Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od miravlak ok díky )..takže třeba týden budu dávat 1ml do L (ob den) a pak třeba 2ml
Pozor na to OB DEN. Zalévej až po proschnutí květníku. To múže trvat třeba i týden, záleží na velikosti rostliny, velikosti květníku, substrátu a dalších faktorech.
Proto je v tabulkách jedna hodnota ředění. Kytka dle velikosti vypije za jednotku času určité množství roztoku. Takže malá kytka si vezme málo hnojiv, protože málo vypije a velká kytka velké množství protože toho vypije za stejný čas mnohem více. Kapiš?
citace:
Púvodní příspěvek od Anatole France Zkušenost je nepřenosná
No já se tak nějak neřídim žadnejma tabulkama. Hnojim podle toho, jak to ta kytka zhurba potřebuje a podle toho, jak mám čas. Časem na to přijdeš jak ji to vyhovuje nejlépe.
Ale jinak jestli to nechceš moc hrotit, řiď se tím, co Ti radí náš sklepmistr a MDe_
Ahoj groweři,
chci si jen ověřit zápach hnojiv plagron.Několik členů už se tu na to ptalo, ale žádná jasná odpověď. Dneska mi přišlo:
Alga-grow, Alga-bloom a Phyt-amin. Několikrát už tu bylo psáno že tato organická hnojiva zapáchají, ale ,,vůni,, nikdo nepopsal.
Chci se tedy zeptat jestli je v pořádku když:
Alga-grow - hnědá kapalina smrdí po čpavku (pokud někdo zná zápach plynu amin, tak je to hoodně podobné)
Alga-bloom - také hnědá kapalina, smrdí stejně jako maggi
Phyt-amin - také hnědá (trochu průhlednější) - stejný zápach čpavku jako u Alga grow
Zápach není cítit po otevření, jako že by se to rozlezlo, musel jsem přičichnout až k víčku.
Řekněte mi prosím že je to normální, nebo se střelim, je to objednávané poštou a už vidim jak vyřizuju přes maily reklamace.
Alga Bloom - smrdí jako maggi
Alga grow - něco mezi phyt amniem a bloomem.
Phyt- amin - Dost intenzivní zápach, né moc příjemněj. Zkus si někdy čuchnout k čerstvejm kravskejm kobližkům a ucítíš podobnost
1) nekdo tu psal, ze se pak museji ty listy omyvat, ale nikdo jinej uz to nepsal, co je na tom pravdy?
2) jelikoz phytamin aplikuju jako postrik na listy a doporucuje se provadet postrik 1x tydne, tak se tohoto postupu drzim... otazka ale je: kdyz namicham dle navodu do postrikovace ten roztok, postrikam kytky, tak mi v tom rozprasovaci dost roztoku zbyde. Nezkazi se do pristiho tydne, dokud zase nebudu postrikovat?
1) nekdo tu psal, ze se pak museji ty listy omyvat, ale nikdo jinej uz to nepsal, co je na tom pravdy?
2) jelikoz phytamin aplikuju jako postrik na listy a doporucuje se provadet postrik 1x tydne, tak se tohoto postupu drzim... otazka ale je: kdyz namicham dle navodu do postrikovace ten roztok, postrikam kytky, tak mi v tom rozprasovaci dost roztoku zbyde. Nezkazi se do pristiho tydne, dokud zase nebudu postrikovat?
Predem diky za odpovedi,
lex
1) když je omeješ, tak smeješ ten postřik. Pokud je omeješ později, nebude to mít téměř žádný efekt. Akorát se zbavíš toho tenkého filmu na listech, který je tam proti dehydrataci. Ale je to na Tobě. Občas ten postřik udělá takový šedivý mapy, takže pokud ti to vadí na vzheld, klidně omej. Ale spíš bych je nechal..
2)Nevim jestli je to napsaný přímo na obalu, nebo na stránkách Plagronu. Jestli ne, taky tady na G je toho hodně. Tyhle biohnojiva by se měli spotřebovat do hodiny od rozmíchání. Pak se ti to začne kazit a začne to smrdět. Takže ano, zakzí se to.
od plagronu vsechno[snad] pouzit do 24h....a phytaminem na velke kytky [pod 600W] se nebojim i co 3-4dny cakat,,,ale co tak testuju tak co do kvality se vyrovna calgreen [jedu metrop a dostal jsem radu ho pouzivat i na postrik a opravdu parada] {a staci jednou tydne}
Původní příspěvek od alpa od plagronu vsechno[snad] pouzit do 24h....a phytaminem na velke kytky [pod 600W] se nebojim i co 3-4dny cakat,,,ale co tak testuju tak co do kvality se vyrovna calgreen [jedu metrop a dostal jsem radu ho pouzivat i na postrik a opravdu parada] {a staci jednou tydne}
jj taky jsem uvazoval, ze misto phytaminu bych koupil ten calgreen. Zda se mi totiz, ze mivam problem s nizkou hladinou vapniku ...
ČAUTĚ,
nedopatřením se mi smíchaly tyhle dvě hnojiva do jedný flašky, asi půl na půl, to nevím... Mám to tím hold hnojit prostě tu kytku pořád od začátku do konce nebo to je zrujnovaný? Nebo třeba menší dávky,.. nevím... Jestli to hodně vadí prostě když je to mixlý spolu
Zatim sem rust [outdoor - balkon]...
Zemina Canna Terra professional [ Organický materiál v substrátu: 70 %. EC: 1,1 – 1,3 mS/cm. pH: 5,5 – 6,5. Poměr NPK: 12/14/24. ]
Tak nevim, kamos to hnoji timhle mixem i ted v rustu, ale ja se toho celkem bojim.