Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Elektronika a Technika » elektricka zapojeni vseho mozneho I.
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
« 14 15 16 17 18 »
Autor
Téma 
hexa
Stálý Člen

Karma uživatele hexa - 78% PěstitelskáKarma uživatele hexa - 78% Pěstitelská

Příspěvek č. 241

2viridis: Cau, diky za rady. Tak jsem si nakonec poridil tu Teslu SHC 400W za 36OKc - celkem dobra cena

S tema hodinama nevim - zase zacli fachat, tak je tam chvili jeste necham a kdyz s nima uz nebudou problemy, tak na ne kaslu...
S tim kondikem - 45uF jsme nesehnali, tak jsme k tomu 25uF pridali 5 mensich (jen na 250V, ale fachci to...) a dohromady to dava 45uF, tak snad to bude v poho...
Jo a kamos tvrdi, ze kdyz se tam da kondik, co tam ma byt, tak uz by to nemela byt takova indukcni zatez - je to pravda?
A s tou tlumivkou nevim - zkusim to secko k sobe pevne sesroubovat a uvidim... kdyztak tam muzu i nekam kapnout nejaky lepidlo

[Edited by hexa on 20-01-2003 at 10:36 AM]

Smoke lawfully! Smoke everywhere!

Old Post 20-01-2003 v 09:34 AM
hexa je offline   Profil uživatele hexa   Find more posts by hexa   Foto galerie člena hexa   Click here to Send hexa a Private Message   Add hexa to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
gunman
Starec grower

Karma uživatele gunman - 85% PěstitelskáKarma uživatele gunman - 85% Pěstitelská

Příspěvek č. 242

S kondíkom má kamoš presne pravdu, vhodná hodnota kapacity pri danej frekvencii (50 Hz) sa "skombinuje" s indukčnosťou (tlmivka), takže výsledná záťaž má "ideálny" ohmický charakter.

Kým stúpa dym, rád stúpam s ním, až tam, kde všetko končí a začína...

gunman

opus 1, opus 2

Old Post 20-01-2003 v 11:09 AM
gunman je offline   Profil uživatele gunman   Find more posts by gunman   Foto galerie člena gunman   Click here to Send gunman a Private Message   Add gunman to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
bongo
Stálý Člen

Karma uživatele bongo - 15% Pěstitelská

Příspěvek č. 243

Cau,
pridal jsem do celeho systemu take kondik, resp. dva kondenzatory - 20 a 12 uF.
Po zapojeni to vsak zacalo docela silne vrcet (kdyz se vybojka nazhavila tak to prestalo), a navic mi uz prestava stacit 2A pojistka, musel jsem tam dat 3,15A.
Chtel bych se tedy zeptat, zda jsem to zapojeni dvou kondenzatoru provedl dobre,
mam to takhle:
| --C--C--|
napadla me totiz jeste jedna moznost:
| --C-- |
| --C-- |

vertikalni cary oznacuji fazi a stred.

Radeji jsem to cele vypnul, kytky jsou tedka potme. Je to zapojeni OK?
Jestli to vite, poradte mi co nejdriv, at muzu zase zacit svitit.

Old Post 12-02-2003 v 09:12 AM
bongo je offline   Profil uživatele bongo   Find more posts by bongo   Foto galerie člena bongo   Click here to Send bongo a Private Message   Add bongo to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
viridis
virtuální člen

Karma uživatele viridis - 92% PěstitelskáKarma uživatele viridis - 92% PěstitelskáKarma uživatele viridis - 92% PěstitelskáKarma uživatele viridis - 92% PěstitelskáKarma uživatele viridis - 92% PěstitelskáKarma uživatele viridis - 92% PěstitelskáKarma uživatele viridis - 92% PěstitelskáKarma uživatele viridis - 92% PěstitelskáKarma uživatele viridis - 92% PěstitelskáKarma uživatele viridis - 92% Pěstitelská

Příspěvek č. 244

Mas to blbe, druha moznost je spravne. Je treba zapojit kondiky paralelne, nikoli seriove - pri seriovem zapojeni je obracena hodnota vysledne kapacity rovna souctu obracenych hodnot jednotlivych kapacit (1/C = 1/C1 + 1/C2), pri paralelnim je vysledna kapacita soucet jednotlivych kapacit (C = C1 + C2).

elektrika čerpadélko z filmovky vysokotlake cerpadlo hydromat pojezd
modif. bubbler
(S)měj se dobře !

Old Post 12-02-2003 v 12:54 PM
viridis je offline   Profil uživatele viridis   Find more posts by viridis   Foto galerie člena viridis   Click here to Send viridis a Private Message   Add viridis to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
bongo
Stálý Člen

Karma uživatele bongo - 15% Pěstitelská

Příspěvek č. 245

fakt? no jeste ze jsem to vypnul. diky za help.
Neni zvlastni, ze u vsech 12uF (pouzitych) kondiku Tesla, ktere mam doma, je ve dvou vyvodech po modrem dratu, pak z dalsiho vyvodu jeden cerny a v poslednim vyvodu neni nic? Vrta mi hlavou, proc to uzivatel prede mnou (anebo vyrobce?) neudelal 2x cerny 2x modry, nebo oba po jednom. Ma to nejaky ucel?

Old Post 12-02-2003 v 13:38 PM
bongo je offline   Profil uživatele bongo   Find more posts by bongo   Foto galerie člena bongo   Click here to Send bongo a Private Message   Add bongo to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
gunman
Starec grower

Karma uživatele gunman - 85% PěstitelskáKarma uživatele gunman - 85% Pěstitelská

Příspěvek č. 246

našiel som dobrú stránku s technickým popisom osvetlenia všetkých druhov http://plutarco.disca.upv.es/~jcper...ources/high.htm
vyhľadávač mi to nevyhodil, takže to tu asi ešte nebolo

gunman

opus 1, opus 2

Old Post 14-02-2003 v 18:00 PM
gunman je offline   Profil uživatele gunman   Find more posts by gunman   Foto galerie člena gunman   Click here to Send gunman a Private Message   Add gunman to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
mirni
Nový Člen

Karma uživatele mirni - 0% Pěstitelská

Příspěvek č. 247

par otazok od amatera:
1. aku kapacitu ma mat kondenzator pre 250 W sodik? na tlmivke ani starteri nie je o kondikoch ani slovo.
2. ked zapojim lampu do takej tej predlzovacky, co ma vypinac, potrebujem tam este zapajat poistku? (nema uz ta predlzovacka poistku v sebe?)
3. mozem cely balast primonotovat na drevenu latu? (z hladiska elektriky sa mi to zda bezpecnejsie, ale to teplo, ja neviem,..)
4. nemohol by sem niekto hodit obrazok s celou konstrukciou balastu a vybojky? (hladal som...)
5. mam vybojku E40, mam pouzit radsej umelohmotnu objimku alebo keramicku?
dakujem vam.

Old Post 22-02-2003 v 11:51 AM
mirni je offline   Profil uživatele mirni   Find more posts by mirni   Foto galerie člena mirni   Click here to Send mirni a Private Message   Add mirni to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Kvetak
Stálý Člen

Karma uživatele Kvetak - 76% PěstitelskáKarma uživatele Kvetak - 76% Pěstitelská

Příspěvek č. 248

1. pro 250W 32uF
2. p0třebuješ, je to jen vypínač-ve FAQ je uvedena 1A, já bych tam dal o něco málo silnější (nejbližší vyšší hodnotu)
3. podle mě jo, zas taková teplota to neni, jinak pokud to bude na kovu, který je dobře uzeměn, nemusíš se bát ničeho.
4. http://grower.cz/forum/misc.php...faqgroupid=2#63
5. dej tam keramickou-tady je už dost velká teplota

Jak to šlo pod zářivkama 4x18W
Stavba "ICEBOX 150W"

Travička zelená to je moje potěšení...
Kouřím rád a je to na mě doufám znát

Old Post 22-02-2003 v 21:19 PM
Kvetak je offline   Profil uživatele Kvetak   Find more posts by Kvetak   Foto galerie člena Kvetak   Click here to Send Kvetak a Private Message   Add Kvetak to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Frantapa
Stálý Člen

Karma uživatele Frantapa - 88% PěstitelskáKarma uživatele Frantapa - 88% Pěstitelská

Příspěvek č. 249

V bodě č.3 bych byl poněkud opatrnější a přímo na hořlavý podklad bych to nepřipojoval, což ostatně ani ČSN nepřipouští. uchytil bych to raději na nějaký jakl nebo alespoň dilatační vložku z nehořlavého materiálu. Je dále samozřejmostí, že tlumivka by měla být umístěná mimo vlastní skříň, aby ti tam zbytečně nezvyšovala teplotu. Jelikož se jedná o spotřebič I. třídy, je z bezp. důvodů (úraz el. proudem) nutné , aby všechny kovové šásti byly pospojovány vodičem žlutozelené barvy a jako celek připojeny na ochranný vodič zásuvky. V ostatním souhlas s Kvetakem

Old Post 23-02-2003 v 17:15 PM
Frantapa je offline   Profil uživatele Frantapa   Find more posts by Frantapa   Foto galerie člena Frantapa   Click here to Send Frantapa a Private Message   Add Frantapa to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Wax
Stálý Člen

Karma uživatele Wax - 85% PěstitelskáKarma uživatele Wax - 85% Pěstitelská

Příspěvek č. 250

Neví někdo jak zapojit schodištový relé/nějaký schéma/ a jaký relé je na to potřeba?. Potřebuju sepnout spotřebič na pár sekund. Představoval bych si to asi jako desku na, který je přimontovaná zásufka, relé a odněkud vychází zástrčka na drátu.

Old Post 26-02-2003 v 19:21 PM
Wax je offline   Profil uživatele Wax   Find more posts by Wax   Foto galerie člena Wax   Click here to Send Wax a Private Message   Add Wax to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
viridis
virtuální člen

Karma uživatele viridis - 92% PěstitelskáKarma uživatele viridis - 92% PěstitelskáKarma uživatele viridis - 92% PěstitelskáKarma uživatele viridis - 92% PěstitelskáKarma uživatele viridis - 92% PěstitelskáKarma uživatele viridis - 92% PěstitelskáKarma uživatele viridis - 92% PěstitelskáKarma uživatele viridis - 92% PěstitelskáKarma uživatele viridis - 92% PěstitelskáKarma uživatele viridis - 92% Pěstitelská

Příspěvek č. 251

Schodistak nemam po ruce, abych to vykoumal - treba se ozve skutecny odbornik, ktery to frka z rukavu. Jestli ne, dam to tady v pondeli.

Jestli par dni pockas, tak se tady objevi deska s cyklem 24 hod, ktera bude umet spinat nebo rozepinat intervaly od cca 5 sec po 12 hod v kroku n**2 * 5.2734375 sec pro n z intervalu [0,14] doufam s dostatecnou presnosti.

Jestli je tady majklovec, nebo nekdo, kdo zna delicky 4060 a 4020 nebo jeste delivejsi, at se mi prosim ozve do PM. Mam tam problem se zakladni frekvenci - s xtalem 32k mi ze 4060 lezou 2 Hz a s jednou 4020 to nepodelim na 1/86400 (1 den v sekundach) a vic jak 4 pouzdra IO tam nechci. Neexistuje nejaka sehnatelna, financne pristupna (binarni, neni podminkou) delicka, ktera by to podelila alespon 15-ti ? nebo vice ? (a event. mela vyvedenych ven aspon poslednich 9 bitu ?) vymejslim si asi moc, ze.....

modif. bubbler
(S)měj se dobře !

Old Post 27-02-2003 v 10:16 AM
viridis je offline   Profil uživatele viridis   Find more posts by viridis   Foto galerie člena viridis   Click here to Send viridis a Private Message   Add viridis to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
gunman
Starec grower

Příspěvek č. 252

Helou, otázka pre všetkých: idem zapájať sodík a keďže som perfekcionalista , chcem vedieť, či tu už niekto použil zapojenie trojvývodovej tlmivky s tým zapaľovacím vývodom, na obr. schéma 23 (to je vľavo dolu, blbo sa to zobrazuje v tom thumbnaile) a či to má nejaké výhody? Viem že to funguje tak, že štartér použije tlmivku na zosilnenie zapaľovacej pecky, ale má to niekto odskúšané v praxi?

gunman

opus 1, opus 2

Old Post 27-02-2003 v 20:48 PM
Wax
Stálý Člen

Karma uživatele Wax - 85% PěstitelskáKarma uživatele Wax - 85% Pěstitelská

Příspěvek č. 253

Tady jsem našel nějaký relé, má perfektní časový intervaly. Šlo by tam zapojit.

Old Post 27-02-2003 v 22:58 PM
Wax je offline   Profil uživatele Wax   Find more posts by Wax   Foto galerie člena Wax   Click here to Send Wax a Private Message   Add Wax to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
kmotr
Nový Člen

Karma uživatele kmotr - 0% Pěstitelská

Příspěvek č. 254

citace:
Původní příspěvek od viridis
Jestli je tady majklovec, nebo nekdo, kdo zna delicky 4060 a 4020 nebo jeste delivejsi, at se mi prosim ozve do PM. Mam tam problem se zakladni frekvenci - s xtalem 32k mi ze 4060 lezou 2 Hz a s jednou 4020 to nepodelim na 1/86400 (1 den v sekundach) a vic jak 4 pouzdra IO tam nechci. Neexistuje nejaka sehnatelna, financne pristupna (binarni, neni podminkou) delicka, ktera by to podelila alespon 15-ti ? nebo vice ? (a event. mela vyvedenych ven aspon poslednich 9 bitu ?) vymejslim si asi moc, ze.....

Ja uz takovou delicku hledam pul roku za podobnym ucelem a mam pocit, ze neexistuje. 4020 je podle mne maximum, co jde sehnat.

Jsem rad, ze se toho konecne nekdo chytl, protoze dig. presny hodiny se IMHO daji postavit za par supu, napajet se daji pres zenerku primo z 220, takze se vejdou do 200 penez podle funkcionality. Ja jsem zacal premyslet o cyklovaci na 24h s prepinanim po obligatnich 12/18 h a taky mam pocit, ze se do da nacpat do 4 IO. Ja jsem ten problem s 2Hz vyresil tak, ze to jeste podelim polovinou J-K klopneho obvodu a tu druhou pouziju na preklopeni rezimu 18/12. Je to pouze napad

Jinak na ges.cz meli docela levny 32k krystaly

Kdyz tak zaloz nekde pomocny thread, ja nemuzu posilat PM - prestoze jsem 4 prispevky mel, zase mi to nevali...pripadam si jako typicky provokater

Dej vedet...

Old Post 28-02-2003 v 00:58 AM
kmotr je offline   Profil uživatele kmotr   Find more posts by kmotr   Foto galerie člena kmotr   Click here to Send kmotr a Private Message   Add kmotr to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
viridis
virtuální člen

Příspěvek č. 255

Hodinovy spinaci thread
zalozen - dale se vyvoj bude delat tam. Diky za pomoc.

modif. bubbler
(S)měj se dobře !

Old Post 28-02-2003 v 07:16 AM
brel
Stálý Člen

Karma uživatele brel - 51% PěstitelskáKarma uživatele brel - 51% PěstitelskáKarma uživatele brel - 51% Pěstitelská

Nápad třívývodová tlumivka Příspěvek č. 256

Zdravím,
to: gunman a ostatní, které to zajímá.
Nějakou dobu, v lampách který vyrábím, používám zapojení předřadníku, kde zapalovač využívá pro generování startovacího VN impulzu indukčnosti tlumivky. Jde o třívývodové zapojení na které se ptáš. Proti obvyklému způsobu, u tebe obr. 24, kde máš mimochodem chybu, toto zapojení generuje mohutnější impulz, díky využití tlumivky pro jeho vytvoření. Také se toto zapojení jeví jako spolehlivější, přes zapalovač neprochází pracovní proud výbojky a navíc je zapalovač poměrně levnější. Používám tlumivky LAYRTON do výkonu 400W, ostatní značky jsem nezkoušel. U nás tyto zapalovače vyrábí a dodává dakof pod označením MZ 11/A.

Naposledy upravil brel 04-03-2003 v 04:08 AM

Old Post 01-03-2003 v 07:55 AM
brel je offline   Profil uživatele brel   Find more posts by brel   Foto galerie člena brel   Click here to Send brel a Private Message   Add brel to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 05:02 AM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
« 14 15 16 17 18 » 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Podobná Témata
25-12-2022 - elektricka zapojeni vseho mozneho II. pokračování - 523 odpovědí

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás