Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
RF: tohle funguje leda tak teoreticky, za prve bys musel dodrzet stejny ubytky svetelne periody jako je to v prirode, zkracovanim o ctvrt hodky denne ci dva dny zjistis stejne prdlajz, kytka nereaguje okamzite..a za druhy a dalsi, venku se na startu kveteni podepisuje vic faktoru, ktery v matkarne tezko zohlednis..vlivy pudy, pocasi, orientace pestebniho mista, vzrust kytky a s tim i obsah rustovych hormonu, samotna delka kvetu daneho fenotypu apod.
timto pokusem zjistis akorat ktera kytka ti nejdrive zareaguje na mene svetla - a to jeste ani nebudes vedet kdy se tak stalo a rozhodne to drivejsi kveteni neznamena, ze ta kytka driv dozraje
Časlove: hele ten deep chunk vypada stejne jako moje blue sat. 2.2, nedriv jsem si rikal ze moc hnojim, to ne, pak ze moc zima, to taky ne protoze ostatni jedou, strikal jsem to kuprikolem kvuli mozne plisni - vysledek jen spinavy listy..no co ti budu povidat zatim jsem se spokojil s tim, ze je to choulostivy cosi a jestli to neukaze nejakej jo zazrak, tak sup s tim na kompost, bez ohledu na cenu
Oh Danny Boy the pipes, the pipes are calling, from glen to glen and down the mountain side
The summer's gone and all the roses dying, 'tis you 'tis you must go and I must bide
But come ye back when summer's in the meadow or when the valley's hushed and white with snow
'Tis I'll be there in sunshine or in shadow Oh Danny Boy, Oh Danny Boy I love you so
krychle
máš pravdu . imho proč to tak neudělat když se dozvim dost důležitou informaci a mám tak větší šance dokvést venku.
konkrétně by to chtělo víc času tj pravda - v přírodě je to cca o 2-5minut každej den ... to vevnitř nebudu dělat . tam bych to přepnul jednorázově na 15/7, tejden počkal a pak ubíral třeba 10m denně. kytce trvá asi tři dny než zjistí změnu periody a takhle se ukáže ta která začne nejdřív nakvítat. samozřejmě když to bude dlouhokvetoucí sativa tak to zraje dýl
ale třeba mě to stojí za to. myslim že to bude dost podobně odpovídat reálu protože vlivy jako teploty , půdu resp. složení, vlhkost můžeš ovlivnit i ve skříni a podle mýho při nakvítání perioda rozhoduje úplně nejvíc.
Původní příspěvek od RespectFlowers ale třeba mě to stojí za to. myslim že to bude dost podobně odpovídat reálu protože vlivy jako teploty , půdu resp. složení, vlhkost můžeš ovlivnit i ve skříni a podle mýho při nakvítání perioda rozhoduje úplně nejvíc.
kdyz provedes jednorazovou zmenu periody, kazda kytka si to vylozi po svym a zjistis prdlajz, max tak pocet kytek ktery kvetou pri dane periode, ale ne to ktera by z nich zacala nejdriv. 3 dny to mozna trva tak u kytek mensiho vzrustu indoor, u 3m kytek venku je to jina kapitola. a navic jak jsi prisel na 3 dny? nekde cetl nebo to mas i necim podlozeny? jako treba pomerovyma zmenama v obsahu rotl. hormonu nebo nejak podobne? neverim ze bys to zvladl vypozorovat, ja vim kdy kytku prepinam a kdy vyhodi blizny, ale kdy doslo k prechodu do kvetove faze to vazne netusim
vazne myslis ze to venku konci u periody a vlhkosti? jsem zvedav jak budes simulovat nizke teploty pres noc mozna maxima pres den, destiva obdobi, rozdily mezi zatazeno a slunecno, svit mesice atd..
kdyz rikas ze ti to stoji za to - uz jsi to takto provadel? nebo zas jen teorie? pokud mas s tim co rikas zkusenosti, nevahej mne poucit prosim rad bych tu jen poukazal na to, ze teorie ma k praxi daleko.. jak je vidno
kdyz to vezmu kolem a kolem, radsi bych potrebny elan vrazil do selekce indoor, na out si udelal crossy toho, co se mi libi, a na podzim ,jako kazdy, se nechal prekvapit
EDIT:
citace:
Původní příspěvek od RespectFlowers udělám to a uvidíme ,)
btw jde mi o to zjistit který kytky kvetou při určitý periodě přece
jo udelej to, ale stejne me nechapes to ze zjistis, kdy ti co kvete ,jeste neznamena, ze tak zjistis, kdy to sklidis venku preci..nevim co na tom neni jasny...stejne tak fakt, ze identickej model (myslim tim ten samej rezan treba) sklizis kazdej rok v jinou dobu (tyden sem tyden tam) - to je dle tebe zpusobeno cim? hm? to je fuk, dal tu nehodlam zasirat kolegovi tema, az to provedes, nezapomen pls prezentovat muzem se pak bavit tam. diky
Oh Danny Boy the pipes, the pipes are calling, from glen to glen and down the mountain side
The summer's gone and all the roses dying, 'tis you 'tis you must go and I must bide
But come ye back when summer's in the meadow or when the valley's hushed and white with snow
'Tis I'll be there in sunshine or in shadow Oh Danny Boy, Oh Danny Boy I love you so
Tak k týhle diskuzi:
Uplně zásadní věc proč jsem to přepnul hned na 12/12 je ten důvod, že jak jsem čekal jestli se Deep Chunci daj do kupy, tak to narostlo víc než jsem čekal, tak jsem to musel co nejdřív zarazit!
Jinak já osobně si myslim, že to cenu nemá a to hlavně proto, že to budu křížit, tady mi stačí vědět, že outovky jako Purpurea, nebo The Purps začínají nakvétat někdy v půlce srpna, zato Chemdog, D.Ch., MK začínají nakvétat až v první půlce záři. Právě proto to křížim a z výsledku zkusim vyselektit už venku to co bude odpovídat mejm požadavkum a to si zamatkuju, pokavat se něco dobrýho najde...
Jinak to zkracování periody by mělo cenu, pokavat by někdo chtěl selektovat model na ven pod lampou, ale proč to dělat složitě, když to jde jednoduše!
Jinak 24.1. jsem přepnul a kupodivu i přes pestrost modelů se mi to daří udržet v jedný rovině. Už jsem objevil pár samců i samic a to hlavně v řadě Purpurei. Jinak dostávaj 1,3ml/l, krom jednoho Chemdoga a D.Ch. ty jsou nějaký náchylnější a dostávaj poloviční koncentraci. Myslim, že tak do tejdne bych už mohl zradukovat na konečnej počet kytek...
Já se kaju, já si nezasloužim
ušlechtilou konverzaci, zeleninu, mlíko
dál bejt spisovnej a vzornej
to by za mnou brzo sklaplo víko.
Tak dnes jsou holky a kluk 16 dnů na květu. Přepínal jsem, když měli cca 30 cm, no trochu jsem to neodhadnul, ted maj asi tak metr a za chvíli se mi nevejdou do boxu, jestli ještě budou pokračovat...
Jinak nakonec zbylo 5 samic a jeden samec.
Chemdog IBL #3(samec):
Podle listů skoro čistí indika, ale stavbou spíš sativoidní. Je to strašnej smraďoch, je cejtit víc než všechny holky dohromady, tak snad bude stát za to!
Purpurea Ticinensis #1:
Tahle je ze všech nejvíc sativoidní, ale v nákvětu je tak 2 dny před dalšíma dvěma, špičky listů v květu už se pomalu zabarvujou do fialova.
Purpurea Ticinensis #2:
Tahle holka má nějakou vadu chlorofilu, či co to je. Občas se na listech vyskytujou jakoby mapky bez zelenýho barviva, nebo spíš jsou ty místa takový vybledlý...
Normálně bych ji dávno vyhodil, ale oproti předešlejm dvěma daleko zajmavějc a intenzivnějc voní a i když ji člověk chytne za stonek, tak má pak uplně olepený prsty. Ale na druhou stranu je co se týče květu na tom nejhůř... Uvidí se, kdyžtak ještě poletí!
Ahoj,
parádně ti to jede, ta ztráta pigmentu -cholorofylu, by mohla být nějakým přítomným thai genem a prej to jsou většinou pak parádní chuťovky ,alespoň ,tak jsem to slyšel- nemám tento problém pořádně zjištěnej v odborný literatuře, mně se to dělá na Nebule ,ale nevim u ni zase původ ,takže těžko říci jestli to je ,jak někde i myslim říkal Hlava, třeba matkou z několikátého řízku ,kdy se podle většiny názorů co jsem četl může měnit původní genetická informace kvůli opakovatelnému stresu a následných kopíí. Ale u tebe to tímto nebude ,tak nevim....jestli můžou odlišné faktory vyvolat stejnou ,,vadu ´´
jinak ale Nebula je fakt paráda , po přepnutí mi taky vyjela minimálně a palice fakt ,takový přpláclý macatice a cukříky parádička, vůně sladká ,jahoda ,berry možná i ten med když zapojim víc fantazii
...jo a ty PT 1,4 se pěkně chytly ted se vyhřívaj pod CFL.....a vypadj zdravě
Jinak už chemdog přišel ,ale chcípnul a ten PK ječtě nevim...zatim to je vše v procesu
mrakoplas: Čus! Tak jak mi to pomalu jede, tak nej se mi zdá ta P.T. 1, je z nich sice nejvíc sativoidní, ale kvete fakt rychle. Jinak, ale obě dvě by mohly bejt fajný, maj víc obsypaný listy (a ne jen "okvětní") než MK a i než Nebula. Vůně je taková ovocně sladká...
Škoda Chemdoga, ale ted v zimě se to dalo asi i čekat, ze Španělska dlouhá štreka...
RespectFlowers: No hele mám ho přímo v boxu, ale asi to byla docela chyba, měl jsem ho ted tak na tejden vyndat a pak ho tam zase šoupnout. Jak byly paldy v rozpuku růstu, tak tim opylenim se naprosto zasekly, přestali růst a už jen ženou semena. Je to škoda, bylo by se dalo líp rozpaznat potenciální výnos matek. Právě ta P.T. 1 kdyby se nechala ještě tak 5 dní bez pylu, tak by měla 20-30cm velký vrcholovky. "Nejhůř to odnesla" Nebula, ta začala nakvétat nejpozdějc, takže pálky nejmenčí... Ale tak zase nepotřebuju 1000 semen, jen takovej postřeh, kdyby někdo chtěl zkusit něco podobnýho!
Původní příspěvek od RespectFlowers nejlepší je opylovat okolo 15-20. dne květu... no sem zvědavej jak se paličky zaseknou ještě. můžu počítat s kouskem pylu CH na p. maroc? asi se stihne ještě na letos něco ,) kdyžtak PM
Řek bych tak ten 15. den to mohl bejt, přesně po třech tejdnech jsem si všimnul "zárodků semen" a jedou fakt rychle, řek bych tak tejden a seká se.
Jo jo nějakej pyl sem z toho sebral a ještě dosbírávám, moc ho nebude, ale spíš de o to jestli vydrží, moc bych na to nesázel...
Dnes 31. den květu
Chemdog IBL: Doufám, že jsem vybral dobře, vypadá krutopřísně chlapec... Tohle je jen půlka, zbylý 2 hlavní větve jsou ve váze na sběr pylu.