Ono
Stálý Člen
![](images/karma-gold-l.gif) ![Karma uživatele Ono - 87% Pěstitelská Karma uživatele Ono - 87% Pěstitelská](images/karma-gold.gif) ![](images/karma-gold-r.gif)
![](http://grower.cz/avatars/17182-1187047180.gif)
|
citace: |
Původní příspěvek od astralx
ok rovnodennost je az koncom septembra, cize den noc 12-12, podmienky na kvitnutie konope, tak sa pytam ci tebe zacina ganja kvitnut az koncom septembra, ved vtedy byva uz zrela... |
Ahoj. Konope začína kvitnúť vtedy, kedy sa skracuje svetelná fotoperioda. Nemusí to znamenať, že musí byť 12 hodín svetla a 12 hodín tmy. V prírode stačí, že sa deň začína skracovať, rastlina to začne rozpoznávať a pomaly sa začne pripravovať na kvet. Z mojej skúsenosti sa tak deje zhruba na prelome júla (července) a augusta. Vtedy rastliny prestávajú výrazne rásť a v krátkej dobe ukážu pohlavie. Následne prejdú do plného kvetu. Jedná sa teda o dobu v trvaní cca mesiac.
No a aby groweri venujúci sa indoor-u nemuseli tak dlho čakať a simulovať prírodné podmienky, používajú na prepnutie rastliny na kvet a celú kvetovú fázu štandardnú periodu 12/12. Na rast svietia 18 hodín, 6 hodín je tma. Ale to to iba opakujem už dlho známe postupy.
Pokiaľ by som mal teraz nakvitnuté rastliny z indooru, nedával by som ich von, pretože deň je ešte pridlhý, mohli by sa vplyvom svetelného stresu prepnúť znova na rast. Ako východisko vidím v použití rovnakého spôsobu ako Dooku02, ktorý pri kažodennom vynášaní rastlinky z boxu dodržal kvetovú periodu.
Šišky pri outdoore môžu byť kľudne väčšie ako pri indoore, ale to je dané najmä tým, že výška rastliny pri outdoore sa meria často v metroch, zatiaľ čo v indoore sa rastliny na kvet prepínajú často už v 30 cm výške. Tu by sa však mohol ozvať grower, ktorý narazil na výpestky "So Quicka" na ICMagu, ktorý vypestoval šišky veľké ako noha. A nemusíme ísť ani na ICMag, stačí si pozrieť galériu, napr. Disastra:-), ktorého Kalichakra spravil jednu z najväčších šišiek, ktoré som v poslednej dobe videl.
Aj mne sa darilo pri Santa Marii dosahovať také obrovské rozmery, s indoorom sa však spravidla (nie vždy) nedá porovnať konzistencia šišiek. A tá je práve spôsobené snahou o dosiahnutie ideálnych podmienok v indoore, ktoré sa vo voľnej prírode dosiahnuť nedajú. Môj niekoľkoročný boj s plesňou ma o tom presvedčil.
No a sila účinku a samotný účinok by som neporovnával čisto z pohľadu indoor/outdoor, obrovskú rolu zohráva genetika a prístup growera. Môže byť šiška vypestovaná čisto komerčne vo veľkej hale pod silným svetlom, s kvalitnými hnojivami (v lepšom prípade neprehnojená), ale ak niekto s láskou pestuje rastlinku na slniečku a nevníma ju iba ako zdroj budúcej drogy, bude to klasický outdoor, môže to byť kľudne noname, ale bude lepšia.![](/forum/images/smilies/sun.gif)
No a na porovnanie sily umelého a prírodného svetla je tu dokonca thread. Moje stanovisko je také, že sa mi páči veta: "Slunce nenahradí sebelepší lampa." No indoor ma napriek tomu veľmi očaril.![](/forum/images/smilies/smile.gif)
![](http://grower.cz/forum/images/blank.gif) |
Marihuana je dar.
|