Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
sežraly mi ty svině tři kytky:/ ale stačílo kytky obsypat pilinama nebo dřevěnýma šponama a bylo po problemu , slimáci se přes ně nedostanou ... takže nic nesežerou
Už to tu zaznělo ,ale rozhodně doporučuju místo vanishe FERRAMOL ! Výhody jsou jasné -není nebezpečný pro domácí zvířara a nezasýrá půdu tak jako vanish . Snad jediná "nevýhoda" je že neuvidíte kvanta mrtvých slimáků páč zůstanou podzemí ,ale ne každey se pohledam na mrtvá těla kochá
info k tomuto přípravku :
Přípravek Agro Ferramol proti slimákům bezpečně účinkuje na slimáky a plže, kteří se po pozření granulí stáhnou do svých podzemních úkrytů, kde uhynou (odpadá tedy sbírání mrtvých slimáků).
Na rozdíl od jiných přípravků nedochází u slimáků k nadměrné tvorbě slizu, povrch záhonů zůstává proto čistý.
Účinná látka - fosforečnan železitý běžně se vyskytující ve volné přírodě.
Není nebezpečný při náhodném požití pro domácí zvířata (psy, kočky), ani pro jiná zvířata (ježky, včely, ptáky, žížaly apod.)
Původní příspěvek od kripalu Pokon kakaové mušle. Nemám zatím vyzkoušené.. http://www.agrobio.cz/vyrobky/755-p...aove-musle.html
"VÍ SE, ŽE: SLIMÁCI - vyhýbají se produktu … a KOČKY - hledají jinou cestu … Ideální řešení pro truhlíky, třeba také jako velmi vzhledná půdní pokrývka v okolí pergol a zahradních posezení, a také PŘEDEVŠÍM „prostředek proti nájezdům koček a slimáků“ do vašich výsadeb …"
Už jsem vyzkoušel a je to podvod, slimáci přes to v pohodě lezou.
Rostliny jsou vědomé bytosti Ohiyesa:
„Po pětatřicetileté zkušenosti osobně věřím, že něco jako "křesťanská civilizace" neexistuje. Domnívám se, že křesťanství a moderní civilizace si odporují a jsou spolu neslučitelné a že duch křesťanství a duch našeho pradávného náboženství jsou svou podstatou stejné.“
Původní příspěvek od Punkobzol sežraly mi ty svině tři kytky:/ ale stačílo kytky obsypat pilinama nebo dřevěnýma šponama a bylo po problemu , slimáci se přes ně nedostanou ... takže nic nesežerou
Gratulujem, piliny su jediny ucinny a rozumny sposob, nechapem ako moze dakto kupovat saponaty a ine sracky a liat to po okoli. treba MYSLIET priatelia!!alebo aj piesok je ok, ale cez piliny sa nikdy nedostanu, aj ked prsi, maju ostre hrany pre slimakov.
ad masta_ala_basta : nejsi padlej na hlavu ? citace:
mix nadrcené skořápky,sklo,piliny (dřevěné, plastové, železné špony, atd...) všecek bordel co doma člověk najde a pohoda...a když se k tomu přidá ten smirek...
tohle taháš do přírody ? už to nehul
...
Milý Hoste, padlej na hlavu opravdu nejsem...vše co člověk do přírody donese a nepatří tam si snad zase odnese a je jedno jestli až při sklizni nebo když už jsou kytky dostatečně velké proti slimákům a to považuji snad za samozřejmost...navíc mi nejde o to zabíjet slimáky, ale jen je odradit od toho aby tam lezli... zameť si před vlastním prahem "zabijáku slimáků" a nech si chutnat svých vanishových chemek... :-D :-D
nikde jsem neuváděl, že tohle nosím do přírody...to že neděláme bordel v přírodě by měla být samozřejmost, ale to je dáno výchovou a vlastním uvědoměním každého z nás...jinak tuhle směsku používám na zahrádce když jsou kyti ještě malé a když pak přesazuješ je jasný, že tenhle bordel skončí v odpadu...na pořádnej out je nejlepší si to předpěstovat (20-30cm stačí), slimáci maj rádi čerstvý výhonky, ale velká kytka je jim už docela párek :-)
Musim,se tak trochu omluvit kolegovi-sorry.Po lepším prozkoumání okolí zjišťuji,že ze spoust míst se stává totální skládka,kde je naházený vše na co si jen vzpomenete.I piliny plastový,gumy,zbytky aut a největší bordel dělaj stavaři?ze svejma zbytkama barev a všech možnejch chemek,hadru,plastu,maltovacích směsí atd.
Každopádně jsem letos jako pojistku v kombinaci z vanishem použil i zmíněný dřevěný piliny,tak uvidim jak to pomůže.
S vanishem chci letos šetřit.
Taky jsem nainstaloval měděný drát na stonek.
Ten vanish dávám do misek a snažim se ho nedávát moc blízko ke kytce,ale spíš okolo,aby se toho moc nevsáklo do země.
Life is for living.
Love is for giving.
Herb is for growing.
Letos jsem upustil od rozříznutých omnia víček (při zalévání do nich odspodu vtékala voda a rozpouštěla granulky) a s mimořádným úspěchem používám tento forichtunk. Pod horním víčkem je gumový polohovací kroužek pro zvýš/snížení stříšky. Středovou trubku je pro zvýšení efektu vhodné omotat 40-kou smirkem či hrubším. Do misek díky stříšce neprší, stejně jako při použití konve.
edit:
pro bublinkáře: konev je nádoba na vodu vy gengstři!
H.
HydePark - White Phoenix
"Jo kámo, kdybych věděl co myslíš tim horizontálně nebo vertikálně. Každopádně porostou kolmo k zemi!"
Murphyho zákony nemusel vymyslet Murphy, nýbrž někdo, kdo se jmenoval stejně.
já se skořápkami z vajíček nemám moc dobrý zkušenosti, stačí aby jednou zapršelo nebo na ně šlápnout botou a jsou k ničemu! hlavně jich musí být strašný kvanta, mnohem lepší je vydlabat meloun a nalejt do něj pivo to tam potom naleze slimáku jako kráva a kytky nechaj bejt! akorat se musí pořád dolejvat! Jinak smirek je super nápad určitě ho zkusim
"Víš, Bárte, žena je... jako
lednice: výška metr osmdesát...
váha sto kilo... ne, počkej!
Vlastně žena je jako pivo! Hezky
voní, hezky vypadá, šel bys proti
vlastní matce, abys ho dostal,
nemůžeš se zastavit, hned chceš
další!"
Indický běžec se stal v posledních letech velmi populárním zvířetem a to zejména proto, že je přirozeným nepřítelem všude přemnožených slimáků a plzáků. Zahrady obecně ohrožují hlavně oranžovohnědí plzáci španělští , na které nepůsobí téměř žádný komerční přípravek. Navíc jsme při silné invazi těchto škůdců nuceni do zahrady neustále vpravovat chemické a k přírodě ne moc šetrné prostředky, což zcela určitě není přáním příznivců zdravé zahrady. http://www.indickybezec.cz/radost-krasa-i-uzitek/
EDIT:
Ještě přidám k doporučení od Tima k Ferramolu - je to až k neuvěření jak tento moluskocid, který si podle Bezpeč. listu můžu nasypat snad i do očí, může na ty mrchy spolehlivě fungovat. Nemá s ním prosím vedle http://grower.cz/forum/showthread.p...4683#post274683 někdo osobní zkušenost?
Rovněž mi u něj chybí krom uvedeného 1%obsahu účinné látky fosforečnanu železitého zbytek, tedy 99%složení. Co to je za (inertní?)látku, která granulím umožní za deště bobtnat a následně "seschnout" do původního tvaru.
Na okraj: použití aromatických bylin (šalvěj, tymián..) pro pouhé odpuzení tak invazivního škůdce se mi zdá hoodně liberálním řešením a každým rokem se situace díky těmto "buddhistickým" přístupům rapidně zhoršuje! I když mi to bůhvíjakou radost nedělá, chci aby šmejd před fightem s kytkou chcíp a ne jen nasraně odešel jinam.
Tak mě napadá že to Španělsko je na tom asi fakt hodně blbě.
H.
HydePark - White Phoenix
"Jo kámo, kdybych věděl co myslíš tim horizontálně nebo vertikálně. Každopádně porostou kolmo k zemi!"
Murphyho zákony nemusel vymyslet Murphy, nýbrž někdo, kdo se jmenoval stejně.
Ferramol se dá použít. Vanish je o něco lepší, ten těm slimákům vyloženě chutná a tak si na něj neváhají přilézt i ze vzdálenějších končin. Ale jak je známo vanish je pěkný svinstvo a ani bych se nedivil, kdyby porušovalo nějaké mezinárodní úmluvy o používání chemických zbraní, takže raději ten ferramol.
Měl jsem ho a slimáky to taktéž zredukovalo(ano zredukovalo, vanish vyhladí)