Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
No takže sem se teď vrátil z hor a zjistil sem, že řízky pochcípaly (nezakořenily), ale ostatní kytičky žijou... takže udělám nový řízky a zasadim semena Af a EM...
Takže sem z5 s matkárnou. Doteď sem ji využíval pro předpěstování růnýho koření, zeleniny a tak. Ale začátkem měsíce sem dostal řízky, tak sem je šoupnul do matkárny a časem z nich vyselektuju matku. Tady máte pro porovnání fotky, jak řízky vypadaly když mi přišly a po 10 dnech v ledboxu.
Takže další malej týdenní update. Kytky rostou jako z vody. Už sem odebral 4 řízky a dneska vezmu ještě 2 další. Z tehle 6 kytek si nechám jen 3 matky a zbytek vysadim ven (až bude hezčejc). Teď jdu koupit nějaký květináče, protože mám kytky zatim v papírovejch prokořeňovacích a nevim jak dlouho by v nich vydržely. Hnojim je pravidelně wuxalem (1ml/l) do zálivky. Ty trochu orezlý listy vespod jsou způsobený přepravou, takže bych řekl že ktyky vůbec nestrádaj.
V matkárně sem si nechal jen 3 kytky, který sem přesadil do normálních květináčů (BB je v jednom květináči a 2 ICE sou v druhym květináči). Ze všech kytek, sem odebral 8 řízků a těm co sem odebral před tejdnem začínaj pučet kořeny.
řízky postupně krásně kořeněj. Už pustil kořeny 4. z 10 a zatim 0% úmrtnost. Klonuju do stavebního rockwoolu (zbylo mi několik balení ze stavby) a kdo tvrdí, že je tenhle rockwool na nic, tak nemá pravdu. Sice má trochu jinou strukturu, ale vlhkost drží dobře a kořeny přes něj rostou taky pěkně.
Matky se mi rozrostly skoro po celym boxu, takže sem musel vyndat pařníček s klonama ven. Naštěstí je venku už světlo, ale musim vymyslet jak budu klonovat přes zimu...
Původní matky sem musel zlikvidovat, protože sem měl závadu na osvětlení a nějak to nerozdejchaly... Teď tam mám 2 phena ICE, BB, SS, WW a Misty. Budu je pěstovat jako bonsai-matky, protože nepotřebuju kvanta řízků, ale stačí mi, aby mi jednou za 2 měsíce každá hodila 2 až 4 řízky.
TAk nový řízky na zachování genetiky se začínaj pěkně rozrůstat. Už sem vzal klony z SS, Misty, WW a ICE1 a začínaj se pěkně větvit. Kytky budu tvarovat tak, aby na jedný minimatce rostly maximálně 2 klony a ostatní větve budu zaštipovat. Tolik klonů nepotřebuju a mám docela málo místa. Až bude novej box na květ, tak do toho stávajícího dám matky a místa bude hned víc...