Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdravím, potřeboval bych vědět váš názor.Mám hnojivo od HESI Bloom complex,které obsahuje N-3%, P-2,6%, K-3,6% ostatní složky:magnesium,Ca,S, a stopové prvky:Fe,Mangan,Zn,měd,bor,jod ,kobalt atd..a vitaminy b1,b2,b6,taky aminokyseliny,cukr. A u tohoto hnojiva píší,že patří až pro rostliny v květu. Potřeboval bych vědět,jestli můžu pohnojit,když kytka ještě nekvete?Jestli jí to nějak nebude vadit? Podle mě je NPK docela vyvážené a ty ostatní prvky jsou good,co myslíte?
:-) No kytí je jako plevel, roste po všem :-) Ale podstatné je, zda to máš venku nebo vevnitř a v hlíně, kokosu nebo zda máš hydro. Jinak hnoj čím chceš - já na růst v hlíně používám Floria na palmy a nemůžu si to vynachválit :-) Nicméně nejsem žádnej profík, dělám si tím jen radost, takže profíci to uměj hnojit lépe a mnohem dráž :-)
Letos se mi osvědčil slepičinec a ted už dávam Alga bloom od Plagronu a pk od Atami, poslední měsíc jim dám Bloom stimulátor taky od Atami.
Máte někdo zkušenosti se slepičincem v květu?
No, vlastní zkušenost mám takovou, že jsem vykopal záhon, posekal zahradu, naházel to do záhonu a dosypal zemí. Zasypal cereritem a zasadil vokurky. Pak až do fáze květu hnojil Krystalonem Start, potom Krystalon Plod a květ. Kytky jsou obrovský, takovejch 3,5m... a to každej víkend dostaly zástřih tak 20 cm
Takže závěrem na domácí pokouření podle mě nějaký spešl hnojiva nemá cenu kupovat
Chystam se sadit pristi rok outdoor do zeme na zahrade, tak si zjistuju vse na pripravu na pristi rok.. Jen mi porad neni uplne jasna predpriprava pudy...
Pred zimou rozkopu celou plochu pudy do hliubky pulmetru a smicham to s prirodnimi hnojivy, pak na jare az budu sazet kytky z kvetinacu, tak to tam zas rozkopu a udelam pro ne jamicky do kterych se vejdou... Tj nepouziju vubec substrat.. Pouze na zacatek rustu v kvetinacich..
Nebo bude lepsi variantou pudu pred zimou smichat s substratem? Vydrzi substrat do jara? pak tam udelam jamicky a zasadim kytky..
Mam totiz kvalitni outdoor semena, a nejsem si jisty zda ta puda co mame (Byla docela vlhka, ale ne tak moc) bude kvalita..Tak proto se bojim ze mi to posere a uvazoval sem ze bych do ni predmichal substrat v zime a to uz nejak pomuze na jare...
Slunce tam bude svitit prime ale tak 3/4 obyvkleho denniho casu kvuli jednomu velkemu orechu stinicim kytky z leve strany kdyz se divam proti slunci od mista kytek, to by taky mohlo pomoct aby puda nebyla v lete tak moc sucha...
Jeste poslendi otazka mam tech semen 6 a premyslim ze kdyz s tim zacinam (nejvetsi obavu mam o slunce) tak nebude lepsi mit 3 kytky v zemi a 3 v kvetinacich (20l) ktere budu presunovat za sluncem)...?
No já pěstuji v kýblech. Má to několik výhod a jednu nevýhodu. Výhody jsou že tam máš dole keremzit a nad tím kvalitní zeminu, což kytce prospívá. Rovněž vidím při zalévání, kdy začne voda vytékat ze spoda. A v případě nouze (možnost krupobití, atd.) můžu kytku uklidit do bezpečí. Na druhou stranu je blbé že to musíš zalévat častěji, než když máš kytku v zemi. Takže se rozhodni sám.
To zda dát kupovaný substrát do země, záleží na tom jakou máš půdu k dispozici. Pokud to je nějaká kamenitá drť, nebo jíl, tak pochopitelně koupenej substrát tam dej (klidně na podzim a promíchanej s granulovaným hnojem). Pokud máš dobrou půdu, tak stačí zkypřit a dát hnůj a v květnu sázet jen do malých děr.
Původní příspěvek od vv2 Mard-proč sázet do malých děr?Mám vyzkoušeno,že je to naopak lepší mít připravenou větší díru.
Proč bych to znova rozkopával? Na podzim zkypřím do hloubky rýčem a koncem jara už pak sázím do malé díry.
Ale jak píšu výš - když je blbá půda, tak udělám velkou díru a do ní dám substrát a to toho teprve sázím. Mezi námi děvčaty, když je kamenitá půda tak je snad lepší pěstit v kýblu, než se lomozit s krumpáčem :-(
Mard-jj,už jsem v obraze.Ta větší díra byla připravena již na podzim.Sám právě dělám trochu větší a mám s tím dobré zkušenosti.Osobně dělám díru cca 70-80cm do hloubky a průměr cca 60-70cm,vyplněno mixem kompostové zeminy,plus černá oranice plus hnojivo plus perlit.Kytí cca 4m na výšku:-).
Čus,
nejlepší zkušenosti mám s koňským hnojem.Pořádně prohnojím na podzim hlínu a zaleju.Rostlinky pak už vůbec nepřihnojuji,jen zalévám vodou.Final solution na konec je taky fajn.Dříve jsem používal Kristalon,ale chut pak nebyla nic extra,protože jsem asi pořádně nevyčistil hlínu.Reději jsem začal používat bio produkty.Plagron Start používám ve skleníku na růst a na květ Plagron Alga bloom v kombinaci se substratem Na výsev a množení a perlitem.Dva týdny před sklizní Final Solution-vynikající výnos,vůně,účinky a chuť.
Kopřivy obsahují hodně dusíku, takže je to hnojivo hlavně pro růst.Bývá hodně silné ,tak opatrně s dávkováním.Obecně zavni hnojit ,když ma rostlina aspoň 3 patra...