Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
EC se přiznám ani nevím jak změřit, nic na to nemám, je to moje první pěstování. Jinak pH jsem měřil ne úplně kvalitními pH papírky (rozmíchal jsem a nechal sedimentovat půdu s destilkou) a vycházelo mi cca 6.2
EDIT :// koukal jsem na EC metry... není to úplně nejlevnější záležitost. Máte nějaké zkušenosti s Milwaukee? Pokud to dobře chápu, EC mi vyřeší všechny problémy, které se týkají obav z pod/přehnojení...
Naposledy upravil Mariculture 10-07-2014 v 22:03 PM
EC-elektrická vodivost - obsah soli (hnojiv) v substrátu..EC metr ti to pomůže změřit mám EC metr od Advy (nebo Adwy - teď nevim) stojí okolo litru, to je dobrá investice, nemusí se moc kalibrovat, jednoduchá manipulace a hned budeš vědět na čem jsi.. jinak jak píše kolega Zmijak, asi to máš přehnojený, kýble pořádně prolej vodou..PH 6.2 je akorát ať se zadaří
Původní příspěvek od teatree EC-elektrická vodivost - obsah soli (hnojiv) v substrátu..EC metr ti to pomůže změřit mám EC metr od Advy (nebo Adwy - teď nevim) stojí okolo litru, to je dobrá investice, nemusí se moc kalibrovat, jednoduchá manipulace a hned budeš vědět na čem jsi.. jinak jak píše kolega Zmijak, asi to máš přehnojený, kýble pořádně prolej vodou..PH 6.2 je akorát ať se zadaří
Jsem z toho trochu překvapený, nečekal jsem, že ten mix, který jsem míchal pro kytičky by obsahoval tolik živin, že vykazuje přehnojení . Vůbec jsem kytky nehnojil. Počkám si až bude teplo a proleju je, jsou už 4 dny vlhké jak furt jenom chčije a chčije...
Původní příspěvek od Zajac Skleníkovka.. nikdy sem si tam nevšiml žádnej breberek, listy zespod pravidelně kontroluju.
to se teda divim ze sis nevsimnul jsou to bud trasnenky ale to i k tomu moc nesedi a nebo svilune co si myslim ze na 99% nebot to mas kurevsky zasrane od nich to mi ver a jen ti chci rici ze nevim zda to spravis mozna jo ale biologickymy pripravky urcite a jinak nedelaji se ti uz na listech treba pavucinky a nebo nelitaji ti tam nejake musky,???
Původní příspěvek od JohnyŠišák Ahoj Groweři,
když jsem postříkal listy proti sviluškám, je dobré to udělat po 2-3 dnech že? a za jak dloho mužu stříkat PHYT-Amin?
Díky
jo nejlepsi je opakovat potrik tolikrat az se jich zbavis samozrejme po nekolika ti denich intervalech jinak phytamin muzes pouzivat hned druhy den nebo vlastne okamzite po oschnuti listu jinak davas do toho bioolu aspon kapku jaru aby se porusila ta mastna vazba?
Jsem z toho trochu překvapený, nečekal jsem, že ten mix, který jsem míchal pro kytičky by obsahoval tolik živin, že vykazuje přehnojení . Vůbec jsem kytky nehnojil. Počkám si až bude teplo a proleju je, jsou už 4 dny vlhké jak furt jenom chčije a chčije...
to je ten problem s vlastnima substratama ze nevis kolik mas nahnojeny substrat a od kdy by jsi mohl zacit pomalu hnojit myslim si ze cca 400kc za 50l nebo kolik stoji hlina od dodavatelu co se prodavaji v shopech a mas aspon jistotu nejakou ale tak hle je to tezko zjistit nebot chce to jednoznacne si poridit ec metr a zmerit to a aspon budes vedet nacem jsi nebo si ho od nejakejch kamaradu pujc jo a jeste jak pises prolit to peroxidem vodiku tak pocitej ze ti pujde do haje vsechny prospesne mikroorganismy co se skryvaji v tom kompostu ja osobne bych to nedelal !
to se teda divim ze sis nevsimnul jsou to bud trasnenky ale to i k tomu moc nesedi a nebo svilune co si myslim ze na 99% nebot to mas kurevsky zasrane od nich to mi ver a jen ti chci rici ze nevim zda to spravis mozna jo ale biologickymy pripravky urcite a jinak nedelaji se ti uz na listech treba pavucinky a nebo nelitaji ti tam nejake musky,???
často ve skleníku kouřím a prohlížím si ty kytky a ničeho sem si nevšiml, ráno se pujdu podívat detailněji
Zdarec mam problém s listama, bohužel lakmusový papírk došly takže nemůžu změřit ph, a foťák taky nemám takže se to alespoň pokusim co nejlíp popsat.
Začalo to tím že na 2 spodních patrech (Kytka má takový 2,5 měsíce, má 8 pater a tak půl metru neli víc, hnojím přípravkem Agro pro pokojové rostliny (na růst) začali být na listech bílé tečky (zezhora i zezdola) zděsil sem se že to sou svilušky, ale tak do týdne byli pryč a začal i jiný problém. Začala se mi do žluta zbarvovat (a osichat) konečky listů nejspodnějších pater a postupem času hnědly. Zkoušel jsem proti tomu spoustu věcí. Hnojit víc, hnojit míň, nehnojit vůbec, "předhnojit" kopřivama, nadrcený skořápky vajíček, a dokonce i nadrcený usušený slupky od banánu (Banány jsou přece bohatým zdrojem draslíku )
postupem času začaly žlutnout a hnědnout listy po celé květině (Postupovalo to odzdola až nahoru) zkoušel sem zasažené listy prostřihnout ale stejně to nepomohlo. Teď to vypadá tak že po celé květině jsou spousty hnědých listů (Jakože uplně hnědých, ale stejně si list furt drží svů přirozený tvar). Nevíte někdo čím by to mohlo být? Foto bych snad mohl přidat pozítří. Díky za odpovědi
Čau čau, potřeboval bych pomoct, dnes jsem si všimnul na listech podivných stop jakoby to byl nějakej slimák nebo něco takovýho, nemohl by mi někdo prosim poradit co to mohlo způsobit a popř. jak se toho zbavit?