Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Kdo ještě neviděl Union - Business behind geting high, tak doporučuju... Srovnání s prohibicí alkoholu ve dvacátých a třicátých letech a rozmach zločinu je myslím naprosto na místě... Lidi se nemění a myslet si, že jakýmkoliv zákazem "zmizí" problém drog je naprosto mimo.
ad Horváth no comment, kam produkční na ty "obyčejné lidi" chodí...
Zdravim. Union - Business doporuciju doporucuji!!! kdyz sem tento dokument videl zustal jsem po zkonceni civet s otevrenou hubou. krasny trefny objektivni dokument
jinak porad byl plny hodnotnych nazoru ale i totalni picovin. viz pan Horvát( o kterem ze svych 100 synovcu mluvil ??? Horvát tradicni ceske jmeno )
pro mne se nic nemeni kourit to budu doma jako doposud a pestovat to bude take jako doposud. Pro mne se 1.1.2010 nic nezmenilo.
viděl sem jenom prvních deset minut, pak se mi to seklo, ale plk. Frydrych rozhodně celou dobu mluvil líp a rozumnějš, než JXD. Za celou dobu ani jedno klišé stylu jednou si zahulíš a už si pícháš hašiš do paty, naopak rozumný, reálný argumenty.
Za to JXD se celou dobu tlemí jak debil, kecá z hladu věty typu: bez trávy se nezhulim atd. Upřímně bavit se se mnou někdo tímhle stylem, ak dostane tečku mezi oči. IMHO v týhle debatě není pochyb, kdo byl lepší.
Já myslím, že rozhodně není pro nikoho dobré, když někdo denně bere jakoukoliv drogu... JXD: A proč probůh???
Nechápu toho člověka, řekl bych, že i já bych dokázal vymyslet mnohem rozumnější odpověď... Celkově se mi nezamlouvá ten jeho postoj. Nechápu proč se snaží za každou cenu stát za tím, že marihuana je naprosto neškodná a že každodenní hulení je vpohodě. Nesouhlasím s jeho postojema a nejsem rád, že "nás konzumenty" zastupuje zrovna tenhle člověk.
Ja jsem se zase smal tomu kdo nastoupil po Komorousovi do cela protidrogove centraly... Komorous, at si kazdy myslime co chceme, byl clovek na pravem miste. Tento koktajici krojovany vul co byl v tom poradu to bylo neco! osobne se divim ze to JXD (vetsinou) tak dobre ustal. Ja sem u televize rval smichy a to jsem si ani nezapalil. A Jilkova uz to musela ke konci krotit, nebo by se to zvrhlo v jednu velkou propagaci ti lide na prave strane byli opravdu moooooc mimo
Já plk Frydricha chápu. Myslím si, že na něm je dobře vidět, jak policie přistupuje k trestný činnosti(ne jen drogy). Jim nejde o to co to dělá a proč. Hlavní je, že porušuje zákon. Trefně tam poznamenal, že i když budu mít nepatrný množství drogy, budu porušovat pravidla. Navíc si myslím, že z pozice kterou zastává ani nemůže mít pozitivní vztah k drogám.
JXD je v pořadu jen proto, že je to nejvýraznější konzument, který se tím netají. Dle mýho má názory poměrně rozumný, klidně by tam mohl být někdo jiný, klidně i horší.
Nejvíc jsem se nasmál panu Horvathovi. Názory úplně zcestný, načež to završil, když začal mluvit o svym životě. Nejvíc mě dostalo, jak řekl "ten kdo užívá drogy ať se odstěhuje do hor a zabarikáduje se, ať ho nevidí ostatní." velice úsměvné. Abych pravdu řek, skončil u mě hned po tom co řekl, že mluvit o drogách v jeho rodině je tabu.
Nejlíp mluvil streetworker Křepelka. Argumentoval slušně a věcně. Takový člověk by "nás" growery měl zastupovat (JXD beru jako zástupce huličů, to znamená i lidí, kteří nevypěstili ani ň v životě).
Samotnej pořad nebyl špatnej, jen si myslim, že k diskuzi by stačili 3 pánové. Křepelka, psychiatr XY jako zástupce pohledu medicínskýho a Frydrich za legislativu.
Tým, že človek sleduje svoj osobný záujem, obhajuje záujem spoločnosti účinnejšie, ako keby sa o to v skutočnosti usiloval. Nikdy som nevidel, že by vzišlo veľa dobrého od ľudí, ktorí sú oddaní činnostiam zameraným na verejné blaho… Velmi zajímavý dokument> Zajatci bíleho boha
Nevím jestli to bylo kamerama (asi ne), ale Horváth vypadal, že ačkoliv nehulí, má problém dát dohromady souvislou větu.
plk. Frydrych myslim velmi dobře vyjádřil ten vztah českých lidí k poměrně tvrdým předpisům, kdy je v podstatě standard je porušovat (ať už jsou to řidiči apod). Vzory máme denodenně od našich čelních představitelů. Je to policista a v rámci toho mu myslím nelze příliš vytknout.
Doležal se smál již od začátku a nemám mu to za zlé. To, že drogová legislativa došla až tak daleko je - přiznejme si - především jeho zásluha. Samozřejmě že zákony napsali odborníci, ale JXD přispěl k tomu, že celkové klima ve společnosti se za těch 15 let co o konopí píše změnilo. Určitě nejmíň 24-hodin nehulil a bylo to na něm vidět, šel do pořadu s čistou hlavou a samozřejmě předem jako vítěz. Protože jemu ten vývoj dává za pravdu a to se nedá upřít. Takže má nárok na určitou aroganci (hlášky jako "díky" a různé držtičky do kamery). Může se chovat sebestředněji ale přesto mluví velmi srozumitelně, jasně a objektivně. A každý inteligentní člověk na jeho příkladu vidí, že to není feťák, ale naopak velmi racionální a chytrý člověk (to že je odlišný nepočítám... odlišnost ke svobodě patří). Připomínám každý inteligentní člověk... ostatní, kteří ho mají za feťáka (včetně p. Horvátha), jsou s IQ někde daleko pod průměrem, a mimo jeho zorné pole. A v tomto s ním souhlasím, tyto hloupější lidi nemá smysl přesvědčovat... těm se člověk může tak maximálně zasmát, když se sebe nejsou schopni dostat normální argument.
A spolu s Doležalem se nás koukám smálo u sledování pořadu víc .
"Nechci radit, nechci kázat, chci jen apelovat, že život je jak joint, kterej se musíme naučit pokuřovat." - Dědek, 6 Polnic Oficiální Suvenýry Grower pouze pro členy
Taky čumím co za zástupce rodiny tam pozvali, za to že se z jeho příbuzných pomalu stávají smažky je především vina rodiny Horvátovic a jejich způsobu řešení sporů.
"byl takovej usměvavej, uvolněnej" Tak jsem ho vyhodil...
Nějak se stalo že ze zástupce rodiny se stal zástupce konfliktních omezenců.
Policajt klasicky... no co měl dělat, je to jeho práce, přesto se mozek švestky (pecka) projevil.
Druhá strana celkem klídek, ale mohlo to být lepší, hodilo by se trochu víc jasnějších a pádnějších argumentů, bohužel argumenty padaly na velice neůrodnou půdu. Dikuze s omezenou protistranou a se zaujatým moderátorem nemůže přinést zádnou hodnotu.
Navíc na konci to sólo pro policajta.....
Každopádně je dobře že se o tom mluví a tuplem že jakž takž svobodně...
Pro nás ostatní: žijme si pěkné životy, nedávejme omeznecům důvody aby nás mohli soudit a určitě přijde radostná a příjemná budoucnost.
EDIT: abych neurazil pana doktora, toho myslím mohli postavit na druhou stranu místo něho mohli vedle policajta a blbce postavit někoho ze scientologické církve... Ten by aspoň uměl argumentovat.
Doležal se mi líbil, líbil se mi i ten policajt, holt co jinýho by měl řikat, že...
Ale kdo mě nasral byl Horváth, to je extrablb. Skladba jeho vět, přeskakování z jedný myšlenky na druhou, afektovanej projev. Takhle přesně si představuju neinteligentního člověka se špatnou subjektivní zkušeností...
Též jsem to (relativně omylem, na telku moc nekoukám) viděl asi 20 minut a když si to shrnu:
JXD: dělal tam těma grimasama z odpůrců hlupáky (no jeden byl, druhej to má jako povolání) a moc toho nevysvětlil jako by to měl v prdeli že v pořadu vůbec je :teef ...
Ten dredatej streetworker (či co to dělá) mluvil věcně, nesnažil se nějak mlžit, ví o co se mezi mladýma jedná (že mladí nemají moc peněz a tak radši dříve či později budou pěstovat ...což se projevuje i tu ne ? ... čím dál víc mládeže sem chodí) a tak nějak to solidně řešit.
"Vysokoškolský student" - ten taky ví jak to mezi mladýma chodí, sice vypadal trošku jak metrousexuál amatér ale tak aspoň z něho vylezlo víc a uvěřitelněji než z JXD.
Oba dva navíc trefně poznamenali, že první drogu si nekoupí ale DOSTANOU od kamaráda (v lepším případě) či od známého (dealera v horším že ..tady pak roste to riziko že mu příště dá něco lepšího protože na P bude víc závislý než na trávě kterou si navíc může sám vypěstovat a zadarmo))
a opozice:
Policajt: no tož nic jiného jsem ani nečekal. Má to jako povolání takže si NEMŮŽE dovolit říkat: jo v klidu, marihuanisty pro vlastní potřebu necháme v klidu a zaměříme se na vietnamce a dealery svinstva .. on musí jít po všech. Ale jako "čistej" asi po celý život nevidí, že to není zase tak zlé se zhulit,, nikdo zhulenej nebude dělat v hospodě bordel a mládit se židličkama, ani bez "dávky" nepůjde přepadávat babky do parku .. horší než zhulená mládež je ožralá mládež ..a to několikanásobně ...což je pro něj ovšem bez rozdílů stejná věc.
pan Horváth: krom toho že vypadal že má papíry na hlavu(to i JXD byl proti něhu krutodémonský elegán), tak se tak i choval. Iracionální řeči, naprosto zmatečné argumenty typu
citace:
Původní příspěvek od EricCartman
"byl takovej usměvavej, uvolněnej" Tak jsem ho vyhodil...
P
a navíc do finále to: "Cigarety to ani nevnímám, to neberu jako drogu protože to droga není". Typický prototyp zabedněného rodiče (a zřejmě i pokrytec co kouří 60 denně) co si myslí že tráva = přejít na tvrdé, dráha zločinu, prostituce a gangů.
NAKOPAT TAKOVÉ LIDI DO JARBLÍ!
a nakonec ten psycholog .... ten mi přišel neutrální, že drogy jsou špatné v jakémkoliv ohledu ...nicméně je to slabší droga a není tak návyková jako alkohol a cigarety, není zase tak devastující a navíc léčí ... a hlavně, že to je naše osobní věc, že to berem.
Suma sumárum .... nevím, situace se moc nezmění.
Kdo byl pro, bude nadále.
Kdo byl proti, bude nadále.
Kdo byl neutrál si nevybere ani teď.
desinformace,nevzdelanost,hloupost.....pani jilkova se ani nepripravi do vlastniho poradu(dal bych ji padlo) a ztezi rozdychavala to ze spis to udelalo i fajn propagaci, videl bych to na 4:2 pro nas(420).Oponoval jen pan policajt(prislusnik) a sberatel rudeho prava ,zakomplexovany rodic horvat.hehe