Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Tak jak jsem již psal v jiném vlákně, rock effect je spise preventivní, či na spomaleni šíření. Opravdu účinný prostředek je vermitec, již po prvním postřiku jsou kytky v podstatě čistě a OL je 21 dni proto není problém i v pulce květu. Na silnější napadeni rozhodne chemii, kdo ji nemá rad bude s nima bojovat stále dokola. Zkoušel jsem Rock effect, tabákový výluh, atami biodefence a vše bez poradnyho efektu.
Zdravim... zrejme svilusky se objevily tesne pred seknutim... co radite? seknout uz ted a dal? vsechno vystrikat? neni to jeste zadnej extrem, ale dve kytky uz maji pavucinku i u vrsku... a po seknuti je nejak strikat nebo jen proste ususit?
Zdravím, mám dotaz na zkušenosti s použitím přípravku Verimec 1,8 EC. Včera jsem aplikoval na rostliny ve skleníku Vertimec v koncentraci 0,06% Dneska ráno kontroluju účinnost a na některých rostlinách vidím ještě živé sviluše. Postřik plánuju udělat minimálně dvakrát s týdenním rozestupem. Na listech se vyskytují živí i chcíplí jedinci. Viz video zde: http://sendvid.com/re58w9lx
Překvapilo mě, že ještě vidím živé svilušky. Čekal jsem, že je to přes noc zlikviduje. Jaké vysvětlení myslíte, že je nejpravděpodobnější? Napadly mě tyto varianty.
1) Postřik likviduje jenom adultní jedince. Lezoucí svilušky jsou nymfy, které jsou vůči postřiku odolné. (To se mi nezdá moc pravděpodobné)
2) Postřiku jsem dal málo, a na některé listy se holt nedostal.
Původní příspěvek od ajdam Zdravím, mám dotaz na zkušenosti s použitím přípravku Verimec 1,8 EC. Včera jsem aplikoval na rostliny ve skleníku Vertimec v koncentraci 0,06% Dneska ráno kontroluju účinnost a na některých rostlinách vidím ještě živé sviluše. Postřik plánuju udělat minimálně dvakrát s týdenním rozestupem. Na listech se vyskytují živí i chcíplí jedinci. Viz video zde: http://sendvid.com/re58w9lx
Překvapilo mě, že ještě vidím živé svilušky. Čekal jsem, že je to přes noc zlikviduje. Jaké vysvětlení myslíte, že je nejpravděpodobnější? Napadly mě tyto varianty.
1) Postřik likviduje jenom adultní jedince. Lezoucí svilušky jsou nymfy, které jsou vůči postřiku odolné. (To se mi nezdá moc pravděpodobné)
2) Postřiku jsem dal málo, a na některé listy se holt nedostal.
3) Jed působí delší dobu, a tak ještě vychcípají.
Co myslíte? Jaké jsou vaše zkušenosti?
Díky
1)Z vajíček se líhne larva, která po krátké době sání upadá do klidového stadia. Z tohoto stadia se líhne tzv. protonymfa, poté opět klidové stadium, následuje deutonymfa a poslední klidové stadium. Jak protonymfa tak deutonymfa přijímají potravu. Z posledního klidového stadia se rodí dospělí roztoči. V průběhu celého vývoje prochází jedinec třemi klidovými stadii, která nepřijímají potravu.
Ve stádiích příjmu potravy se otráví, v stádiích klidu můžou přežít. Nejhorší sou ale vajíčka, ty přežijou fakt hodně. To jak rychle se vyvyjí a množí záleží na teplotě a vlhkosti.
2) Na některý listy nedošlo... a ty se divíš že to některý přežily? to je chyba! Celý kytky musí bejt uplně mokrý, listy zvrchu a zespodu ještě o to víc... musí to z nich téct!
3) jo ochraná lhůta je myslym 3 tejdny? Nevim přesně... To ale neznamená že máš vyhráno, že vychcípaj... když přežily samotný stříkání je dost pravděpodobný že tohle už taky zvládnou a navíc si pomalu můžou budovat imnunitu na ten jed. Sou to fakt svině...
BTW. Jestli nepomuze vertimec tak rock effect urcite ne... to je spis prevence nez nejakej zabijak, uz to tady taky padlo.
My potřebovala promluviti si zblízka s malá hojivá bylinka. Ať svět prolétáva se kolem okolo. - Sulik
@crazyben - Vertimec je chemka, Rock effect je Bio a funguje inac...
Ten olej dospelcov zlepi , tak ze sa nebudu moc rozmnozovat pripadne sa udusia, preto treba 2-3 krat postrek aby si znicil aj vajicka resp co sa z nich vyliahne.
no jasně že je to chemie, na svilušky se 100% jistotou nic jinýho než chemie nezabere. Bojoval sem s těma sviněma nejednou. Něco to zahubí a kytka nebude škůdce tolik lákat, ale prostě tak účinný jak ten jed to neni.
Já používám biool a je to v podstatě uplně to samý, řepkovej olej kterej má zalepit dýchací ústrojí škůdce. Pokud se chci svilušek zbavit jednou provždy a kytky nekvetou, tak je vertimec jasná volba. A to chemii nemusim, na indoor se snažim v rámci možností jet všechno pěkně organicky jak to příroda zamejšlela, ale brouci už sou na mě trochu moc bio a k dravejm roztočum a dalším predátorum nemam rychlej přístup. Jinak 2x se stříká i s tou chemií.
My potřebovala promluviti si zblízka s malá hojivá bylinka. Ať svět prolétáva se kolem okolo. - Sulik
Ahoj neuspesne jsem lecil tabakovym vyluhem. Myslel jsem ze mam vyhrano, ale ted v 25 dni kvetu (byl jsem ted 3 dny pryc) zjistuji, ze teda jako vyhrano nemam asi ani nahodou. Kytky vsechny napadeny na listech se mi delaj takovy jakoby bile tecky. Jedu Norterhn Light nevim uprimne co mam delat, pac jedu organiku na vytazek a strikat to ted chemii se mi moc nechce. Kyti jsou ale dost spustoseny....puvodne jsem take.myslel, ze mam trasnenky. Zajimave je ze na zlutych destickach neni skoro nic. Kua jak me.to sere....pritahnul.jsem si to na klonech. Po konfrontaci matkare mi sdelil, ze s tim bojuje.... Nemam slov. Tabakem.jsem to delal 3 x a opravdu to vypadalo ze je po nich.... Pak jsem si myslel, ze je to nejaky deficit.... No zlo co Vam budu povidat. Prijde mi ze zerou jenom listy. Co by jste radili? Dojet bez postriku, pouzit biool nebo tu chemku vermitex? Mam to na vytazek a lecbu pritelkyne. Za doporuceni dekuji.
já si svilušky dovezl z albertu s mátou/medunkou
co je spolehlivě zrušilo byla kombinace Vertimex+Nissorun. Dával jsem nějaký čas na matky, řízky a do budboxu. ted je delší čas klid. Aplikoval jsem to na kytky co nekvetli...
Ahojte, moja najlepsia skusenost je s pripravkom Vertimec riedim sice viac nez odporucaju ale aplikujem 3 x kazdych 4-5 dni a zatial vzdy zaucinkoval vyborne. Co sa tyka tabakoveho vyluhu je to velmi zdlhave a aj tak to nakoniec zabral iba Vertimec.