Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Víš, já jsem se jednou zhulil a řek jsem si, teda dva litry za ten nejlevnější EC-METR prostě nedám a levnější jsem od té doby stále nenalezl, takže hnojím akorát, PH držím s pomocí milé kyseliny fosforečné H3PO4 na 6,3.
Roztok měním každých pět dní 15 litrů. Nutriční roztok ještě držím na 22 stupních celsia.
Nic víc nedělám.
Vypada to moc pekne a je to velmi inspirujici - bylo-li by mozno - at je vsechno pohromade, doplnit nekolik informaci ?
Z obrazku (strana 1, 11:59) je zrejme, ze koreny jsou ostrikovany roztokem v horni casti. Neni vsak videt dolu: ve spodni casti se predpokladam koreny 'koupou' v roztoku - jaka je uroven hladiny ?
S tim souvisi dalsi otazka: jakou koncentraci hnojiv (event. jakych) pouzivas ?
A jeste na zaver: Domnivam se, ze do kyblu neni zavedeno vzduchovani, takze jediny kyslik jde do kyble pres vrstvu keramzitu, nebo drobnymi netesnostmi. Mylim se ?
Dekuji za odpovedi.
to Zippi: Proboha nemáš důvod se za cokoliv omlouvat, zeptal ses, tak jsem Ti odpověděl, kdo se ptá - víc se dozví - to je snad jasný. to nemo: Na začátku byly tři zakořeněné řízky v kostičce rockwoolu ( kostička cca 1x1 cm ), ty jsem dal téměř na dno košíčků a košíčky vyplnil keramzitem, ten rozprašovač stříká těsně pod košíček cca 5mm, taková vlhkost Ti v košíčku způsobí, že kořínky za ní vyrostou skrz košík ven, do kýble. to viridis: Hladina nutricií je mezi 15cm a méně ode dna kýble - podle toho jak kytičky chlastají - měním tak jednou za čtyři dny a při tom pokaždé kýbl vyčistím.
Hnojiva: Dělám si takovou svojí směs z těhle hnojiv - hydroponex (2,5/2/3), wuxal super (9,8/9,8/7,3), floran (6/7/7), hnojivo pro kaktusy-plantania (3/5/7), vodu kyselím kyselinou fosforečnou na 6,3 Ph, ještě přidávám pět kapiček AKVA Regulátoru (rašelinový výtažek pro úpravu akvarijní vody) a nakonec přidám 5ml ALGASTIMu.
Do kýble žádné vzduchování opravdu nevede, ale přemýšlím o tom.
Hele je to sice off-topic, ale jaky mas zkusenosti s timhle hojivem? Ja bohuzel jen ty nejhorsi, aneb mel sem tu kytku rad... Takze by me to docela zajmalo...
co kdyby v kýblu nebyla žádná voda na dně JEN ta SPRCHA...voda by hned odtékala do zásobní nádrže - myslím při použití AEROSOLOVého rozprašování => silnějsší čerpadlo ....... ????
To BaHnO:
Já nevim, taky jsem na hydroponex poslední dobou slyšel nějaké špatné reference, nedával jsem jenom hydroponex, tak jsem problémy neměl. To rezistor:
No kdyby v tom kýbli nebyla žádná hladina nutricií, jenom by to v něm rozprašovalo, tak bys měl ještě čistější způsob pěstování.
Weeno, vyrobil jsi skvělý ukázkový aeroponický systém. Jsem velmi rád, že kvalita příspěvků stoupá a posouváme se dále a dále. Tvůj systém je naprosto ideální pro malopěstitele, malé náklady a velmi kvalitní výsledky. Už se těším na fotky před sklizní .
Aloha
to weeno
Je to super vychytávka, která mě okamžitě oslovila. :-))Akorát by mě zajímalo, jestli nějak řešíš uzavření filmovky. Není tam při rozstřiku velký tlak, který by ti filmovku z trubičky vyslíknul? Stačí to víčko jenom zaklapnout, nebo to nějak ještě zajišťuješ?
Předem díky za info.