Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Tak jsem se musel nějakou dobu učit připojit k příspěvku obrázky, snad už to bude dobré. Pokud pošlu menší pcs než budoucí náhledy tak ho to při převodu na thumbails zprzní.
Původní příspěvek od brel u tebe obr. 24, kde máš mimochodem chybu,...
myslím že schéma je o.k. je to priamo z webu Layrton.
Inak základná vec, ktorú som si uvedomil, že to nedokáže hociktorý štartér, ale iba na to určené typy, odporúčam pozrieť u výrobcu štartéra doporučené zapojenie, napr. môj švajčiarsky BAG electronics by som tak nezapájal...
PS. teraz som si všimol, že brel má čiastočne pravdu, schéma 24 je fakt neštandardná, ale je to doporučené zapojenie pre niektoré štartéry od Layrtona, takže základná zásada ostáva: rešpektovať zapojenie výrobcu štartéra.
Kým stúpa dym, rád stúpam s ním, až tam, kde všetko končí a začína...
Zdravim vas!
Potreboval bych prosim poradit (pokud to tu uz nekde je, nekamenujte me, ale mam pomalej dial-up a dostal jsem se po desatou stranku a prestalo me to bavit:-)), jakej vrznout na snuru ten kondenzator. Mam sodik 250W. Vykuchal jsem nejakou sporivku, tam sem nasel kondik, ale nic na nem. Tak pro jaky napeti a jakou kapacitu?!?
Diky!!!!
-"Zdar! Nemas neco na prda?"
-"Ne, ale az budes mit, taxe stav!"
-----------------------------------------------------------
To se tu nenajde někdo kdo ví jak zapoji ten schodišták k zásufce.Podle mě když někdo ví,tak nakreslení obrázu mu může zabrat tak 5 minut.Zrovna viridis tady někde už psal, že měl zapojený čerpadlo přez schodištový relé.Ale na druhou stranu sem slyšel,že maj na spínání a vypínání bejt k zásufce 2 schodištový relé.
Zdravím, sestavil jsem si předřadník pro výbojku 250 W / Osram NAV-T. Nové komponenty. Schéma zapojení na tlumivce vyžaduje kondenzátor hodnot 22, zapojený mám kondenzátor s hodnotou 35 / v nějakém místním schematu je 32 /. Nelíbí se mi, že tlumivka při provozu soustavně bzučí. Může mi někdo poradit, kde hledat chybu ? Díky
Možna ji máš málo utáhlou, nebo ti to rezonuje s tim na čem to máš přidělaný, nebo jsou plechy tlumivky špatně stažené, nebo špatně zalité a s tim nic nenaděláš, možná nechat nasáknout šelakem, ale radši bych se na to někoho zeptal, aby se ti nerozpustila izolace drátů (v tlumivce)=>dead tlumivka.
Cau groweri
Potreboval bych radu ohledne kondiku nevim jakej mam dat kondik na
zapojeni 2x18w zarivky v serii na jednu 40w tlumivku.
Je jeste na 150w sodik.diky moc predem
[Nazdarek!cez tento vikend som si zbastil schemu termostatu s casovacom a nijak mi nesla.teraz som v skole,ale dal som ju opravit jednemu mojmu kamosovi-vcelku sa dotoho rozumie..tebe to slapalo??Tak potom bude chyba sai v mojom plosaku...
Nazdar !
Jen tak pro inspiraci - nekdo pise ze je dobre narvat tlumivku,starter a kondenzator do krabice od stareho PC.
Ale vyndejte z te krabice tu mensi,kde je zdroj,ten vykuchejte,nacpete dovnitr ty soucastky,a dostanete todle : http://grower.cz/forum/showthre...=&threadid=7167
uplne dole na te strance;