Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Proces "zrození" u nás doma probíhá osvědčeným způsobem.
Prvně nahážu semínka do misky, kde je vodou zalitá vata. Potom celou misku zabalím do silonového sáčku...zkrátka, takový menší igeliťák.
Občas je potřeba sáček oddělat, nahnat nový vzduch a popřípadě vyměnit vodu.
Po pár dnech, když už jsou semínka puklá, tak manuálně odstraním "skořápky".
No a teď už stačí jen počkat pár dnů až budou mít rostlinky dostatečné kořínky (+/- 1,5 cm) na to aby se uchytily v předem připravených květináčcích...
Vím, žádná věda, ale zodpovědně můžu říct, že to funguje
Mír s Váma
Kdykoliv, kdy chceš, seš volnej jak pták.
Jan Werich
Já to tedy nikdy rovnou ven nedával, ale tový extrém jako Hawke s tim nedělelám . Prostě vezmu seeds, půdu(krásný vzdušný kompost se zbytky dřevěného popela),plata od vajec(30 kalíšků). Semínka zapíchám půl cm pod povrch,zalévám PET lahví s dírkama ve víčku a čekám a čekám. Potom případně pomohu klíčkům z obalů. Výhoda plat od vajec je že když přesazuju do většího,stačí akorát ze spodu zmáčknout a sazenička vyjede. Stalo se mi že rostlinka zakořenila zkrz odvodňovací ďourku, tak pak stačí stačí karton navhhčit, otrhat a přesadit i se zbytkem kalíšku který se rozloží.
Nazdar já taky každopádně předpěstovávám doma je to daleko lepší začínám tak v polovině března z naklícenýma semínkama a peru to do kelímku od jogurtu.Zeminu většinou michám perlit,substrát pro pokojové rostliny a trochu písku a koncem dubna ven kytky už jsou silnější lépe snášejí nepřízen počasí.
Extrém? Ti to připadá jako extrém? Je sice pravda, že se s tím piplám jako s miminkama, ale tak to má přece být, ne? Věř mi, kámo, že se s tím dají dělat ještě daleko větší komba...
A řekl bych, že házet přímo do půdy je docela na houby...víš o kolik rostlinek jsi tím třeba už přišel? A to je přece škoda, no ne?
Myslím si, že po rozlousknutí semínka je rostlinka nejvíc náchylná a křehká, takže potřebuje nejvhodnější prostředí pro růst. A to hlína, ve které jsou malinkaté kamínky, větvičky apod. asi není...pokud teda nemáš nějaký ultra-mega-special substrát.
Mír s Tebou.
Jan Werich
Zdar všeci mám takový dotaz já sem tento rok sázel kyti trochu dříve koncem ledna a předpěstovával jsem to pod zářivkou svítl jsem na to cca 18 hod deně tak od poloviny března to mám u balkonových dveří k dnešnímu dni mají kyti asi 130cm a už dva týdny kvetou.Nevíte někdo náhodou jestli kytky mužu nechat takhle dál anebo je dávat do tmy třeba po třinácti hodinách protože se už prodlužujou dny aby se to nejak neposralo.tento rok jsem začl sice brzo ale vypadají krásně ale už mám nasazené nové.tak kdybyste někdo náhodou věděl tak prosím dejte vědět Dík Toonk
Semienka som doteraz vždy sadil priamo do zeminy (obyčajný záhradnícky substrát) alebo priamo do kokosu. Semienka som predtým nenamáčal ani nič podobné. S klíčením som mal problém iba raz - keď som prelial substrát a semienka zhnili. Zaznamenal som väčší úspech klíčenia pri sadení priamo do zeme ako pri klíčení na vreckovke alebo toaletnom papieri. Možno to bolo mojou nešikovnosťou, ale to semienko je predsa primárne určené na rast v zemi. Vyklíčia a vyrastú tie najsilnejšie jedince, ako to príroda určí. Zároveň však netvrdím, že namáčanie semienok alebo predkličovanie je neužitočné, to určite nie.
Stoprocentně předpěstovávám doma. Je to jistější, možná i pohodlnější, jak pro koho. Semínka dám klíčit do mokrého toaleťáku a vyklíčená dále putují do jogurtových misek z hlínou. Zalívám do 15 centimetrů výšky kytky a pak jdou ven.
No tu možnost už nemám protože jsem to předpěstovávál v krabici aměl jsem celkem slabé světlo zářivku 20watt a ani by se mi to tam ani nevlezlo takže pokud máte ještě jiné nápady jak na to tak sem s tím dík moc Toonk
Souhlasím s tím, že "Vyklíčia a vyrastú tie najsilnejšie jedince, ako to príroda určí." To je svatá pravda!
Nicméně se mi zdá (vlastní pokusná činnost ), že pokud se semínka dají vyklíčit do vaty s vodou nebo, jak píšeš, do toaleťáku je počet naklíčených semínek daleko vyšší...
Nejsem žádný Mičurin, ale proč přírodě trochu nepomoct???
Jan Werich
to Hawk:
svätá pravda.Ja som doteraz tiež sadil seeds priamo do hliny a výsledok? Zo sto semien my vzišlo cca. 30 semien, takže jednoznačne najskôr predpestovať a následne dať out.