|
Nechci zakladat novy vlakno tak budu pokracovat tady.
Takze po lonsky sklizni jsem mel seminek az az, tak sem je zacal vymenovat, az sem prisel na to ze mam tolik odrud ze je asi ani vsechny nezasadim. Dalsi novinka je, ze budu pestovat na dvou frontach. Doma, kde travim tak par hodin tejdne, nastesti tam mam svoji milou maminku, ktera mi papriky uschnout nenecha(karma+ ji). Tady budou papriky nejdriv za oknem, potom pujdou ven a VIP modely jako habanero apod. pujdou do skleniku. Ostatni papriky mi neprijdou tak narocny, takze urcite vyzijou i venku. Stejne se tesim hlavne na to jak budu sklizet prave habanera. Druha fronta, podstatne mensi bude na byte kde sem 5 dni z tejdne. Tam bouzel neni out zahradka, takze tam pojedu vsechno v kvetinacich a v omezenym mnozstvi. Doma se mi doufam povede rozjet poradnou chilli farmu. Rad bych se tomu tady taky zacal vic venovat a rozvest tohle vlakno nejen na pestovani alle i na nasledny zpracovani. Loni sem se hodne poucil, kdyz skoro polovina paprik skoncila v kosi. :-( Taky sem zjistil ze me fakt nebavi pestovat papricky, ktery sou mensi nez par cm. Napr chinese chilli pot a red chilltepin tuhle sezonu nepojedu vubec. Radsi svuj cas venuju poradnejm paprikam jako habanero a podobne.
Takze, zacal bych svoji zaokeni zahradkou na byte. Jelikoz tam mam mnohem vic casu, papriky sem zasadil driv. Jedu tam 5 modelu. Lonsky orange a red habanera, golden cayene, ring of fire + nove bolivian rainbow. Je videt podstatnej naskok oproti teprve klicicim seminkum doma. Tenhle tejden jim taky zacnu davat decentni davky hnojiva co mi zbylo z lednice grow. Tudiz Atami grow a rootfast ted behem rustu. Hlina pouzita, lonska, mix kupovany a kompostu. O prubehu budu dal informovat.
Druha zahradka, ta domaci, mi prece jenom zabere vic casu, seminka uz klicej. Pristi vejkend je chci lousknout do hliny. Na tyhle fronte jsem vysel tyto modely: Lonsky: Orange habanero, red habanero, ring of fire, golden cayene, fatalii Nove:Bolivian rainbow, bulgarian carrot, lemon drop, ancho mulato, jalapenos, bhut jolokia(druhy VIP ktery uz ma rezervaci ve skleniku), jiny i stejny habanera co sem sehnal(sam poradne nevim co z nich vyleze), mini bonnet, punjab, peri peri, anaheim, albansky feferony, rajcatovy chilli, zvonky a par dalsich ktery sem dostal jako noname. Mozna sem neco vynechal, pokud ano, editnu to az to zjistim. No takze tyhle seminka zatim jenom klicej, takze neni moc co psat. Teste se na dalsi report.
FOTKY
#1 Papriky na byte
#2 kliceni seminek doma |
"Je lépe litovat, že jsme něco zažili, než litovat, že jsme nezažili." - Boccaccio
"Kořenem všeho zla je nedostatek poznání." - Buddha
W3m3n0’s indoor
W3m3n0’s chilli #1
W3m3n0’s chilli #2
W3m3n0’s svitici lednicka Naposledy upravil W3m3n0 20-03-2011 v 13:02 PM |