Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Tak asi by na mě docela čuměli kdybych tam přišel já (dready na hlavě, v ruce rejč) a ptal se jich kdy to hodlaj sklízet.
Ale, kdyby tam přišla, nějaká roztomilá slečna, v ruce nějaký prospekty a ptala se kvili nějakýmu semináři do školy, tak by to šlo, ne????
btw. tohle už je v threadu pana Kera...
IMHO vymluvit se, ze delas pouze seminarni praci, jsi ze Zemedelske skoly a tema Kukurice je pro tebe stezejni, myslim ze by problem nebyl. I kdyz mozna majiteli metrovych dredu s vekem neco pres 30 by to asi nikdo nezbastil.
Dobrej trik na grow v kukurici: od policka se vracet stale po jedne radce, akorat u silnice (cesty) si ten radek nejak oznacit (zlomeny klas).
ja bych měl trochu jiný problém než vy . V kukuřici už sadím druhým rokem, ale nejvíc by zajmalo jestli někdo neví nějakou zaručenou metodu proti té konopíchtivé zvěři která mi loni sežrala pulku sklizně.
Propoceny hadry, lidsky vlasy (v holicstvi Ti na konci sichty klidne igelitku daj) , nebo kozenou prdel a nabitou brokovnici. Ne, ja vim ze obcas je vsechno marny. Kdyz si vemete obrovskyho divocaka, tak ho jen stezi zastavi chomac lidskejch vlasu...
Přes kukuřici jsem lama. Když mi ji sadili u baráku tak jsem byl ještě prcek a nějaká travka mě nezajímala a proto jsem se nedíval jak vypadá když je malinká a tak se ptám jestli by někdo z vás nemohl vyfotit tu kukuřici at vím, že je to ono. No předtím jsem měl pole 20 od baráku, ale tedka jsme přestěhovaní v rodiném domku a kukuřici bych musel hledat (tak radši sadím v lese, ale kukuřici je mnohem menší pravděpodobnost, že mi pole někdo objeví). I když jak ted nad tím přemýšlím tak to bude asi jednoduché poznat, protože obilí a tak (kromě brambor) se nesadí do řádků.
Ale stejně pleas foto. Díky
Já teda dávám přednost kopřivám před kukuřicí, spíš se bojím policejních zátahů, někdo mi řikal že zná nějaký benga a bavil se s nima o tom, že prej chystaj velkej zátah. Už se bojim tam chodit, prej se to monitoruje. Asi kitičky nechám dozrát, v týhle velikosti to určitě přežijou, žádný velký sucha se taky nechystaj, tak se budu snažit omezit návštěvy a někdy v srpnu zajdu sklidit..
p.s.: fotky jak to vypadá zblízka a 2 metry od políčka
tak do kopriv bych to asi ubec nedaval a z F(F=fízl) strach nemam
protoze na muj flek asi nepujdou leda ze by tam nekdo spadl z letadla nedo z nedejboze z vrtulniku
Původní příspěvek od piiit ludia ja viem, ze je to trochu z cesty, ale co tak sadit v slnecnici? skusal to uz niekto?
Slnecnica a repka olejna je na konci vegetacneho obdobia striekana. Je to v podstate herbicid - pretoze jeho ulohou zabit rastlinu a vysusit ju aby dozreli semena. Neviem presne kedy to striekaju ale asi v auguste alebo septembri :O
kukurica ktora je sadena tesne vedla seba ( tak tesne ze by sa tam nevosla dalsia) a v uzkych radoch (cca 15-30cm) bude krmna.
Postrek chytil aj moju chuderku, ale uz to rozdychala. Horsie je to ze tu kukuricu este aj ,,šarabujú,, No proste pride traktor s takymi gulatimi diskami a vsetko medzi radmi rozkypria. Tak bacha na to.:O Ozaj robia to do vysky cca. 0,5m potom sa to uz neda robit.
Preto treba sadit v radoch v ktorych kukurica je sadena. Jednu vytrhnut a miesto nej dat rastlinku.
Vyhoda kukurice je v tom ze je dobre hnojena a ked ma viac ako meter zemina tak rychlo nepresne.
Dali sme sa do služby ducha, preto musíme prejsť cestu života tŕnistú
-- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- --
Ak este nepoznate vyznam skratiek ako LOL, IMHO,.. kliknite Sem
Tak bol som pozistovat rozdieli medzi silážnou (krmnou) kukuricou a a tou na semeno:
Sadenie:
Krmna sa sadi velmi nahusto - asi ako obilie (rady su od seba len 10 - 15cm), na semeno je ta ktorou prejde v radoch clovek
Zber:
Kukurica na silaz (krmna) sa kosi asi ked dorastie do vysky 1-1,5m(Jul,August?) a na semeno niekedy v oktobri az v decembri(ak su dazde a poda je rozmocena pockaju dokym zamrzne)- zrno musi byt dokladne preschnute aby ho nemuseli este dosusat, takze urcite ju nepokosia po dazdi
Osetrovanie:
Hnoji sa granulovanim dusikatym hnojivom bielej farby. Nezistil jeho zlozenie ale viem ze obsahuje extremne vysoke % Dusika(N) menej Draslika(K) mineralne a stopove prvky, ale male % Fosforu(P) . Niektore hnojiva maju v sebe obsiahnute aj herbicidne latky(proti burine), ale kazde druzstvo vraj pouziva ine hnojivo.
Ak sa nepouzije herbicidne hnojivo tak sa herbicidom postrekuje.
Dalej sa šarabuje(okopava) a tym osetrovanie kukurice konci az do zberu. Krmna kukurica sa len hnoji inak ju neosetruju.
Dali sme sa do služby ducha, preto musíme prejsť cestu života tŕnistú
-- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- --
Ak este nepoznate vyznam skratiek ako LOL, IMHO,.. kliknite Sem
Zdravím, moc by mě zajímalo jak je to letos s tím stříkáním kukuřice. U nás pořád nic a tak jsem se chtěl zeptat jestli někdo na vlastní oči viděl(tento rok) traktor stříkající kukuříci.
Peace.
Tahle republika je obšancovaná posedama. Posed kam se podíváš
NEVIDĚL NIKDY V ŽIVOTĚ ...kytky mám v kukuřici asi 3 tejdny a zatim v pohodě...
A co jsem slyšel od kámošů, tak s postřikem nikdy problémy neměli a pro některý to bylo dokonce novinkou...
U nás stříkají kukuřici proti plevelu běžně,ja to poznám tak že objíždím pole co 2 dny a jak je plevel nažloutlý až spálený tak vím že to stříkali.Počkám tak 3 dný a hurá vysadit.
Původní příspěvek od loofan U nás stříkají kukuřici proti plevelu běžně,ja to poznám tak že objíždím pole co 2 dny a jak je plevel nažloutlý až spálený tak vím že to stříkali.Počkám tak 3 dný a hurá vysadit.
No přesně takhle jsem to praktikoval i já loni. Ovšem letos je situace stížena tím že tam toho plevelu moc není - takže to není pomalu na čem poznat.
Koukal jsem na kukuřici i jinde - kde už měla tak 70 cm a zdálo se mi že plevel tam byl stále. Jestli ji teda vůbec letos budou stříkat?
Tahle republika je obšancovaná posedama. Posed kam se podíváš
Trochu jsem letos brousil po zemědělskejch stránkách a zjistil jsem následující. Velká pole jsou proti plevelu již upravena před výsadbou a pak se už nestříkají - zde plevel nepotkáte (mám v takovým poli kytky a krásně to roste). Pak jsou pole kde se postřikuje, takový pole poznáte,že zaroste plevelem a když ho postříkaj tak plevel zežloutne. Není úplně pravda,že kytky to zahubí. Pokud sázíte hned, jak poznáte na poli kukuřici - malé rostlinky pár centimetrů - tak v době postřiku máte dost silné kytky aby to přežili. Slabší jedinci to holt nepřežijou. Třetí variantou jsou pole bez postřiku, kde jsou kvanta plevele, nestíháte plít a moc se tam kytkám nedaří.