Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdar,mohl by mi někdo poradit, mám předřadník Lumii 600w a zajímalo by mě, jestli potřebuji ke svícení v režimu SL nějakou specialní výbojku a jestli to má nějaký vliv na její životnost, díkes za radu
Původní příspěvek od Jamal_BUFU Zdar,mohl by mi někdo poradit, mám předřadník Lumii 600w a zajímalo by mě, jestli potřebuji ke svícení v režimu SL nějakou specialní výbojku a jestli to má nějaký vliv na její životnost, díkes za radu
Použij normální 600w výbojku, životnost to trošku zkrátí. Nezapomeň na zásady, po přepnutí na 12hod musíš dát výkon, na který chceš sklízet, přidávat postupně sníží výnos. Dále po třetím kole už měn výbojku, jinak zase klesá výnos. Svítit méně na rustu vliv na výnos nemá.
to Bárt : Takovej dotaz,mozna sem to prehlidl,jak dopadl tvuju test o kterem ses zminil nekde na zacatku tohoto vlakna http://grower.cz/forum/showthread....312#post1000312 ,zminoval ses o tom ze byl uz videt rozdil a ze das vedet jak to dopadlo (naky 2 identicky boxy,akorat jeden s elektro balastem) dik
ps. mozna s tim vykonem a prepinanim souhlasim,akorat kdyz uberes na startu muze byt stavba,patrovani atd rostliny horsi, cos se projevi i na konci a danym vykonem to uz nemusis zachranit.
Zdravím, potřebuju radu ohledně lamp. Mám Elektronický předřadník Lumatek 600W, 230V se čtyřpolohovou regulací, na růst jsem si koupil 400w svetlo a 600na květ. Potom mi došlo jestli nebude problém s tou 400wkou? plan byl svitit 250w-400w růstovkou a 400w-660w na květ
400W muzes ject do 440W na 600 a 660w musis dat 600w vybojku ubirat vykon muzes jak chces ale meni se spektrumovsem nesmis do slabsi vybojky pustit vic stavy to by byl pruser... ale kdybys hledal urcite to tady uz je....
Původní příspěvek od Fanatik Zdravím, potřebuju radu ohledně lamp. Mám Elektronický předřadník Lumatek 600W, 230V se čtyřpolohovou regulací, na růst jsem si koupil 400w svetlo a 600na květ. Potom mi došlo jestli nebude problém s tou 400wkou? plan byl svitit 250w-400w růstovkou a 400w-660w na květ
osobne bych k temu 600w lumateku pouzil len 600w MH/HPS a stmival ju...
citace:
Původní příspěvek od Astronautr 400W muzes ject do 440W na 600 a 660w musis dat 600w vybojku ubirat vykon muzes jak chces ale meni se spektrumovsem nesmis do slabsi vybojky pustit vic stavy to by byl pruser... ale kdybys hledal urcite to tady uz je....
prosim ta Astonaute jaky pouzivas predradnik,ze ti na 600w prepinatelny predradnik funguje aj 400w MH/HPS aj 600w MH/HPS jak dlho ti to takto funguje?
Zdravím kolegové. Jelikož chci v brzké době přejít ze 400w na 600w, tak řeším zásadní otázku ohledně výběru kvalitního digi-předřadníku. Prolezl jsem vlákno a co se týká pozitivních ohlasů, tak asi volba padne na přepínatelný 600W Lumatec. Na co se chci ale zeptat?
Našel jsem na netu tuhle záležitost LUMII SLIM HIGH-TEK 600W http://www.higarden.cz/lumii/lumii-...k-prepinatelny/
Máte někdo zkušenost s tímto předřadníkem? Cena je ok a navíc výrobce uvádí boost až 15%, což je 690W. Vydrží to vůbec výbojka? Celkem o téhle variantě přemýšlím
Původní příspěvek od shakes*89 Zdravím kolegové. Jelikož chci v brzké době přejít ze 400w na 600w, tak řeším zásadní otázku ohledně výběru kvalitního digi-předřadníku. Prolezl jsem vlákno a co se týká pozitivních ohlasů, tak asi volba padne na přepínatelný 600W Lumatec. Na co se chci ale zeptat?
Našel jsem na netu tuhle záležitost LUMII SLIM HIGH-TEK 600W http://www.higarden.cz/lumii/lumii-...k-prepinatelny/
Máte někdo zkušenost s tímto předřadníkem? Cena je ok a navíc výrobce uvádí boost až 15%, což je 690W. Vydrží to vůbec výbojka? Celkem o téhle variantě přemýšlím
Původní příspěvek od Witko69 Hloupá otázka.. Co se stane když do okruhu se zapojenym predradnikem dat místo HPS CFL lampu která sama o sobě ptedradnik má zabudovany?
Původní příspěvek od Bárt
Použij normální 600w výbojku, životnost to trošku zkrátí. Nezapomeň na zásady, po přepnutí na 12hod musíš dát výkon, na který chceš sklízet, přidávat postupně sníží výnos. Dále po třetím kole už měn výbojku, jinak zase klesá výnos. Svítit méně na rustu vliv na výnos nemá.
Chci se zeptat, proběhlo někdy někde nějaké měření nebo jak je to s tou životností výbojky? Četl jsem to tu víckrát, ale v G shopu mi prodavač tvrdil, že má známého co v tomhle oboru se žárovkama pracuje ( už přesně nevim co a kde a jak, cintal bych chujoviny ) a ten mu tvrdil, že je to rozšířenej omyl mezi lidma, že ta výbojka na svítivosti takhle rychle neztrácí a ani nesnižuje výnos, že se snad dokonce i nějakou dobu zajíždí, než jede na plno, ale že to není po třech kolech, nebo po roce....každý tvrdí něco jiného. Tak si tak říkám, že proč by to do mě husti kdyby to nebyla pravda, když si tím vlastně podkopává svůj bysnys, měl by mi přece tvrdit, jak už je to po dvouch kolech k ničemu, abych si je u něj kupoval ne? :-D
Ještě je varianta, že je zaměstnanec a je mu fuk kolik toho prodá :-D
Néééé vážně, jak to s tim je?
Sodíkové výbojky mají činitel stárnutí cca 0,85 až 0,9 tedy svítivost na konci životnosti je například 0,85* počáteční svítivost. Zajíždění výbojky je dle mého nějaká ptákovina. Životnost výbojky je dle typu 25 000 až 40 000 provozních hodin. Tedy při 12h svícení jde o cca 2500 dnů, tedy více než 6 roků dennodenního používání.
Původní příspěvek od Mard Sodíkové výbojky mají činitel stárnutí cca 0,85 až 0,9 tedy svítivost na konci životnosti je například 0,85* počáteční svítivost. Zajíždění výbojky je dle mého nějaká ptákovina. Životnost výbojky je dle typu 25 000 až 40 000 provozních hodin. Tedy při 12h svícení jde o cca 2500 dnů, tedy více než 6 roků dennodenního používání.
Takze taky zastavas nazor, ze menit vybojku co rok je zbytecne?
Takze taky zastavas nazor, ze menit vybojku co rok je zbytecne?
Perfekcionalista co má dost peněz, tak klidně může výbojku měnit, nic tím nezkazí. Když tu použitou nějakému začátečníkovi věnuje, tak ten jí klidně ještě 2 roky může používat. Holt ten výnos bude mít o 5% nižší, tedy místo 400 třeba 380 gramů. Na druhou stranu, kdyby ty chybějící gramy musel koupit na trhu, tak je určitě levnější tu lampu měnit!