Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zkus třeba Krt-ex, to je spolehlivé a za pár kaček. Jsou to takové malé repelentní kuličky, které se zaryjí metr od sebe do země a krtek se do pár dnů odstěhuje a už ho nenapadne se vrátit. Mělo by to stát kolem stovky.
to piskatko oprawdu funguje de principielne o multiwibrator rezonujici na wysoke frekwenci ktera patri bud do naprostych wysin slysitelnych kmitoctu nebo nalezi do hlubokeho ultrazwuku a wer mi neni slozite neco takowyho sestrojit dokonce mam i negde schema ale na plasic mysi kerej piska este we slysitelnych kmitoctech a tudiz by to chtelo dat slabsi odpory esi se mi negdo ozwe tak to sem hodim teda esi to najdu a naklady na soucastky sou miziwy
Krt vylieza cez krtince a šup do inych.............Takže na všetky krtince položit 7dcl flašku a on ked vide tak sa tam zasekne...........Už mi to tak vyšlo parkrat.....
to Vlček:Tak pokud to najdeš,tak bych se to pokusil sestrojit,beztak s pajkou trosku umim..
Zatím tam dám ty lahwe.
Sem se po nákej chemii ptal,ale u nás w prdelákowě nic moc nemaj..
karbid? á, tak že by sloužil k tomuhle? já slyšel hafo zvěstí že se prodává v zahrádkářstvích ale účel neznámý... nevíš jestli ty krty odpuzuje smradem acetylenu nebo se pak do díry hodí sirka a BOOOOM?
ad odpuzovače: můžu říct že nevím o moc dobrých zkušenostech, třeba teta má an zahradě jeden, vypadá to jako robertek (a dokonce i vibruje ) a zažene velké kulové, možná tak z okruhu pár metrů
jinak, kdyby se vám chtělo, sežeňte si síru, dusičnan draselný, namíchejte 1:1 na dýmovnici která zažene i lidi na 100%!!!, smrad je to opravdu na chcípnutí... kdyby měl někdo zájem tak klidně poradím
# SpudGuns # OUT07?? #
:: Umění života spočívá ve správném rozhodnutí na co se dřív vysrat. »
:: Fuck off new smileys, fuck off minichat
:: 303 forever
Vykašli se na experimenty a pořiď si ten Krt-ex, je to spolehlivé a hlavně ekologické na přírodní bázi. Mě se osvědčil perfektně.
Tady jsou jakési informace snad od nějakého distributora nebo co:
Pod názvem KRT-EX se skrývá 50 kuliček v důkladně utěsněné krabičce. Kuličky jsou vyrobeny směsí zcela přírodních a ekologických vonných látek, kde dominuje citrónové aroma. Krtci, ale i hryzci a další hlodavci toto aroma nesnášejí a ošetřené prostory urychleně opustí. Kuličky KRT-EX nejsou pro člověka, domácí a volně žijící zvířata ani pro rostliny žádným způsobem nebezpečné. Základem působení je směs vonných látek, proto je zapotřebí plechovku pečlivě uzavřít, aby tyto těkavé látky nevyprchaly. Při dodržení těchto zásad skladování je doba použitelnosti 2 roky.
Jak správně tento repelent dávkovat?
1 kulička ošetří 1 m2 . Vzdálenost kuliček má být zhruba 1 metr. Kuličky se neumisťují do krtčích hromádek, neboť by je krtek vytlačil na povrch, ale do úzké rýhy v půdě, připravené například rýčem, do hloubky asi 20 centimetrů. Po umístění kuličky a vytažení rýče nutno rýhu nohou opět přišlápnout a utěsnit. Při objevení krtka (krtičin) ošetříme zasaženou plochu položením kuliček směrem od středu k okrajům, kuličky takto naklademe do podoby sítě v pruhu širokém 2 – 3 metry. Před použitím je nutné promyslet, kam chceme, aby krtek utekl a podle toho se rozhodneme, z které strany kuličky umístíme. Doporučuje se ošetřit nejdříve polovinu plochy a po 2 – 3 dnech teprve plochu celou. V závislosti na počasí (teplota, vlhkost půdy) působí KRT-EX 4 – 6 týdnů od aplikace, což bez problémů postačí k vypuzení vašeho krtka.
Jistě se vás řada ptá, co po skončení působení, nevrátí se krtek?
Nikoliv, je prokázáno, že má podivuhodně dobrou paměť a daný jedinec se na původní místa již nikdy nevrátí. Jediným nebezpečím jsou nové generace krtků, proti kterým musíme rozmístění repelentu každoročně opakovat. Pokud jej používáme na škodlivé hlodavce, jako jsou myši, hryzci a jinou havěť, pak po vyprchání kuliček lze jejich návrat očekávat.
Prošel uvedený přípravek KRT-EX dlouholetými testy?
O jeho kvalitě svědčí i to, že německá firma Stähler prodává tyto výrobky pod názvem Wühl-Ex, což v překladu znamená „pryč s rýpalem“po dobu 5 let nejen na německém trhu, ale i rakouském, italském a švýcarském trhu. V současné době se tyto výrobky objevují na polském, slovenském a slovinském trhu bla bla bla bla kill d krteks bastards
nevím proč mi tohle všechno připomíná večerníček s krtečkem ZNIČTE KRTKA! (btw myslíte že tam ten zahradník taky pěstil outdoor? )
tetrin: no na to rytí bybyl acetylen lepší, má širší rozmezí koncentrací kdy je ve směsi se vzduchem výbušný... kdyby se to střelilo na dálku elektrikou mohl by to být zajímavý efekt
# SpudGuns # OUT07?? #
:: Umění života spočívá ve správném rozhodnutí na co se dřív vysrat. »
:: Fuck off new smileys, fuck off minichat
:: 303 forever
No dobrej je ten krt-ex
Pak se mně osvedčila motyka(vykopnout a zkopat)
Dýmovnice taky funguje ale dobrý jsou střepy von se pořeže a chcípne. jo a nebo jed na krysy ale to nevím jestli by se nedostalo do půdy
A nebo strčit do krtince spínáčky a nebo vlasy když to funguje na srny proč ne na krtky.
A co zakopat kolem kytky tak 30cm plech nebo plot a krtek to obejde. Myslím kolem dokola
S tou kytkou fialovou má CO? pravdu. Máti ji používá taky a prej to pomáhá. Je u ní ale jeden problém a to, že se šíleně rozmnožuje. Během dvou let bylo z jedný rostliny jich na zahradě snad 100, takže se musí nechat jenom příslušnej počet a ostatní vyškubávat, protože fak je to schopný"zasvinit" celou zahradu.
Zdarec,mam takovy mensi problem.Nevite nekdo jak na krtka?Ta svine mne porad ryje v zahonu a nevim jak se ho zbavit.Uz jsem zkusil ruzne rady od:plasice vyrobeneho z pet lahve,po vlozeni ruznych veci do jeho dir(pepo,pepr...)Zitra se chystam do zahradnictvi a jsem zvedav co mne doporuci.Kdyby mel nekdo dobrej typ jak se zbavit tehle havete tak sem snim,dik