Autor
Téma 
krasus
Stálý Člen

Karma uživatele krasus - 94% Pěstitelská

Příspěvek č. 17

Jo na fotkach to vypada jak na problem s malim Ph povisle listy fialove rapiky svetlejsi listy a zdeformovane listy zkus si zkalibrovat merak

Old Post 15-01-2012 v 23:35 PM
krasus je offline   Profil uživatele krasus   Find more posts by krasus   Foto galerie člena krasus   Click here to Send krasus a Private Message   Add krasus to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Elimi
Stálý Člen

Karma uživatele Elimi - 96% PěstitelskáKarma uživatele Elimi - 96% PěstitelskáKarma uživatele Elimi - 96% PěstitelskáKarma uživatele Elimi - 96% Pěstitelská

Příspěvek č. 18

Nejde ani tak o výšku PH jako o to kolísání. Spousta growerů úspěšně pěstuje v naprosto odlišných hodnotách.

Ještě bych doplnil několik osobních zkušeností. Ty menší rostliny mohou stagnovat z nedostatku osvětlení nebo z nedostatečné výživy... v případě, že roztok neprotéká rovnoměrně. Rostliny s lepším přístupem si rozvíjejí svůj kořenový systém na úkor menších a v nejhorším případě jim postupně úplně zamezí přístup k vodě.

Posílil bych čerpadlo a roztok pomocí hadiček rozvedl po celé 'náběžné' hraně. Do nádrže topítko s termostatem v poměru 1W=1L a malé cirkulační čerpadlo na rovnoměrné promíchávání roztoku.

Old Post 16-01-2012 v 08:42 AM
Elimi je offline   Profil uživatele Elimi   Find more posts by Elimi   Foto galerie člena Elimi   Click here to Send Elimi a Private Message   Add Elimi to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
power
Stálý Člen

Karma uživatele power - 96% PěstitelskáKarma uživatele power - 96% PěstitelskáKarma uživatele power - 96% PěstitelskáKarma uživatele power - 96% Pěstitelská

12.den květu Příspěvek č. 19

Zdravím, tak fotky první je ze dneška 12.dnu květu.
Zbytek je 8. den v noci asi 15min po zhasnutí.

Tu výšku jsem si asi posral sám, jelikož na začátku nebyly všechny řezy prokořeněné stejně. Některým lezly kořínky z velké kostky a některým teprve vylézal jeden malý kořínek, když jsem je poprvé dával do NFT.

Ph nekolísalo, ale klesalo. První týden pohoda, EC se zmenšilo a PH zvětšilo. Pak jsem zvedl EC a najednou začlo PH klesat a EC taky.

Ale po tom přechodu na Amino Bloom se mi zdaji kytky nejvíc vitální, takže jsem možná mohl nasadit ten AB dřív než 11. den.
(Podle metropu se má nasadit AB až 3. týden+pořád MR1 složka(růstová))
Myslíte že MR2(květovou) složku mam nasadit až jak kytky uplně zastaví růst nebo počka do 17-18 dne, podle tabulky metropu?

Jo a voda teče rovnoměrně, nejvyšší kytky jsou ty v zadu nejdál od čerpadla(vybíral jsem ty nejvíc prokořeněné dozadu) a ohnuté listy dolů byly většinou od ventilátoru, zapomínal jsem ho dávat pryč když jsem fotil.

Old Post 16-01-2012 v 10:49 AM
power je offline   Profil uživatele power   Find more posts by power   Foto galerie člena power   Click here to Send power a Private Message   Add power to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Elimi
Stálý Člen

Karma uživatele Elimi - 96% PěstitelskáKarma uživatele Elimi - 96% PěstitelskáKarma uživatele Elimi - 96% PěstitelskáKarma uživatele Elimi - 96% Pěstitelská

Příspěvek č. 20

Nazdar, pokud jsi po tom poklesu PH nesrovnával zpět k původní hodnotě 5.8, tak to opravdu nekolísalo...

ke stabilnějšímu PH pomáhá namíchat hnojiva min. den předem a roztok napufrovat tak, aby se neměnila hodnota. Ono to v NFT stejně bude klesat, i díky tomu, že se odpadní látky vrací zpět do nádrže.. ale už ne tak skokově. Pomůže výměna roztoku jednou za týden a přidávat enzymy. Na druhou stranu chápu, že tento způsob může být časově a finančně náročnější.

U hnojiv bych se držel dávkovací tabulky. Kříženci mohou růst ještě 2-3 týdny po přepnutí.

Držím palce

Old Post 16-01-2012 v 15:59 PM
Elimi je offline   Profil uživatele Elimi   Find more posts by Elimi   Foto galerie člena Elimi   Click here to Send Elimi a Private Message   Add Elimi to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
power
Stálý Člen

Karma uživatele power - 96% PěstitelskáKarma uživatele power - 96% PěstitelskáKarma uživatele power - 96% PěstitelskáKarma uživatele power - 96% Pěstitelská

14.květ Příspěvek č. 21

Čau všeci !

Mám tu fotky z 14. dne květu, některé s a některé bez lampy

Koupil jsem 75W topítko do akvária, ale asi jsem měl koupit výkonnější. Ale říkal jsem si že víc jak 80l jsem tam nikdy neměl, tak že to bude stačit. No uvidíme za pár dní.

Zbyl mi ATAZYME od Atami a na obalu píšou Použití: "Jako přídavek k standartnímu hnojení. 1x týdně během údržby a/nebo během zelévání. Vhodný pro zeminu, hydro a kokos". Jenže u metropu třeba rozlišujou hydro (jako že odpadní voda se vylévá) a full water system (voda koluje pořád dokola). Tak myslíte že to můžu lít pořád k hnojkám? nebo jenom jednou-dvakrát za dva týdny při výměně roztoku nalít před výměnou k hnojkám, nechat pár hodin cyklovat a pak nové hnojky bez enzymu.

A hodnoty:

Ph pořád klesá k 5,2 a pak jsem dolil 40L dalšího roztoku s hnojkama a Ph bylo 5,8(po 3 hodinách stejné)
EC zvýšeno na 1,3
Teplota noc 19*C Den 25*C vetšinu času (Sem tam spoždění než se zapne termostat na prima klimě 26*C, ale né všchny dny)
Výška 50cm přední kytičky, dneska jsem posunul a-wing trochu blíž ke dveřím at se lépe rozprostře světlo. Zadní rakety mají 60cm.
Teplota roztoku zatím 20*C, uvidíme ráno.
Vlhkost 87% max 57% min. Mám ješte odvhlčovačku, kdy ji mám nasadit? az jak budou nějaké šišky?

Naposledy upravil power 19-01-2012 v 11:14 AM

Old Post 18-01-2012 v 20:05 PM
power je offline   Profil uživatele power   Find more posts by power   Foto galerie člena power   Click here to Send power a Private Message   Add power to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Elimi
Stálý Člen

Příspěvek č. 22

Hezky ti to nakvétá..

topítko může stačit jestli je blízko čerpadla, které promíchává roztok

názory na přidávání Atazyme jsou zde: http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=5125
..enzymy se běžně přidávají k hnojivům.. kolik, záleží na tom jak často se mění roztok

prohlédni si spodní listy, pokus se zjistit příčinu jejich poškození a popřípadě je odstraň: http://grower.cz/forum/showthread.p...5282#post365282

vlhkost je sice vyšší, ale aktuální to bude až se budou palice zvětšovat. jestli je dobře pořešená cirkulace vzduchu, tak zdravá kytka při 50% rh, plísni odolá

...je topná sezóna, jestli je v místnosti radiátor, tak bych na noc přitopil. pomůže to topítku v nádrži při práci a sníží vlhkost vzduchu

Old Post 20-01-2012 v 19:03 PM
nawy
Stálý Člen

Karma uživatele nawy - 68% Pěstitelská

Příspěvek č. 23

cau,holky vypadaj spokojene
metropy sou kvalitni hnojky a proto metrop nedela zadny enzymi, takze bych je tam zbytecne neprilival do kazde zalivky a radsi bych zvolil jednou tydne vymenit roztok za vodu+enzymi a den to nechat proplachovat od starych hnojek. pokud mas ec merak tak je krasne videt ze po takovymhle proplachu holky zacnou zrat novej roztok jak divý a ec jde rychle dolu.navic kdyz takhle pravidelne cistis koreny, tak holky snesou aji vetsi EC.

87%vlhkost v kvetove fazy je moooc, max tech 50%, spis 40%. cim vetsi vlhkost tim to min bobtna,protoze holky se brani plisni tim ze si udelaj ridky palky, takze nizka vlhkost=kameny

Old Post 22-01-2012 v 03:04 AM
nawy je offline   Profil uživatele nawy   Find more posts by nawy   Foto galerie člena nawy   Click here to Send nawy a Private Message   Add nawy to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
power
Stálý Člen

Příspěvek č. 24

Dík za rady

No ja jsem tam čistou vodu ještě nelil. Včera jsem namíchal do 10l vody enzymy na 50l a přilil to k hnojkám a nechal 24 hodin cyklovat. Pak jsem vodu vylil a nalil už připravenou vodu(24hodin odstát, pak namíchané hnojky +Ph snížené a zase to stálo 14hodin) s květovýma hnojkama a EC 1,5 Ph 5,9.

K vlhkosti, přes den tam není víc jak 55%, ale mám prima klimu a přes noc jak netopí světlo jsem měl nastavený jenom 30% výkon. Tak jsem to včera dal na 60% minimálně a pak podle teploty + jsem v místností zapl odvlhčovačku aby mi nenavlhly věci co jsou v místnosti (hromada oblečení) a radiátor v místnosti není :/

Růst už se zastavil a přední holky mají 50cm a poslední řada u odtokové díry (všechny 4 holky) mají vrcholovky 72cm zbylé výhonky pod 63cm

A Ph pořád klesalo k 5,2 pak jsem vyměníl tu vodu. Ale jde to moc rychle(z 5,8 na 5,2 za 4dny). Myslíte že mám koupit Ph+ ? Nebo tam jen dolívát novou vodu s hnojkama a brutálně tak plýtvat vodou i hnojkama?

Old Post 22-01-2012 v 17:17 PM
helemese
Stálý Člen

Karma uživatele helemese - 93% PěstitelskáKarma uživatele helemese - 93% PěstitelskáKarma uživatele helemese - 93% Pěstitelská

Příspěvek č. 25

Cau,je lepsi nechat proplachovat pouze cistou vodou s enzymama,bez hnojek,prave kvuli tomu,aby se ti vyplachly hnojky z kostek,zabranis presoleni. Potom novej roztok s enzymama.

Vaporizer Volcano classic only

Old Post 22-01-2012 v 18:26 PM
helemese je offline   Profil uživatele helemese   Find more posts by helemese   Foto galerie člena helemese   Click here to Send helemese a Private Message   Add helemese to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
NORM
Stálý Člen

Karma uživatele NORM - 92% PěstitelskáKarma uživatele NORM - 92% PěstitelskáKarma uživatele NORM - 92% PěstitelskáKarma uživatele NORM - 92% PěstitelskáKarma uživatele NORM - 92% PěstitelskáKarma uživatele NORM - 92% Pěstitelská

Příspěvek č. 26

když budeš udržovat hnojiva maximálně na 1.0 EC, tak se ti nic nezasoluje a nemusíš nic flushovat vodou..

Old Post 22-01-2012 v 18:54 PM
NORM je offline   Profil uživatele NORM   Find more posts by NORM   Foto galerie člena NORM   Click here to Send NORM a Private Message   Add NORM to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
power
Stálý Člen

21.den květu Příspěvek č. 27

Nazdar, mám tu fotky z 21. dne 12/12.

Dneska jsem jim dal pouze čistou vodu s enzymama a Ph 5,8 a zítra namíchám EC asi 1,2-3 protože tech 1,5 bylo asi na některé moc. Na velkých listech se jim zase tošku rozlezly ty "rezavé" tečky tak jsem dal ty enzymy.

Ješte jak zvyšujete EC u metropu? Ja jedu podle full water system a pak přidám každe části o 1ml/10ml navíc, kromě Call Greenu to dávám o 3ml/50l navíc takže asi o 0,6ml/10l navíc a takhle jsem to přidal myslím 2x na 1,5EC.

Old Post 25-01-2012 v 19:13 PM
power
Stálý Člen

Příspěvek č. 28

Čau, tak už jsem zjistil proč jsou ty zadní kytky tak vysoké

Viz foto

Old Post 27-01-2012 v 11:24 AM
SHAVY
Nový Člen

Karma uživatele SHAVY - 0% Pěstitelská

Příspěvek č. 29

Čau , jestli myslíš na té foto že ti visej kořeny do nádrže (proto jsou holky vysoké) , tak Tě ujistím že za pár týdnu bude kořenový systém až u čerpadýlka . Mám to takhle běžně , poté doporučuji dát na sání pěnovku neboli houbičku z akvaristyckých potřeb . Kořeny jinak ucpávají čerpadlo - menší průtok živin do kanálku.

nehulíím , LÉÉÉČÍÍM!!!!!

Old Post 29-01-2012 v 12:10 PM
SHAVY je offline   Profil uživatele SHAVY   Find more posts by SHAVY   Foto galerie člena SHAVY   Click here to Send SHAVY a Private Message   Add SHAVY to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
power
Stálý Člen

27/12 Příspěvek č. 30

Zdravím s další várkou fotek z 27. dne květu.

EC 1,6
Ph 5,8-5,5
Teplota 25*C-18*C

Koupil jsem CO2 tablety a po první jsem nevěřil svým očím, listy uplně našponované a všechny hlavní větve porostly do výšky tak o 1-2cm.

Jen nevím co je s těma 2ma uprostřed, tak týden mají pořád stejné zabarvení a nekrotické skvrny na velkých listech. Nevíte čím by to mohlo být? Možná moc světla? na tyhle 2 nejvíc svítilo a je to jenom na špičce spodní listy jsou normální a teplota max 28 u špičky nejblíž k výbojce.

Dneska večer jsem tam hodil 1000W sodík na květ +ufo z půdy kterým proudí vzduch kolem 0*C na časovač, to dochytám s teplotou.

Old Post 31-01-2012 v 20:05 PM
Elimi
Stálý Člen

Příspěvek č. 31

Nazdar, mrkni se sem: http://grower.cz/forum/image.php?at...57795&size=full
Prohlížel jsi u té kytky kořeny?

Marley's Collie@NFT Gro Tank@400W Greenpower 2012

Rostlina a voda

Poloha měsíce a planet

Stresové faktory rostlin - Abionozologie pro rostlinolékaře

Old Post 01-02-2012 v 18:28 PM
power
Stálý Člen

Příspěvek č. 32

Na kořeny nevidím, ale ty co prorůstají dolů do nádrže jsou krasně bílé a i ty na ktere vidím. A dělá to jen na těch největších a podle toho obrazku, který už checkuju 3 dny to vypadá na nedostatek K.

Zítra max pozítří hodím další průplach enzymy.

Nemohl by sem prosím napsat nějaký NFT metropák svoji formuli na míchání Metropu, třeba to bude právě tím protože taková malá dávka MR2 podle full water tabulky mi příjde málo v porovnání s hlinou/kokosem/hydrem. Tam se MR2 přidává podle fáze květu, ale u full water to končí hodnotou 50ml/100l a u hydra to jede až do 125ml/100l.

Já tam přidal od každé přísady o 40ml/100l víc na 1,6EC

Old Post 01-02-2012 v 19:21 PM
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 21:48 PM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
1 2 3  
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Podobná Témata
27-10-2014 - Jack Herrer pod 600W - 104 odpovědí
16-04-2011 - Pan Jack Herer 12 ks 400W - 86 odpovědí
14-04-2010 - Jack Herer 600w - 60 odpovědí

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás