Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Jo myslim ty matrace, myslis ze by se daly nejak "rozrezat na kousky" a smichat neromalne s AGLOPERLITEM v pomeru (2/3 RW a 1/3 AGLOPERLIT) a pouzit to neco jakoby drcenej RW s growshopu?
Spocital jsem si ze bych v growshopu dal za ten RW + AGLOPERLIT vyšel asi na 5000 a tak bych hledal nejakou levnější alternativu a myslim, že ty matrace by mohly vyjít fakt levně..
Co si myslíš na to koupit normálně ten RW ve stavebninách a rozdrtit ten? Jde mi o to nejlevnější řešení!!
myslim, že je tam potom ten perlit zbytečnej, nehledě na to, že by ty kytky v tom asi moc nedrželi(vyvraceli se). Myslim, Ten RW je f pohodě tak jak je f celku a není potřeba vymejšlet fíky. Nehledě na to, že by to ten perlit taky prodražil. Jo perlit je taky stavební a agroperlit rozhodně použij agro. Sice jsme dřív používali i stavební, ale ten tolik nesaje a vlivem statické el. se lepí jak polystyrén (to je průda).
Jinak když dáš hledání už jsem o tom tady psal, ten stavební RW je na kosočtverec. Možná se z té široké škály nabízených přecijen dá vybrat hodně podobný (hustotou a nasákavostí), ale ještě jsem na takovej nenarazil. Zkoušel jsem několik druhů, ale nikdy to nebylo ono. Potom jsem o5 objednal pěstební rohože a nemůžu si stěžovat.
Závěr pokud to chceš na hydro (drip apod.) objednej ty matrace v igelitu (nebo kokosový). Pokud ti jde jen o řízky neřeš to už vůbec, to kilčo za kostičky z growsopu tě nesloží. Měj se N4
Pokud máš Agroperlit levně tak f poho. Neni to vyplavování tim, že leješ vodu velkým proudem? Když jsem zaléval z petlahví bez hadičky taky se mi to stávalo. Teď už je to Ok.
Nebo zkus dát jako vrchní vrstvu třeba keramzit. Měl by vyplavování taky trochu zabránit.
2 Matew: asi to vyznělo divně, ale tim "Jo perlit je taky stavební a agroperlit rozhodně použij agro. " bylo myšleno pokud už bys ho používal (na substrát ne na tu tvoji kombinejšn ta je podle mně zbytečná)
Fakt dik za radu! Ještě to musim celý zvážit, chceme s kamošema udělat 2x 600W pěstírnu u jeho babičky na půdě a nemáme skoro zadny cashe.. Já momentálně pěstuji pod 250W v substrátu drcenej RW (z g-shopu) + agroperlit (2/3 RW + 1/3 AGROPERLIT) a jsem s tim celkem spokojenej..
Co bys teda doporučoval, když vezmeš v potaz absolutní minimum nákladů, hydroponický pěstování (normálně pasivní – budu zalejvat konvičkou..).. Nechci stavět DRIP, prostě normálně květináče se substrátem..
Možná díky financím pojedeme ze začátku v hlíně, ale do toho se mi moc nechce.. Jakej máš v případě hlíny názor na hnojení hnojivem od AH (v polovicni konentraci nez na hydro. ). Myslíš, že by se dal teda ten RW od Bomat dal nějak použít např. do TEKU květináčů z g-shopu..
Fakt dík a promiň za moje zmatený dotazy.. !
4 matew: Musim říct, že ty matrace by do těch truhlíků (TEKU) by měli pasovat, ale nejjednodušší když se jukneš na jejich stránky a změříš si ty Teku truhlíky (pokud jsi ovšem nemyslel opravdu květináče tam by jsi ty matrace nenacpal). Jinak myslim, že je to dost v pohodě, ale nevim za jak dlouho ti to vyschne. Aby jsi to stíhal v pohodě zalejvat růčo. Když neplánuješ drip.
Co se hlíny týče podle mně je v pohodě, taky ji používám. 1/3 kokos 1/3 zahradnickej substrát 1/3 perlit + trochen biohumusu (málo a důkladně promíchat!!!!) Pokud ji budeš kupovat (AGRO s.r.o.), rozhodně ji vypeč. Oni na to serou a tim v hlíně zůstávají vajíčka třásněnek a ty tě pak budou trápit jaxvině. Jinak v pohodě používám AH (1/2 koncentrace v růstu trochen víc grow místo růst stimulátoru) na květ potom + BcuzZ kětovej stimulátor a na závěr PK 13+14. Roztok po naředění Ph 5,8 Ec 0,8 no čajíček
Jo ještě dotaz, v tom dreným RW se ti to nevyvrací????
4 misutka: ten perlit jo přesně stál 23,- Kč za 3l tzn. pokud máš 8 desetilitrovejch květináčů je to je 9 pytlů při výše uvedeném poměru substrátu. Což tak či tak vychází na 207,- Kč jenom za perlit. Co se toho vyplavování týče, ono něco málo se toho perlitu stejně vyplaví, ale je to zanedbatelný, to už bych neřešil. Až příště přijedeš tak to uvidíš.
Nazdárek N4!
Fakt nejvíc dík moc za rady! Myslel jsem ty teku kvetináče, asi to udělám tak, že koupim od bomatu ty matrace, nařežuje a smíchám stim AGROPERLITem. Plus použiji hlinný substrát dle tvého doporučení. Udělám to půl na půl a schválně porovnám výsledky.
Máš nějaký vychytaný místečko, kde by se dal pořídit levnej kokos?
Co se týče toho drenýho RW se mi to vzhledem k tomu, jaxem psal výše, že to mám v květináčích, tak se mi to, of course, nevyvrací..
Jinak agroperlit hodlám koupit ve stavebninách, na který jsem tu našel nikde link, takže si myslím, že to všechno vyjde prakticky za pakatel..
Fakt díky nejvíc za rady, fakt dík! Měj se!
Matew
Hele ten agroperlit ve stavebninách mít nebudou, má o hodně větší hrubost 2-5mm zrno, ve stavebninách budou mít jen takovej prach, né že by to s nim nešlo, pěstil sem v něm taky, ale řek bych, že s tim agro to bylo víc provzdušněný, ze stavebnin je dobrej na kaktusy.
už jsem to tu psal, ten stavební je horší, leč použít se dá, ale jak píše Květoň agroperlit je lepší.
Co se těch matrací týče, myslim, že drtit je je škoda, to už je lepší je nechat válet jen tak na pěstebním stole. (trochu stůl nahneš, aby přebytečná voda stékala tam kam chceš). Myslim, že když zavoláš do firmy a zeptáš se jestli tam nemají RW odpad, možná se na drti domluvíš za cool price. Je to nápad, ale za skoušku stojí.
Jinak kokos: používám lisovaný kostky jenž prodávaj pod obchodním názvem LIGNOCEL z jedný brikety po rozpuštění vznikne kolem 8-9l . Cena kolem 25Kč. Maj je skoro v každým květinářství. (Obi, Hornbach, Globus apod.)
Jsem začátečník a tak se ptám vás , poslouží mi tahle věčička k něčemu ?
Kamenná vata(rockwool) je stabilně pórovitá plsť, avšak na rozdíl od skelné vaty je vyrobena z minerálních vláken. Po nasáknutí vodou neslehne. Je především používana jako náplň do hydroponických nádob
Fajn brouzdani na netu a čtení , je fajn , ale místo toho abyste mi stručně odpověděli tak mě jenom odkazujete na HLEDENI a HLEDANI nic jinyho ........
Strucne odpovidam na otazku, zda ti ta vecicka (Rockwool) k necemu poslouzi:
ano, k pestovani rostlin.
Prdnes do toho rizek, budes dbat o dostatecny prisun zivin, dostatek svetla, ventilace, spravne zastrihnes nebo pouzijes SCRoG, budes hlidat pH a EC, pak sklidis, susis a uzivas.
Staci? Asi ne, ja vim. Tak hledej dal.
Anebo je to taky dobry jako stavebni izolacni material.