Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
moje zkušenost s ferramolem - nasypal jsem 100 g (pul baleni) na malé políčko kousek od lesa a po týdnu co jsem se tam šel podívat ani jedna granule a začali žrát kytky takze to chce sypat radši v menšim a časteji
no a myslim že jim to chutna jeste vic než vanish
Jo to je pravda že ten ferramol žerou rychle já jsem byl včera zrovna na svým políčku 6 kytek a měl jsem tam nasypaný ferramol a to jsem ho tam dával před včerejškem a kolem kytek nejmíń sto mrtvých slimáků všude sliz a zbylo tam jenom kolem 20 granulí ....takze zkusim jinou metodu jinak bych tam musel chodit hodne často
Doporučuju všem koupit nebo si udělat takovýhle ohrádky. http://zahradka.vltava2012.cz/store...slimaci-2m.html
Ja mám díky kamarádovi udělaný malý ohrádky kolem každý kytky a funguje to. Mám je dělaný ze dřeva ve tvaru trujuhelníku a to zahnutí je z umělý hmoty. Používám je asi 4 roky a spokojenost. Nic jinýho už proti slimákům nemusím dělat.
Rostliny jsou vědomé bytosti Ohiyesa:
„Po pětatřicetileté zkušenosti osobně věřím, že něco jako "křesťanská civilizace" neexistuje. Domnívám se, že křesťanství a moderní civilizace si odporují a jsou spolu neslučitelné a že duch křesťanství a duch našeho pradávného náboženství jsou svou podstatou stejné.“
čau , fakt jednoduchý a 100% efektivní řešení je uříznout petku nad a pod etiketou(2l coca cola třeba) potom rozstříhnout aby ste to mohli nandat a pak jen zatlačit do hlíny. a díky ostré hrance se slimák ke stonku kytky nedostane.-), hurá...Peace!
Myslíte že mi tahle kytička ještě poroste ? Už jsem kolem nasypal písek, a okolo stonku dal smirglák, jak jsem se zde nejlíp dočetl . Teď mam o ní strach .
Myslíte že mi tahle kytička ještě poroste ? Ten sr*č snědl skoro vše .. Už jsem okolo nasypal písek a okolo stonku dal smirglák, takže už se to opakovat 100%nebude, teď se jenom modlím aby kytička byla zdravá a snad se z toho nějak vzpamatovala.. Vaše názory prosím ?
zdravíčko
letos jsem uspěšně odzkoušel písek míchaný s vápnem v poměru 1:1 . Vápno jsem použil klasiku vyhašený,smíchat s pískem a výslednou směs jsem nechal vyschnout na slunci což docela dlouho trvalo ,ale vyplatilo se . Vznikou směs pak rozmělnit a sypat kolem kytky cca 20cm od stonky , ph plus je výhoda . Překvapivě to welice dobře odolává děsti . Po 3 týdnech to je ještě funkční a myslím že právě ty tři týdny a dýl kytka potřebuje aby vyrostla a slimáci už ji tolik nebrzdily . Někomu kdo nechce podporovat chem. průmysl se to může hodit
Tu otázku jsem čekal a odpovím na to jednoduše. Ze začátku kytku ochráníš třeba petkou než povyroste a pak už jsou ty malinký kaštany ktery jsou nejlepší a píchá to ikdyž to ushne . Jinak si hod plnou igelitku do mražáku nebo nasušit na další rok ) (mražák mě napadl ted )
Tema sem necet cely tak nevim jestli to tu nekde je, ale zaslech sem neco o kave/logru, kytce to pomuze jako hnojivo, udajne to milujou i zizaly a ty kurvy slimaky to odradi nebo zabije... Nevim co je natom pravdy, doporucuju nekde dohledat
Dneska jsem si chtěl zakoupit Vanish (asi po 5 letech nepěstění venku). Prošel jsem 3 zahrádkářství tady u nás. Ale ani v jednom ho neměli přitom před těma cca5 rokama ho měli všude. Za to v každém měli přípravek Slimex. Máte s ním někdo zkušenosti? Jde mi o to zda funguje stejně dobře jako Vanish. Místo kde chci sázet je na slimáky opravdu bohaté. Potřebuji 100% učiný přípravek.
A hlavně mi neraďte: střepy, písek, pivo, skořápky od vajec atd.
To už mám všechno odzkoušené. Vanish mě nikdy nezklamal. A měl 100% učinek a proto chci aspoň něco podobného.