Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
No nové výhonky rostou z toho místa, kde se řapík listu spojuje se stonkem, jinak z čistýho stonku ti nic nevyroste, ale některé kytky, když jim ufiknneš celou vegetativní část (zbyde jen něco jako špalek), tak hodí odnož a vedle "špalku" vyroste nová rostlina, ale to myslim není případ konopí.
můj problém byl v tom, že to moc topilo na malej prostor!!!už je to f cajku!!!!za nekresťanský pjéťo sem pokoupil plexi a udělal sem sekundární chladící vokruh! a ejhle mám tam 26 stupňů a vhlkost kolem 50%!!!!urááá problem solved!!!!zatim nemám foťák, abych to předved, ale vypadá to pěkně.
teď k tomu vohejbání:
jag dlouho je potřeba to držet vohnutý, aby to drželo pořád??
Hlosan
Tak to ne, z holého stonku ti nic nevyroste (možná plíseň), musí tam být to "podpaží" mezi listem a stonkem-jen odtud porostou nové výhonky, jinak matka by neměla růst moc do výšky, a když jo tak to uděláš jak to psal myslim že Carlos prostě za rok vyndáš matku z vrhlíku (dohromady to zní dobře ) zkrátíš kořeny a zapustíš ji níž i se stonkem-tam se udělaj kořeny, pak až to příště vyndáš, tak oddělíš jednotlivé stonky s kořeny a kromě toho, že je matka nižší, tak jich je i víc .
Jinak ten tvuj způsob alá 2 sklizně se mi moc nezdá (ne, že by to nešlo), ale řek bych, že výnos bude lepší vezmeš-li celou kytku a zavěsíš ji někam a budeš jí vlhčit kořeny cca pár dní
tag už je to fcajku:-)!vlhkost je na optimu!jen me napadlo jestli to vyřešil něgdo jako já. to plexi je fajn a drží a vymyslel sem takovou malou vychyttávku.
Mám oválnou mističku plnou vody a do ní je ponořenej plátěnej hadr. je tag z jedný třetiny vytaženej ven a podeprenej aby držel ve skoro svislý poloze. saje vodu dolním koncem a na vytaženej kousek mi fučí ventilátorek na tah dovnitř) moc svetel hřeje, že jenom na odtah mi nestačí). mistička má objem tag kolem půl litru a musim jí každej den tak jednou až dvakrát dolňovat. podle mě je to lepší než nějaká mistička položená vevnitř a navíc zabírá menší prostor. jedinej problém je v hadru, kterej se MUSÍ každej tejden prát, aby nezačal plesnivět!!!!!
zkoušel to něgdoo????????
-----------------------------------------------------------
zelená je barva moje
No jasně to je klasika, ale já ho nepral. tak mi ho chytla houba a on se téměř rozpad na hadr , teď na to prdim mam tam jen nějaké misky, no ale asi to zase dam dohromady.
2 CZMELIK: dej si tam hadr z nejaky umelecky hmoty - napada me ted treba hadr na laminovani, ten je docela inertni. A jestli se Ti moc susi, tak jej nahore vlhci timhle cerpadelkem - je na to jak delany. Nahoda .
To czmelik:
Nejjednodužší způsob jak snížit teplotu v matkárně je dát tlumivky od zářivek ven mimo prostor matkárny (na strop nebo bok skříně) a vhodným způsobem je zakrytovat. Hlavním zdrojem tepla nejsou vlastní zář. trubice, ale právě tyto tlumivky, které jsou konstruovány z ekonomických důvodů (úspora materiálu) na pracovní teplotu cca 120'C a je-li jich několik, tak už je to sakramensky znát. Nemáš-li však potřebné znalosti v oboru elektrotechniky, tak si uvedenou úpravu nech provést někým zběhlým v oboru, případně nastuduj Viridisovy příspěvky na téma různá el. zapojení.
tak jo, prdnu je ven a uvidim. K++ za radu a ještě díkoš k tomu.
to all:
a ještě k témtu: jag si na matce maximalizovat počet možného řeziva?teď sem řezal, nechal sem si vyběhnout kytí do vějšky a z jednoho vrcholu sem tag měl 2 řizky najednou. ten dolní nebude mít holt jeden vrchol a bude se větvit už od malinka a fakt bych chtěl vědet jestli to má vůbec cenu.zatim se to drsně košatí. a tag přemejšlim jag to fiknu v budoucnu. je teda lepší si nechat najet hodně bočních vrcholů nebo míň a ty pag rozšmikat na víc kousků??je to docela pěkný, vyrobit velký množství řeziva z jedný kyttí a dvě je zas zbytečně moc. Je teda lepší si nechat kyttí jet víc do stran a počtu vrcholů nebo do vejšky???
V archivu FAQ v Jakou techniku pěstová mám zvolit v Busch style se píše: "že řízek zastřihneme okamžitě jak zakoření a místo jednoho vrcholu necháme vyrůst dva. Tyto vrcholy necháme vyrůst o tři kolénka nad třetím znovu zastřihneme. Vytvoříme tak čtyři hlavní vrcholy mohutně podporované sekundárním růstem, prostě velkou "kouli"." No a když to nastříháš hned tak po zakořenění to již nebudeš muset stříhat na dva vrcholky a stříhneš to jen jednou a dřív ti to vyroste, protože si myslím že každý zastřižení = na čas zpomalení růstu.
Kôli zisteniu pohlavia som prepol na 12/12 a po 10 dńoch som prepol naspäť na 18/6. Rastlina mi kvitne veselo dalej a aj tie najmenšie nové výhonky kvitnú. Čo mám robiť, už som ju aj ostrihal a ona kvitne a kvitne. Dík za pomoc.
Niektoré nové rastliny zo semiačok majú stonky listov fialovej farby a po pár dňoch tieto listy uschnú a odpadnú. Na groweri som čítal že to je nedostatok mg, ktorý teraz aplikujem na listy ale nepomáha to.
2 mib
Jo čéče 10 dnů na květu je dost, no možná jí dát na 24/00, ale jak dlouho to vydrží ti nepovim-pár dnů jo (3-4)-pak asi začne blednout, ale na druhou stranu, teď je taky k ničemu, no možná, že i seřezat, ale tyhle dva šoky naráz no nevim nevim-radši počkej až jak ostatní napíšou.
Svietil som na to po prepnutí z 12/12 týždeň 24/00, včera som to maximálne zrezal takže uvidím čo s tým bude, v každom prípade Kvetakovi ďakujem za odpoveď.
to seli
neviem akym sposobom tam mam vlozit fotku, lebo som proste este nenasiel sposob ako. Ak mi poradis tak to tam hodim s radostou, lebo mam uz spustu nafoteneho.
Za pomoc dik