Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Ano máš pravdu občas se hadice ucpala hlinou a obcas trvalo než se voda vsákla...ale déle jak půl minutky to netrvalo...měl jsem jednu kytku se kterou jsem vyskousel zalívat pouze tímto způsobem a kytka to zvládla výborně...
Zdravíčko, tohle sem vyděl v jednom pořadu pro zahrádkaře, dělali to tak že kolem pole daly trubky různým směrem,pak trubky kousek povytáhli a nasypaly štěrk nebo co to bylo.myslím si že to muže dobře fungovat
Vyzera to zaujimavo. Urcite efektivnejsie ako liat z hora. Tiez som riesil ten isty problem, lebo som pestoval na kopci. A ako hovoris, v pode vladnu kapilarne sily, kt. rozvadzaju vodu v pode vsetkymi smermi.
Hoj dobrej napad skusím letos každa rada dobra!a jak řikaš když neni voda pobliž.Tak to rozhodně ušetří vodu kterou musiš tahat ja mam taky vodu daleko tak ji nosím a pak zaleju 4 a nezbyde mě pro zbytek a znova se mě pak moc nece! mno určitě vinalezave!
Pokuď máte svoje, nápady rád si je přečtu stačí jen napsat...:-) Toto téma bych rozvinul, jelikoz zalévání je důležitá věc a rád bych slysel další vaše postřehy... takže budu rád když sem napíšte svoje nápady.. budu moc rád..
Původní příspěvek od RespectFlowers celkem dobrej nápad. kořeny který se potáhnou do hadice tak to holt ucpou
Na konec hadice co je utopenej v zemi se může zkusit přetáhnout látka, která pustí vlhkost a neproroste kořenama, nebo něco na podobnej způsob.
Jinak jak už tady někdo psal, je to takle řešený např. v parcích u mladších stromků a podobně.
Já myslím, že zajímavej nápad. Chtělo by to na tom zkusit odjet sklizeň a srovnat
Problémy s fórem? Nebo potřebujete jenom upravit své téma? Kdyby cokoliv pošlete -> PM <-
Tohle je urco dobrej napad Zedy kdyby jsme tam té látky dali víc mohla by ta látka držet vlhkost...jinak tento rok pro srovnani to můžu udělat..;-) aby jsme viděli...Díkec za obohacení diskuze...
Napadlo mi:porézní hadice-ale k tomu potřebuješ nádrž, čerpadýlko a pokud možno kytky blízko sebe. Pro partyzánskej způsob je dobrej tvuj způsob nebo 5l petka, do ní šikovně udělaná minidirka s hadičkou zavedenou pár cm pod zem,-že by to alespoň pár hodin/dní šikovně prokapávala samospádem
Začlo to pokusem, skončilo závislostí na pěstování. Rostlina je duch. Rostlina nemá duši. Duch je vyrovnanost. Rostlina je tedy také vyrovnanost. Nemá strach, za ničím se nehoní. Žije teď a tady. Rostlina dává jen to, co člověk potřebuje. Příroda potřeby lidí zná. Dělá to přirozeně a prostě, neboť ji nepřekáží rozum. Rostliny nám umožňují, abychom pochopili svůj vlastní život.
Souhlas, na problémy se záléváním se nesmí zapomínat a určitě něco takovýho pro svý kytky udělejte.
Vím co je to tahat 4 PETky 50 metrů a už mě z toho mrdalo. Pak zjistíte, že půda je jak šutr a zalíváte deset let Nebo se snažíte petky postavit hrdlem dolů a dete do..
Fakt si to předem naplánujte a kytku hoďte do ďůlku nebo k ní zaveďte nějakou tu trubku/hadici s nějakým syfonem apod.
citace:
Původní příspěvek od Calzone Teoreticky, by to do té hadice nemělo vůbec téct, protože je na druhé straně zacpaná hlínou... Musel by si IMHO u té konvice stát asi hodně dlouho, než by se to vsáklo.
jj právě proto bych tam vytvořil nějakej syfon (myslim tím nějakou komoru) kterej by dokázal pohltit vodu a rozptýlit ji..napadá mě udělat komůrku naplěnou šutrama/šterkem. Nechci tam cpát žadnej plast/kov, ale jestli máte jinej nápad sem s ním.
Na wiki maj pěknej obrázek syfonu, tak mě napadá, že kousek od kytek mám skruž a ještě je nad nima takže to asi testnu a zkusím pozvolné zalívání (bývám týden pryč).
Jinak z vlastní zkušenosti při vykopávání kořenů bych tu trubku asi nedával víc jak těch 40cm. 30cm bude asi optimální, jen pár kořenů valí hloub.
citace:
Původní příspěvek od RespectFlowers celkem dobrej nápad. kořeny který se potáhnou do hadice tak to holt ucpou
To bych chtěl vidět Co sem vykopal kytí tak na začátku se vytvoří větší kořeny (spíš takovej uzel) a pak už to jsou takový vlásečnice, prostě kořínky až se občas divím, že se kytka nevyvrátí při silnějším větru. Ale třeba záleží na genetice i když spíš pochybuju, ale rád se poučím ;-)
Zdravim zajimalo by me pokud to udelam tak ze dam tu trubicku ke korenum....upevnim ji a do ni strcim 2litrovou petku plnou vody s dirkama va vrsku(takze ke kytce pujde jen troska vody ale zato porad) nezacne mi to hnit ty koreny kdyz budou stale ve vlhke zemi?
I am not complete idiot....some parts are missing:-D
Původní příspěvek od Kundalf Zdravim zajimalo by me pokud to udelam tak ze dam tu trubicku ke korenum....upevnim ji a do ni strcim 2litrovou petku plnou vody s dirkama va vrsku(takze ke kytce pujde jen troska vody ale zato porad) nezacne mi to hnit ty koreny kdyz budou stale ve vlhke zemi?
Něco takovýho by si měl odzkoušet a uvidíš. Samozřejmě není dobrý pro kořeny, aby byly neustále ve vlhký zemi, začnou ti uhnívat a přijdeš tak o kytku. Ale v takovým případě, kdy by se do země uvolňovalo jen malý množství zálivky by to takovej problém bejt neměl, tak zkoušej
Problémy s fórem? Nebo potřebujete jenom upravit své téma? Kdyby cokoliv pošlete -> PM <-