Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
nevim co resite, tady v praze to chodi tak ze se stanes stamgastem v klubu kde prodavaj, pri prvni, druhy navsteve vytipujes/preptas se kdo prodava. a s kazdou dalsi navstevou je to vic a vic v pohode jak si te zapamatuje. My sme chodili do jednoho clubu (nez sem zacal pestit ) a toho typka sme ani neznali jmenem, rikali sme mu Pan Velkej jak v pulp fiction. A fungovalo to. Zajimalo by me jen ucetnictvi toho clubu-kazdej tam prisel, dal si pivko a za 500 koupil dvojku, dopil a vypadnul proste idealni zakaznik
jejej - sem zapoměl 4. pravidlo - hospoda neni kofáč - musíš si dát pivko a pak se teprv shánět po modelu
ad klub - průměrně pozornej člověk pozná v klubu kdo prodává tak cca po půl hodině
btw. co to bylo za klub ????
chodec - já ani nikdo jinej si ty pravidla nevymyslel - staly se zvykem začátkem 90. let kdy se rozjížděly první hospody ve kterejch se prodávalo - benga je dodržujou a to je důležitý - nehrajou v tom roli žádný osobní záležitosti - zjistilo se že to funguje a tradá
delph:
Ale já tomu moc dobře rozumím...
Spíš mi jde o to, že takovýhle "absolutní" neměnný pravidla nejsou podle mně zas tak v poho..
snark:
Myslím, že vytváření, dodržování a rozšiřování těhle pravidel je prostě nefér vůči těm lidem, který ono nebezpečí nepředstavujou. Výsledným efektem je mimo jiné i posilování bariér mezi různejma etnikama, sociálníma a národnostníma skupinama, vytváření nám dobře známých ghett, které nepřinášejí nic dobrýho.. Je mi jasný, že v praxi takovýhle pravidla můžou fungovat, ale spíš bych něco takovýho bral jako doporučení.. Co takhle se rozhodovat i podle toho, jak na tebe ten konkrétní člověk působí? Místo slepýho dodržování zažitejch "fungujících" pravidel? To jen tak na okraj (k zamyšlení)...
chodec - nepochybně to nefér vůči některejm lidem je - nicméně neexistence pravidel znamená chaos a anarchii což bejvá nefér ještě víc a masověji - v oblasti gangsterismu a kriminality (což pořád prostě prodávání hulení je - to se bohužel nedá vokecat) to vobčas znamená i horší věci
k zamyšlení nad prováděnim tohot druhu kriminality a pravidlama který se okolo toho tvoří a dodržujou nebo nedodržujou zkus přemluvit svýho dealera
btw. zkus hádat - co je proveditelný
a) dát řeč s každym rusem, ukrajincem, dagestáncem, gruzíncem, abchazcem atd atd atd co chce hulení pokud možno zadarmo - chovat se slušně abys náhodou neurazil národnostní cítění - provést psychologický průzkum jaký vlastně ten konkrétní člověk je ve skutečnosti, individuálně ho posoudit a dát mu slevu aby měl pocit že je výjimečný
b) pokrčit ramenama a říct že nevíš
dál by mě zajímalo který konkrétní nezletilý pro dealera nepředstavujou riziko co je nefér na tom že by si měl dát každej kdo si v hospodě kupuje hulení aspoň jeden drink
já vim chodče že jsi nesmlouvavý humanista antirasista egalitář a možná i vegetarián nebo jogín - nicméně kultrní, sociální, historické a další aspekty působící konkrétně na množinu obyvatel bývalého sovětského svazu bohužel znemožňují bezproblémové soužití s domorodým obyvatelstvem v evropě - úcta k životu, zdraví, respekt k právům a majetku ostatních a mezi dalšími věcmi i pocit mnoha tuzemských občanů že by se cizinci měli v naší zemi chovat jako hosté - tedy slušně vytvářejí optimální podmínky pro vznik primitivního "rasismu" tedy přesvědčení že sověti jsou verbež a jaksi obeně horší - tento mylný - zjednodušeným chápáním souvislostí a zamlžováním informací vznikající názor je přesně to do čeho se ti dobře tepe. Předobraz neinteligeního násilnického nejlépe světlovlasého nakrátko ostříhaného fašisty/rasisty je až trapně provařený všemi jásajícími multikulturními protirasistickými agitkami (Horem Pádem v poslední době jako nejubožejší)
po mediální masáží takovýho kalibru co probíhá posledních pár let v novinách televizi a všude jinde se vůbec nedivim že nejenže ignoruješ zcela zjevně existující rozdíly mezi rasami a geografickými populačními entitami ale i následky nezodpovědné introdukce lidí s diametrálně odlišnými kulturními sociálními a ekonomickými zvyklostmi do evropy - následky tohoto procesu budou naprosto obdobně katastrofické jako introdukce evropanů do ameriky (americký holocaust indiánů) afriky (britské koncentráky v transvaalu) atd atd atd - sem zvědavý jestli budeš ignorovat i to až ti v šedesáti řeknou v televizi že se rušej důchodů pač už neni dost peněz na přídavky na děti pro cikány
to jenom tak na okraj - sakra neni to OT ????
jojo přesně tak - voni vlastně koncentráky vynalezli - to že tam nezavírali černochy je přece fuk - byl to tak jako tak důsledek nesmyslnýho rabování a kolonizace území se kterym ty lidi co tam přišli nebyli sžitý a ke kterýmu přistupovali jako k výrobnímu prostředku.
snark:
Nemyslel jsem neexistenci pravidel - jak jsem už psal, chápu, že v praxi potřeba jsou. Spíš mi jde o tu neměnnost (absolutnost)... Nemyslím si, že lidé z bývalého východního bloku nejsou schopný soužití se západní evropskou kulturou. Jen to není lehkej proces, možná to bude trvat dlouho a hlavně to chce vůli z obou stran.. A já volám po alespoň troše dobré vůle.. Věř mi, nežiju ve vakuu; vím, že realita dost často vypadá dost hustě, ale takhle nesmiřitelnej postoj prostě nemůžu přijmout..
mmm no jo - já v tom nevidim nic nesmiřitelnýho - akorát mi přijdou dost mlhavý ty výhody tý introdukce cizích kultur do evropy - notabene v rámci toho jak ten proces přišel jak blesk z čistýho nebe - v podstatě žádná diskuze vo tom jestli je dobrý aby se sem stěhovali ekonomický uprchlíci z celýho světa plus aby romové prováděli cílenej populační boom z ekonomickej důvodů - najednou se všude v novinách a televizi mluvilo vo tom jak je multikulturalismus super - jak by se měl svět propojit a smíchat - jak bysme měli přijímat cizí kultury - a jak sme všichni úplně stejný - a kdo tvrdí opak je fašoun a patří do basy - máš pravdu že to by to soužití po určitý době s problémama možný bylo - ale de vo to PROOOČ ?????? já rád budu poznávat cizí kultury - ale proč na vlastní kůži před barákem na ulici - a na druhou stranu bych teda očekával že v indii neuvidim Mc Donald a neuslyšim Britney Spears - je na tom něco špatnýho kromě toho že s tim nesouhlasíš????
Globalizace sama o sobě není špatná, pokud budou správně fungovat instituce, které mají zachovávat národní tradice a zvyky. Co je lepší? Jít např. v Paříži do McDonald's anebo si zajít do typický putiky na něco pravýho francouzskýho?
Původní příspěvek od snark mmm no jo - já v tom nevidim nic nesmiřitelnýho - akorát mi přijdou dost mlhavý ty výhody tý introdukce cizích kultur do evropy - notabene v rámci toho jak ten proces přišel jak blesk z čistýho nebe - v podstatě žádná diskuze vo tom jestli je dobrý aby se sem stěhovali ekonomický uprchlíci z celýho světa plus aby romové prováděli cílenej populační boom z ekonomickej důvodů - najednou se všude v novinách a televizi mluvilo vo tom jak je multikulturalismus super - jak by se měl svět propojit a smíchat - jak bysme měli přijímat cizí kultury - a jak sme všichni úplně stejný - a kdo tvrdí opak je fašoun a patří do basy - máš pravdu že to by to soužití po určitý době s problémama možný bylo - ale de vo to PROOOČ ??????
jedna moznost
vsechny tyto politicke operace,maji dokoncit vytvoreni rasove smisene,mravne indiferentni,hospodarsky naprosto zavisle a intelektualne menecenne masove spolecnosti spotrebitelu,rizene zvnejsku prostrednictvim anonymni moci tisku,rozhlasu a televize.Univerzalnim prostredkem manipulace takoveho spolecenstvi jsou penize a svetovy financni system.
snark:
Co se týče ekonomickejch uprchlíků - tam si myslím, že je na každý zemi, jak se k tomu postaví. A plně chápu a respektuju, pokud se někdo staví proti masivnímu přílivu lidí z ekonomicky slabších zemí, spojeným (např.) se značnou záteží pro místní systém sociálního zabezpečení.
Myšlenka multikulturalismu je ale myslím o něčem jiném. Je o tom, jak se postavíme k lidem s odlišnými tradicemi, náboženstvím, kulturou atd.. A proč má podle této myšlenky smysl odlišné kultury respektovat popř. s nimi koexistovat..? Jednoduše proto, že nás mohou v mnohém obohatit, nabídnout jiný pohled, přinést nová (třeba lepší) řešení, apod..
chOdec: ano, tak ta myšlenka byla zamýšlena, ale myslíš že opravdu funguje? Zavedená je v Evropě už docela dlouho. A mě teda bordel v arabských částí Bruselu a vraždy ze cti v Německu nepřijde nijak obohacující. Mohlo by to vyjít, kdyby byl zájem na obou stranách. Ale on je jen na straně právě těch idealistů, kteří s myšlenkou přišli a začali ji prosazovat. Běžnému člověku, pokud ho zajímají jiné kultury, stačí zajít tu a tam na výstavu, koncert, slavnost na náměstí, či pořad v TV. Jinak si dál žije uzavřeně ve svém jistém. Tak to dělá (budu používat příkladu Arabů) právě i muslim. Přišel většinou z ekonomických důvodů. ne nás obohacovat (většinou právě naopak). Většina lidí je jistě kulturní, ale řízení státu musí být vždy přísně politické, ekonomické, technokratické... Rozhodovat ale za lidi, co a kde ve svém kulturním životě mají čerpat a ještě s tak nepromyšlenými důsledky, to spíš považuju za další nepovedený sociální experiment, který (klasicky) klasicky dopadl úplně jinak než si jeho teoretikové představovali. Pokus o lidskou interaktivní zoo podle mne nevyšel. Co podle tebe?
The ice age is coming, the sun is zooming in
Engines stop running and the weed is growing thin. -- The Clash
mno ja zasadne kdyz uz musim kupuju od lidi ktery znam, tady na okraji prahy kde bydlim se cela moje generace navzajem celkem zna a neni problem pri navsteve okoli narazit na typka co tu travu prodava, co se tyce tech klubu nekde sou proste curaci stalo se mi ze po vypiti 4 piv sem prisel k typkovi o ktery msem vedel ze prodava, slusne sem se zeptal jestli by nam prodal a jelikoz tam byl ranec diskofilnich buchetek a on byl strasnej kanec jednoduse me utrel s tim "neznam, neprodam"... myslim ze opravdu nevypadam jako fizl a mohl mit svoje petikilo doma...jinak co se tejce jezisova prizpevku s kupovanim v klubu za pjéťo tipoval bych to na Fresh kterej je v praze - zlichov...
Jakákoliv komunikace o drogách se starší generací je jako slaňování odpadní rourou - ať se snažíte sebevíc, vždycky na vás spadne spousta sraček
Takovej "klub" byl u nás jen jeden. A vzhledem k tomu, že to byl unikát, hrozně se provařil. Slejzali se tam nakupovat všichni. Fakt je, že přišli, u pultu koupili a odešli. Jinak to byla docela nenápadná hospoda, bez problémů. Vydržela pár měsíců, než benga udělali zátah, našli spoustu hulení, nezletilce s hulenim u piva a zbytek zletilej, ale rovněž s hulenim.
Mno neviim, jak dopadl majitel, pravděpodobně se od toho distancoval, barmani měli asi pěknou polízanici. Policie nejspíš všechno hulení shrábla a někde otočila.
Tím ve mě umřela naděje, že by tady mohly hospy tohoto typu vůbec fungovat a že by mohli lidi ctít určitý pravidla bezpečnosti.
doplnim vood...
barmani z toho vyvázli s podmínkou.. někdy před prázdninama...
vo majiteli nic nevim a asi jen tak vědět nebudu... distancovat se nemohl, byla to jeho akce
mjúzik bar aka. voblož byla celkem v klidu do doby než se tam začlo prodávat mladejm.. pak to šlo ráz na ráz...
rozhodně se však podařilo tomuhle báru na čas téměř zlikvidovat "konkurenci"... fronta tam byla furt..