Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Táááákže tady mas jenom takový uvítání - ty silný šišky jsou už dole, protože plíseň...kvuli tobě tam hodim ještě nějaky jiný fotky - a nafotim tu plíseň - ono se to tak rychle sice nešíří, ale je to napíču:-(((
Lidi taky mi kytičky napadla plíseň v sobotu si říkám, že je to fakt mini a dneska skoro půlka palic dead existuje něco proti rozšiřování plísní, please help.
Dík moc
Původní příspěvek od MiniGrow existuje něco proti rozšiřování plísní, please help.
právě tomu by měl zabránit Kuprikol. (snad)
dostal jsem mail od Klečky, v pondělí dorazí Rippen, tak z fleku půjde do země, holt to popoženu, radši zklízet nezralé než plesnivé pálení.
nahnilé paličky vystříhávám a doufám že se to nebude (moc) rozšiřovat.
jediné co mě udivilo, bylo, že se plíseň objevuje na palicích dovnitř skleníku, těch nejsilnějších a nejopečovávanějších. nemohlo by to být způsobeno prostříháváním listů na palicích? jakože se plíseň dostane na palici ránou způsobenou nůžkami?
teď jsem raději ty konečky ustřílých větviček namazal vazelínou (na stromy)
tak jsem byl donucen předčasně sklidit tak pětinu jedné kytičky, ta plíseň se fakt rozšiřuje jaxviň.
byla toho jedna líska. (nevím jak u Vás říkate dřevěným přepravkám )
foto z částěčné sklizně nebude, nebyly baterie. ale všeho do času, ještě boj nevzdávám, snad to bude aspoň plichta, tak 14 dní musím ještě držet pozice, dokud budu zalejvat Rippenem.
edit: příští rok na skleník peču a pojedu jen ranné odrůdy, takovéhle problémy my fakt delají zbytečné šediny. Každé ráno se strachem otevírak skleník s tím, kolik toho zase bude shnilého mě neba. Zlatá vesnická čmudka.
Původní příspěvek od Sar Hej chlape ty se bojis provaru? ja jenom ze za 14 dni budes mrazit ucet a to znamena pouze paranoju...
Jo ty fotky sem nahazu hnedka za chvilku
hoj. kdepak, provarenej uz jsem. Ucet uz mam jinej, timhle budu pouze pristi rok pokracovat v OUT galerce, na kecani uz ne-e.
navic jsem si dal predsevzeti, ze 13.10.06 prestanu kourit a kdyz uz to bude Patek 13. tak rovnou zkoncuju s dalsim prijemnym zlem, jakym LF je.
Původní příspěvek od Lahvan_FlaskiCZ
edit: příští rok na skleník peču a pojedu jen ranné odrůdy, takovéhle problémy my fakt delají zbytečné šediny. Každé ráno se strachem otevírak skleník s tím, kolik toho zase bude shnilého mě neba. Zlatá vesnická čmudka. [/B]
Přesně tak. Letos sem měl ze začátku okolo 10 rostlin, ty pak dostalo to delší hnusné počasí a také slimáci.
Jediný kdo přežil je mazar, který mě hodně těší, zajímavě voní a už má pěkné palice, ale byl zasazen pozdě, tak nic ex, tak půl metru. Potom jsem ještě narychlo splašil c99, vůně přímo úžasná těšil sem se, že z ní něco bude páč se v květu i přes svou malou výšku začla hodně táhnout a měla pěkné paličky naskládané nasobě, do kterých se dostala voda a dnes jsem musel ořezat celou hlavní větěv kvůli plísni, jen dvě sekundární to zatím jistí.
Jaké ponaučení z toho plyne? Sázejte ranné odrůdy a prvně si je předpěstujte za oknem a pokud tu možnost nemáte, přivažte květináče na stromy, dokud kytka nebude dostatečně velká aby odolala slimákům a pak už se jenom těště na téměř jistou sklizeň!
Proti plísním ve skleníku buď vytápěnej skleník (vyšší teplota -> nižší vlchkost), nebo pořádnej odtahovej ventilátor. Stojanový větráky foukající na palice taky nejsou špatný.
Další možnost je najít si fleka mimo skleník, ale pod střechou(proti dešti a ranní rose). Jinak polyversum by taky mělo pomoct.
... u outdooru neni nic 100%
No já jsem taky slyšel že ve skleníku je možný dát ventilátor - to je fakt. Nicmene me se plísn moooc rozšířila - dneska jsem převážnou většinu setnul a je to krasa... Půl kila to nebude, ale nebude to ani moc zlý
ahoj, myslim ze jednou z neucinejsich veci proti plisni na nasi planete je polyversum (pythium oligandrum/trichoderma harzianum). je to plisen/houba parazitujici na ostatnich plisnich/houbach.
jestli to zabere i v tyhle fazi ti ale nereknu, vim jen ze je to 100% prirodni non-toxic zalezitost. vice google
polyversum v takomto stadiu kvetu uz asi by som nedaval, jedine seknut napadnute vetvicky. Polyversum je skor ochrana pred pliesnou ako na uz existujucu pliesen. Mne to aspon nikdy nezabralo, tak z toho vychadzam.
Už na to nic stříkat nebudu, je moc pozdě.
V pondělí jsem začal zalévat Ripenem, radši to sklidím nezralé než plesnivé nic.
Doteď 4 bedýnky, listí zatím neskladuji.